In afgelopen weken/maanden heb ik wel gemerkt dat er wel degelijke verschillen zijn tussen Spanje en Nederland, op de manier hoe er met Corona omgegaan wordt. Daarom 5 tips, voor wie naar Alicante komt en tócht lekker wil genieten van een mooie, veilige en welverdiende vakantie! Wil je meer weten over de actuele situatie in Spanje en alles wat er bij het vliegen komt kijken? Lees dan even dit blog.

Tip 1:

In Spanje kun je er niet omheen.. Het gebruik van een mondkapje is nog steeds verplicht. Dat wil zeggen, op openbare plekken, zoals een supermarkt, winkels of op plekken waar je geen 1.5 meter afstand kunt houden. Zoals op de markt. Mensen raken er inmiddels aan gewend en het is een heel normaal straatbeeld, om mensen met mondkapjes op naar het strand te zien gaan. Ook komen er continue mensen voorbij, die het mondkapje aan hun arm hebben bungelen. Mondkapjes heten in het Spaans ¨Mascarilla¨ en zijn er in alle soorten en maten. Je hoeft niet verplicht een medisch mondkapje op. Alle soorten zijn toegestaan, zo lang het er maar veilig uit ziet.

Mondkapjes koop je bij de Mercadona Supermarkt, bij de Aldi en bij de plaatselijke Lidl. Ook elke apotheek (farmacia) heeft ze in zijn winkel liggen. Bij de apotheek zijn ze te koop per stuk. En bij de supermarkt koop je meestal een pakket, met 5, 20 of 30 stuks tegelijk.
Ga je naar een restaurant, vergeet ook dan je mondkapje niet! Ook al zit je buiten. Wil je binnen namelijk even naar het toilet, wordt je geacht je mondkapje op te zetten. Het is even wennen, maar voorlopig zullen we in Spanje deze regels nog moeten handhaven.

Tip 2: Handgel

Handgels zijn overal te koop in Spanje. Bij elke supermarkt, apotheek vindt je ´Gel hidroalcoholico´ In klein formaat, of in een grote fles met pomp. Het is dus niet nodig om een grote pot vanuit Nederland mee te nemen. Je wordt er hier mee om je oren gegooid. Ook elke winkel of supermarkt die je betreedt, zul je eerst je handen moeten ontsmetten met deze gel. En meestal ook plastic handschoentjes aan moeten trekken. Alhoewel een aantal ketens zich ook al weer terug trekken. Want uiteraard komt dit de plastic soep niet ten goede.

Tip 3: De bergen in

Bij Spanje denkt iedereen uiteraard aan het strand en uren in de Middellandse Zee liggen dobberen. Maar maakt alleen de gedachten van een compleet vol strand je al onrustig? Dan zijn er in Alicante echt héle mooie alternatieven. Er zijn verschillende watervallen, waar je in the middle of nowhere de hele dag rond kunt dobberen op je opblaasflamingo, zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand je in je gezicht niest. Je hebt er uiteraard wel een auto voor nodig. 

Let op, hier zijn geen toiletten aanwezig. En je rijdt ook écht de binnenlanden in. Als je trek krijgt, is daar dus geen Churros tent of heladeria te vinden! (ijszaak). Lekker koelboxje kopen bij de Chinese bazaar in het dorp, voordat je vertrekt dus. En een rol wc papier in de auto gooien. En genieten maar.. 

Fuentes del Algar is ook een optie. Dit zijn ook watervallen, maar dan hier betaal je 4 euro entree per persoon en is het soms inmiddels behoorlijk druk. En zijn er aardig wat toeristen. Niet echt meer een local hotspot dus. Maar; mooi is het zeker! Én er zijn toiletten en een badmeester aanwezig. (Voor iedereen die nu thuis roept: ¨Ik ga echt niet op een emmer zitten die dag hoor!!¨ Is dit dus een prima alternatief) 

Het water is mega helder op deze plaatsen. Reis je met kinderen, neem dan een emmer mee. Dan kunnen ze daar de gevangen visjes in bewaren. Binnenkort een blog met alle dichtbijzijnde natuurzwembaden. 

Zoek op Google Maps:

Font Mayor (Sella) 43 minuten rijden vanaf Alicante centrum.

Tip 4: Luxe overnachten in Finca Les Coves

Oke, je wilt dus wél naar Spanje. Maar je wilt níet in een druk hotel zitten. Waar ga je dan naartoe? 

Denk eens aan lekker luxe camperen. Niets van huis meenemen, maar gewoon alles wat je nodig hebt bij de hand bij Finca les Coves. Je kunt er zelfs blijven eten, ze hebben heerlijke smoothies én nog een extra luxe is…

Dat het er ´s nachts in de zomer heerlijk afkoelt. Misschien moet je daar nu even niet aan denken als het 18 gaden in Amsterdam is. Maar echt…18 graden in augustus en lekker slapen onder een deken in Spanje, is écht heel aangenaam. Binnenkort meer over deze finca, gerund door 2 Hollandse jonge enthousiaste mensen. 

Buiten luxe kameren, kun je bij Casa Olivae (10 minuten vanaf Alicante centrum) en Casa Limon, terecht voor een heerlijke vakantie met eigen zwembad en moderne, originele, Mediterraanse aankleding. Als je hen op Instagram volgt, zie je dat ze met enige regelmaat een nieuw decoratie artikel in het huisje binnen halen, dat een Nederlands tintje heeft. Hoe grappig..Toch houdt het totaal zijn Spaanse stijl. 

Tip 5: Shoppen

Ik heb het inmiddels al een aantal keer uitgeprobeerd. Niet omdat het direct zo fijn is. Want overal je handen wassen met desinfecterende gel, mondkapjes met 30 graden enz is niet echt fijn. Maar voor wie tijdens zijn vakantie in Alicante dan tóch even wil gaan winkelen, kun je deze tips ter harte nemen:

Ga tussen 2 en 5 om de drukte te vermijden. Dit is de siësta tijd. Het is dan wel het heetst van de dag. Dus vergeet geen water en je hoedje. Maar in de winkels is het heerlijk rustig. Alle Spanjaarden eten dan thuis en doen daarna een dutje. Rond 6 uur, 7 uur wordt het dan weer druk.

Ga niet op zaterdag. Dat is altijd dé dag dat hele families tegelijk gaan shoppen. Opa´s en oma´s gaan voor de gezelligheid ook mee kinderschoenen kopen. En dat mag gewoon in Spanje, met z´n 10en tegelijk naar binnen. Dus heb je daar nu even geen trek in, vermijd dan het weekend!

En wil je in de winkel alvast snel een keuze kunnen maken, check dan vooraf hun aanbod online.
Zara.com Zarahome.com stradivarius.es mango.es en elcorteingles.es. Dan hoef je minder tijd in de winkel door te brengen.

Deze post zijn ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *