Ik krijg steeds meer aanvragen binnen om vriendenweekenden in Alicante te organiseren. De reden hiervoor is duidelijk. De kans op zon is groot (namelijk 320 dagen per jaar), de tickets zijn goedkoop, er is meer dan genoeg te doen en Alicante is nog gewoon betaalbaar. En, op maar twee uur en een kwartier vliegen van Amsterdam vandaan. Heb jij plannen voor een vriendenweekend in Alicante?

Het bruisende nachtleven van de Costa Blanca te verkennen, te eten in een typisch Spaans local restaurant of lekker op het strand van Playa de Postiguet te liggen? Lees dan even verder voor de beste tips of laat je complete programma door Alicante Like a Local samenstellen.

  • Bewaar op Pinterest

Wat is er te doen in Alicante

Alicante is een fijne stad voor een weekendje weg met vriendenweekend, familie, je schoonzussen of je sportvereniging. Je kunt het een beetje vergelijken met Eindhoven zeg ik altijd. Groot genoeg om van alles te doen en alles op loopafstand. Vanuit je hotel wandel je zo naar het oude centrum om lekkere tapa te eten. En daarna loop je met je handdoekje over je arm door naar het strand van Playa de Postiguet, om in het warme water te suppen, zwemmen of een activiteit in teamverband te doen samen.

Je kunt culinair eten in een Michelin Restaurant, maar ook in een tapasbar waar alleen locals komen. Met je voeten in het zand een paella eten of onder een eeuwenoude ficus beschut tegen de zon een koude cerveza drinken met je amigos. Alicante is voor elk wat wils.

  • Bewaar op Pinterest

Compleet plan voor je vriendenweekend

Natuurlijk kun jij zelf uit gaan zoeken waar je naartoe moet in Alicante. Maar ik zou het niet aanraden. De kans is groter dat je nét op dat verkeerde terras terecht komt, terwijl het bij de buren veel leuker (en vaak goedkoper) is. En via Pinterest of Instagram is het vaak toch nét even wat lastiger om die local pareltjes te vinden, waar jij juist met je wilt zijn tijdens je vriendenweekend. Ik maak daarom een planning op maat.

Via Zoom bellen we 1x voor je Alicante reis. We nemen je wensen door en ik vertel over de stad en de mogelijkheden. Daarna maak ik een programma op maat. Ik zorg dat er een taxi klaar staat op het vliegveld en maak de reserveringen indien gewenst voor de restaurantjes. Zodat jij niet rond hoeft te bellen en maar hopen dat alles goed door is gekomen met je internet-reservering. Kort voor vertrek stemmen we nog even het programma samen af en daarna is het genieten geblazen! Tijdens je verblijf in Alicante sta ik stand by voor calamiteiten en je mag mij natuurlijk altijd appen voor insider tips!

Lijkt jou dit leuk voor jouw vriendenweekend? Stuur mij dan een berichtje via info@alicantelikealocal.com en dan plannen we een Zoom call in!

Wat zijn leuke groepsaccomodaties?

Alicante heeft veel appartementen die jullie zouden kunnen huren. Een voorbeeld hiervan is Barbara 3 midden in het uitgaansgebied. Goed en betaalbaar is Guessthouse Antonio, in het centrum. Je boekt hier per kamer of huurt het hele complex in zijn totaal. Elke kamer heef een eigen badkamer en koelkastje. En het appartementje beschikt ook over een eigen keuken. Of Casa Luz, dat geschikt is voor 5 tot maximaal 6 personen.


Maar ben je op zoek naar een huis, dan zou je via Airbnb eens kunnen kijken in de omgeving van zone ´ Vista Hermosa´.

  • Bewaar op Pinterest

Leukste groepsactiviteiten

Wat is er allemaal te doen voor groepen in Alicante? Als eerste natuurlijk de heerlijke fietstocht die begeleid wordt door een Nederlandse local. Zo leer je de stad meteen kennen. Boeken kan via deze link.
Ik geef zelf regelmatig rondleidingen door het oude centrum naar het kasteel. Dit is een leuke wandeltocht van ongeveer een uurtje en daarna sta je boven op het prachtige Castillo Santa Barbara met een uitzicht over de hele Costa Blanca.

Daarnaast zijn er geweldige pealla workshops in Alicante, sup en surf cursussen, team sporten op het strand, beach volley, padél, yoga, wijnproeverijen; kortom téveel voor één weekend! De mensen die mij kennen, weten dat ik sportief ben en dat mijn georganiseerde uitjes vaak wel een sportief karakter hebben. Horden lopen is niet nodig, maar een enthousiaste groep die gemotiveerd is, is meestal wel een goed ingrediënt voor een geslaagd weekend!

Zelf je reis naar Alicante organiseren?

Wil je alsnog liever zelf je weekend organiseren, maar kun je wel wat handige tips gebruiken? Download dan hier mijn E-book versie 2022. Boordevol tips en adviezen om het maximale uit jouw vriendenweekend in Alicante te halen.

    • Auto huren? Ik raad OffUgo aan. Geen wachtrij, nieuwe auto´s, auto openen met je eigen mobiel. 10% korting met de code LIKEALOCAL10

  • Bewaar op Pinterest

Vergeet ook vooral niet om de gratis App te downloaden. Verkrijgbaar voor ios en Android.

  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest