Alicante is een perfecte stad om te gaan brunchen. Er is namelijk 360 dagen per jaar zon. De kans is dus groot, dat je buiten op een zonnig terras kunt genieten van je koffie met croissantje. Deze fijne manier van ontbijten en lunchen in Alicante, bestaat dus ook nog niet zo lang. Ik heb de koffiehuisjes uiteraard allemaal weer uitgeprobeerd en deel met jullie de 5 leukste plekken om te brunchen in Alicante aan de Costa Blanca.

 • Bewaar op Pinterest

1. Mon Sucrée

In deze verboren parel kun je brunchen in de Spaanse patio. De koffie is heerlijk, de broodjes luxe en als je daarna nog niet vol zit, kun je kiezen uit één van de lekkere taartjes of zelfgebakken koekjes. Loop naar binnen, waar je achterin het restaurant plaats kunt nemen aan de gezellige tafeltjes.

Wat bestellen?
Café con leche Koffie met melk. (havermelk is ´leche de avena´)
– Bananencrépe met pindakaas
– Taart

* Ongeveer €8,50 euro

koffie bij mon sucree
 • Bewaar op Pinterest

2. Luceros Coffee

Deze koffiezaak is prima om je dag te starten. Wanneer je de trap op gaat kom je in een ruimte met banken, waar je lekker relaxt je ontbijtje op kunt eten. Brunchen is hier dus een prima optie!

Wat bestellen?
– Tostada Benedict met zalm, avocado
– Cafe con leche

* Ongeveer €6,50 euro

3. Sip and wonder

Een gezellig koffiehuis zoals je graag wilt dat het eruit ziet. Stoelen, tafels, banken, muziekje, goede koffie en overheerlijke broodjes. Brunchen doe je hier voor 18 euro en dan hoef je de rest van de dag niet meer te eten. Deze gezellige brunch topper ligt dichtbij de markt. Het is dus ook leuk, om eerst een bezoekje aan de markt te brengen en daarna hier te gaan brunchen.

Daarnaast organiseert de taalschool ´Acadamia ya hablas´ hier wekelijks een language exchange. Hartstikke leuk dus, wanneer je een nieuwe taal onder de knie wilt krijgen onder het genot van een koud biertje. Want dat hebben ze hier namelijk ook. Net zoals de koffie van D´origen coffee roasters. Gebrand aan de Costa Blanca. Naar mijn idee de beste koffie die je hier drinken kunt.

Bestel trouwens nóóit een cappucchino. Waarom, lees je in mijn E-book boordevol tips die je ter harte kunt nemen wanneer je naar Alicante reist!

 • Bewaar op Pinterest

4. Baker & Co

Deze brunchzaak is opgericht door een kennis van mij, Silvia. Top ondernemer en moeder van 2 kinderen. En haar zaak draait als een tierelier! Ze heeft onder andere veel naar Amsterdam gereisd, dus deze sfeer proef je hier een beetje terug. Er komen mensen van alle nationaliteiten. Leuk dus, wanneer je deze mensen wilt ontmoeten. Deze koffietent ligt in Playa San Juan, een paar kilometer buiten Alicante centrum.

* Wat bestellen?

   

   • Baker Brunch €15,50 euro. Ideaal om met z´n tweeën van te eten.

   • Petit dejeuner €7,50. Wanneer je alleen bent en zin hebt in een uitgebreide brunch maaltijd. Met verschillende soorten broodjes, jam, koffie en iets lekker zoets erbij.

  brunchen bij Baker & Co
  • Bewaar op Pinterest

  Cake met caramelsaus. Deze wil je écht proberen!

  5. Hospes Amerigo Brunch

  En dan als last but not least de brunch bij Hospes Amerigo. Ik hoop dat ik nu niet teveel prijs ga geven, want dit is écht een topper. Brunchen zoals je écht wilt brunchen. Reserveren is noodzakelijk. En hier kun je ook zeer zeker niet op je badslippers naar binnen in dit 5 sterrenhotel. Er is live jazz muziek en de service is echt excelent. Je kunt gewoon lekker pakken waar je zin in hebt. Warme gerechten, koude gerechten en daarna een nagerecht. De prijs is €29 euro per persoon voor volwassenen en €15 euro voor kinderen. Brunchen kan hier elke zondag. Reserveren doe je hier.

  brunchen bij hospes amerigo
  • Bewaar op Pinterest

  Wil je nog meer local tips? Download dan mijn gratis app ´Alicante Like a Local´ nu verkrijgbaar in alle app stores. Of download mijn E-book met de beste local tips voor de Costa Blanca!

  Pin It on Pinterest