auto huren alicante

Hoe kom ik naar het centrum

De beste reistips vanaf Vliegveld Alicante – Elche Airport 

Vervoer naar het centrum

In Alicante zijn verschillende mogelijkheden om naar je accommodatie te komen. Bij de uitgang kun je een taxi nemen naar het centrum. Je kunt de toeristenbus nummer C6 pakken. Of een auto huren.

Voor wie nog dacht dat Alicante een klein vliegveldje is, heeft het mis. Alleen al in de maand februari 2024 werden bijna 800.000 mensen geteld. Wat bizar veel he?

Alicante vliegveld ligt meteen aan de snelweg, zodat je binnen 40 minuten in Benidorm bent, binnen 45 minuten in Alfaz del pi en La Nucia en binnen een uur sta je in de bruisende badplaats Javea.

Hieronder leg ik uit waar je alles vindt en mijn aanbevelingen en ervaringen.

Het vliegveld van Alicante ligt op 9 kilometer van het centrum en behoort officieel tot de gemeente Elche. Dat zeker ook de moeite waard is om te bezoeken.

Het is nog niet mogelijk om met de tram naar het centrum te reizen. De tram is wel een hele ideale manier om tussen El Campello en Alicante te reizen.

Met de taxi naar het centrum

Wil je met de taxi naar je accommodatie? Boek dan via deze link. Dan weet je zeker dat je niet op je taxi hoeft te wachten in het hoogseizoen. Mocht je geen taxi willen reserveren, dan kun je een taxi nemen bij de uitgang van de aankomsthal. Er is maar één aankomsthal op het vliegveld.

Mijn tip voor het hoogseizoen is: Boek een taxi eenvoudig via je mobiel bij Taxi 2 Airport. Dan hoef je niet in de rij te staan.

 

Taxi2airport
Taxi 2 airport

Met de toeristenbus C6 naar het centrum

Lijndienst C6 is speciaal voor toeristen en kost €3.85 euro enkele reis naar het centrum. Een kaartje koop je in de bus. Je wordt dan afgezet aan het begin van de Explanada (bij Puerta del mar), dat is de grote boulevard midden in het centrum. 

Via deze link zie je de vertrektijden. Kijk bij ´Sabados y dias laborales desde el aeropuerto´ Zaterdagen en werkdagen. En daarnaast ´domingo´ de zondagen. Daaronder zie je de vertrektijden vermeld. 

C6 bus vliegveld Alicante

Huur een auto

In Spanje kun je prima een auto huren. Er zijn heel veel aanbieders in middels op het vliegveld van Alicante. Ik werk zelf al een tijd samen met OffUgo. Bij hen is een bijrijder gratis, alles is inclusief, geen verrassingen dus, nieuwe auto´s, kinderzitjes beschikbaar en heel handig; de auto open je met je mobiel. En inchecken doe je thuis al. Geen wachtrij dus! Handig in het hoogseizoen. Bekijk hier de mogelijkheden.  Je krijgt via mijn trouwens ook 10% korting met de code: LIKEALOCAL10

Daarnaast is Sunny Cars ook altijd prima. Dit is een zogenaamde broker. Oftewel, je hiuurt dan via Sunny Cars maar krijgt bijvoorbeeld een auto mee van Europcar. Ook hier kun je thuis vast inchecken, je rijbewijsgegevens doorgeven enz. Zo verloopt het ophalen van je huurauto op het vliegveld soepel en hoef je niet lang te wachten.

Tip: Nog geen reis geboekt? Kijk dan eens bij Sunweb. Zij hebben verschillende vakantiehuizen aan zee in Alicante. 

Wil je precies weten wat er te doen is in het najaar? Bekijk dan de kalender

vliegveld alicantef

Download het E-book

In mijn Ebook ´Alicante Like a Local´ vind je alle tips over je verblijf in Alicante en omgeving. Leuke restaurants, tips over reizen en leuke uitjes, feestdagen, een lijst met handige woorden in het Spaans en nog veel meer. 

Tip: Bestel de bundel ´Alicante Like a Local en het Familie Ebook.´

Alicante Like a Local Ebook

Alicante Like a Local

Monique Bos Ruesink
Plaza del Ayuntamiento 5-1 Drcha
03560
El Campello – Alicante
España

Tel: 0034- 650 80 55 54
mail: info@alicantelikealocal.com

Facebook: Alicantelikealocal

Instagram: Alicante_like_a_local

The Chamber of Commerce number: 9960

 

Pin It on Pinterest