Albir is een prachtige plek, gelegen aan het strand. Veel te doen, goede restaurants en een vleugje Hollands.

Bij een vakantie naar de Costa Blanca denken heel veel mensen toch al snel aan een strandvakantie. Maar in Albir kun je naast zonnebaden hele leuke activiteiten ondernemen, zoals deze route naar de vuurtoren in Albir.

Albir wandelen gezin familie

Beste reistijd Albir

De beste reistijd naar Albir is van maart tot aan december. Houd er rekening mee, dat de temperatuur in juli en augustus erg hoog is. Dan is het beter om deze wandeling heel vroeg te maken, of de vuurtoren even te bekijken vanaf je luchtbedje in de zee!

Deze route is goed te doen voor het hele gezin. Het zijn 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. En wist je dat er regelmatig dolfijnen gespot worden vanaf de vuurtoren?

Ik vind het altijd prachtig om de kustlijn van de andere kant te zien. Niet alleen met je voeten in de branding dus, maar lekker actief vanaf een andere kant gezien. Een wandeling naar de vuurtoren stond al een tijdje op mijn wensen lijstje. Wellicht hadden we niet de meest geschikte dag gekozen om die wandeling eindelijk te gaan maken. Het was warm en ons A-Team was niet helemaal in topvorm. Maar 5 kilometer is goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 6.

Parkeren

Kom je van buiten Albir, kun je je auto het beste parkeren bij de parkeerplaats onderaan de voet van de berg.

https://goo.gl/maps/A5buKQxqiCJCj5i39

Let op: Voordat je vertrekt… Er is geen toilet of winkel onderweg of bij de vuurtoren. Wanneer je met kinderen te wandeling gaat maken, neem dan dus zakdoekjes mee en voldoende water! Daarnaast is het bij zonnig weer een pet en zonnebril een echte aanrader. Het klinkt overbodig om te vermelden, maar het verraste mij zelfs nog, hoe fel de zon was en hoe warm het was, terwijl je langs een berg, langs de zee op loopt!

Camino del Faro, het vuurtoren straatje

Dit betekent ´Het vuurtoren straatje´. Daar gaat mijn hart als vuurtoren liefhebber al sneller van kloppen! Het pad naar de vuurtoren is pas in 1961 aangelegd. Daarvoor was het slechts een pad bestaande uit rotsen. Om een mooi wandelbaar pad aan te leggen, werden er explosieven gebruikt. De gaten daarvan zie je her en der nog terug op de route.

De vuurtoren is gebouwd in 1863. Best een moderne look dus, in die strakke witte verf!

Elke bocht die je voorbij bent, wordt het uitzicht steeds mooier. En ongemerkt klim je steeds hoger. De paden zijn prima geschikt voor wandeldwagens. Dus ook de kleinste kinderen kunnen prima mee.

Ben jij iemand die graag van de bewandelde paden af gaat? Dan kun je het kleine pad ´Mina de Ocre´ pakken, richting het einde van de route naar de vuurtoren. Dit stenen paadje leidt tot een okerkleurig grot. Het uitzicht is overal echt zó mooi! Ibiza is er niks bij… Wandel je naar de vuurtoren en weer terug, reken dan op zo´n 1.5 uur wandelen. Met kinderen doe je er waarschijnlijk nog een half uur tot een uurtje langer over. Ga dus niet tussen 2 en 5, op het heetst van de dag in de zomermaanden.

Lekker eten na het wandelen

Vanaf de wandelroute heb je uitzicht op de plaats ´Albir´. Een behoorlijk toeristisch oord, waar veel Nederlanders de zomer, maar ook de wintermaanden doorbrengen. Meestal hou ik daar persoonlijk niet zo van. Maar ik heb onlangs een nieuw restaurant ontdekt. Waar je geen Friet van Piet eet, maar gewoon een lekker stukje vlees. Met niet de typische Spaanse TL balken boven je hoofd, maar in een super gezellige sfeer! Dus maak vooral een reservering bij dit restaurant, wandel naar beneden en geniet van een lekker bordje eten na deze prachtige wandeling!

Dolfijnen spotten

De berg die je in de verte ziet, hoort bij Calpe. Ook hier kun je een prachtige wandeling maken. (met het hele gezin) De rare vlekken die je in het water ziet drijven, zijn viskwekerijen. Omdat hier dagelijks gevoerd wordt, weten inmiddels ook dolfijnen deze weg makkelijk te vinden. En worden zij regelmatig gespot. ´Delfin Mular´ worden deze in Spanje genoemd.

Lees ook:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *