Vuurtoren wandeling Albir

Albir is een prachtige plek, gelegen aan het strand. Veel te doen, goede restaurants en een vleugje Hollands.

Bij een vakantie naar de Costa Blanca denken heel veel mensen toch al snel aan een strandvakantie. Maar in Albir kun je naast zonnebaden hele leuke activiteiten ondernemen, zoals deze route naar de vuurtoren in Albir.

Albir wandelen gezin familie
  • Bewaar op Pinterest

Beste reistijd Albir

De beste reistijd naar Albir is van maart tot aan december. Houd er rekening mee, dat de temperatuur in juli en augustus erg hoog is. Dan is het beter om deze wandeling heel vroeg te maken, of de vuurtoren even te bekijken vanaf je luchtbedje in de zee!

Deze route is goed te doen voor het hele gezin. Het zijn 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. En wist je dat er regelmatig dolfijnen gespot worden vanaf de vuurtoren?

Ik vind het altijd prachtig om de kustlijn van de andere kant te zien. Niet alleen met je voeten in de branding dus, maar lekker actief vanaf een andere kant gezien. Een wandeling naar de vuurtoren stond al een tijdje op mijn wensen lijstje. Wellicht hadden we niet de meest geschikte dag gekozen om die wandeling eindelijk te gaan maken. Het was warm en ons A-Team was niet helemaal in topvorm. Maar 5 kilometer is goed te doen met kinderen vanaf een jaar of 6.

  • Bewaar op Pinterest

Parkeren

Kom je van buiten Albir, kun je je auto het beste parkeren bij de parkeerplaats onderaan de voet van de berg.

https://goo.gl/maps/A5buKQxqiCJCj5i39

Let op: Voordat je vertrekt… Er is geen toilet of winkel onderweg of bij de vuurtoren. Wanneer je met kinderen te wandeling gaat maken, neem dan dus zakdoekjes mee en voldoende water! Daarnaast is het bij zonnig weer een pet en zonnebril een echte aanrader. Het klinkt overbodig om te vermelden, maar het verraste mij zelfs nog, hoe fel de zon was en hoe warm het was, terwijl je langs een berg, langs de zee op loopt!

Camino del Faro, het vuurtoren straatje

Dit betekent ´Het vuurtoren straatje´. Daar gaat mijn hart als vuurtoren liefhebber al sneller van kloppen! Het pad naar de vuurtoren is pas in 1961 aangelegd. Daarvoor was het slechts een pad bestaande uit rotsen. Om een mooi wandelbaar pad aan te leggen, werden er explosieven gebruikt. De gaten daarvan zie je her en der nog terug op de route.

De vuurtoren is gebouwd in 1863. Best een moderne look dus, in die strakke witte verf!

Elke bocht die je voorbij bent, wordt het uitzicht steeds mooier. En ongemerkt klim je steeds hoger. De paden zijn prima geschikt voor wandeldwagens. Dus ook de kleinste kinderen kunnen prima mee.

Ben jij iemand die graag van de bewandelde paden af gaat? Dan kun je het kleine pad ´Mina de Ocre´ pakken, richting het einde van de route naar de vuurtoren. Dit stenen paadje leidt tot een okerkleurig grot. Het uitzicht is overal echt zó mooi! Ibiza is er niks bij… Wandel je naar de vuurtoren en weer terug, reken dan op zo´n 1.5 uur wandelen. Met kinderen doe je er waarschijnlijk nog een half uur tot een uurtje langer over. Ga dus niet tussen 2 en 5, op het heetst van de dag in de zomermaanden.

  • Bewaar op Pinterest

Lekker eten na het wandelen

Vanaf de wandelroute heb je uitzicht op de plaats ´Albir´. Een behoorlijk toeristisch oord, waar veel Nederlanders de zomer, maar ook de wintermaanden doorbrengen. Meestal hou ik daar persoonlijk niet zo van. Maar ik heb onlangs een nieuw restaurant ontdekt. La Cena by Lola. Met niet de typische Spaanse TL balken boven je hoofd, maar in een super gezellige sfeer! Dus maak vooral een reservering bij dit restaurant, wandel naar beneden en geniet van een lekker bordje eten na deze prachtige wandeling!

NOg meer tips over goede restuarantjes en ontbijtzaakjes lees je hier.

Dolfijnen spotten

De berg die je in de verte ziet, hoort bij Calpe. Ook hier kun je een prachtige wandeling maken. (met het hele gezin) De rare vlekken die je in het water ziet drijven, zijn viskwekerijen. Omdat hier dagelijks gevoerd wordt, weten inmiddels ook dolfijnen deze weg makkelijk te vinden. En worden zij regelmatig gespot. ´Delfin Mular´ worden deze in Spanje genoemd.

In deze blogs lees je nog meer tips, die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Laat je mij even weten, of je hier wat aan gehad hebt? Dat vind ik altijd erg leuk om te horen!

Wat leuk dat je tot onderaan mijn blog hebt gelezen!

Heb je de gratis Alicante Like a Local App al gedownload? Zo kun je makkelijk in 1 overzicht de leukste Costa Blanca tips bekijken!

app downloaden Alicante Like a Local
  • Bewaar op Pinterest
Download hier de gratis Alicante Like a Local App. Voor al je Alicante en Costa Blanca tips.
Deze post is het laatst geüpdatet op: 8 december 2020

Meer tips voor Alicante & de Costa Blanca:

Hi, Ik ben Monique!

Ik woon al sinds 2006 in Alicante aan de Costa Blanca met mijn gezin. En weet hierdoor precies waar de leukste plekken te vinden zijn. Ik deel mijn tips om jouw vakantie naar Spanje nog leuker te maken

Maak je reis naar Alicante compleet:

Je favoriete Alicante tips in je broekzak?

Lees het e-book

In mijn e-books lees je al mijn favoriete local tips. Zo ontdek je de écht leuke overnachtings-adressen, restaurants en tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken

Installeer de gratis Alicante App

De gratis Alicante Like a Local app neemt je mee door de Costa Blanca. Ontdek welke leuke restaurants er dicht bij jou in de buurt zijn. Ook boek je o.a. direct een fietstour via de app.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest