Wat kijkt iedereen toch enorm uit naar een vakantie! Eindelijk mogen we weer. En dromen we al maanden over warme stranden, gezellige terrasjes en een goede paella. Ik voorzie dat Alicante druk bezocht gaat worden in de voorjaarsvakantie. Daarom in dit blog …. tips om het maximale uit je lang verwachten vakantie te halen! Wat dacht je van een safari in de bergen? Zeker weten dat dit niet het eerste is, waar je aan denkt bij een vakantie in Spanje. De markt is altijd de moeite waard om te bezoeken in Alicante, of in het altijd leuke dorp El Campello. Maar ook als de zon even niet schijnt, heb ik nog een leuke tip!

Laatste corona update:

Mondkapjes moeten op dit moment nog gedragen worden binnen, in alle openbare gelegenheden. En wanneer er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Denk bij het vliegen aan het invullen van de gezondheidsverklaring. Deze is nog steeds verplicht en moet worden ingevuld door alle reizigers.

Vanaf 1 maart is het niet meer nodig om je QR code te laten zien. Tot die tijd moet je óf gevaccineerd zijn óf een herstelbewijs óf een pcr of sneltest bewijs laten zien.

Tip 1: De markt

Ik had al gevraagd aan jullie in de Stories op Instagram. welke onderwerpen jullie in dit blog wilde zien. Daar kwam de markt als 1 van de populaire onderwerpen naar voren. De markthal in Alicante centrum weet je vast snel te vinden. Maar wist je dat de weekmarkt in Campello ook ontzettend leuk is om de ochtend door te brengen? Pak het trammetje vanaf Plaza Luceros of Mercado en stap uit bij het eindstation ´El Campello´. Dan is het nog een minuutje lopen naar de behoorlijke grote markt in dit leuke dorpje. In de straten vindt je kleding, zonnebrillen, Spaanse schoenen, tassen en andere hebbedingen. BEn je hier uitgekeken sla dan niet de ondergrondse markthal over! Hier kijk je je ogen uit, welke soorten groenten en fruit hier verkocht worden. Onder luid kabaal van de Spaanse marktkoopmannen en vrouwen. Let maar eens op de prijzen. Zo vers en goedkoop krijg je het in Nederland niet gevonden! Iets typisch wat je hier moet kopen? Granadas in de winter (granaatappel) castañas in het najaar (kastanjes om te eten) bocerones en vinagre (soort Spaanse rolmopsjes in olie…) en verse noten!

Drink daarna koffie in een van de straatjes die aan de markt grenzen. Hartstikke local activiteit! Bestel er een tostada bij, dan ben je helemaal Spaans!

De markt in El Campello is elke woensdag van ongeveer 8 uur tot 14 uur.

  • Bewaar op Pinterest

Tip 2: We love Rock

Rockliefhebbers opgelet! Op 23 februari is er in het theater in Alicante de voorstelling ´We love rock´. Of je nu 1 letter Spaans spreekt of niet, rockmuziek klinkt altijd lekker in de oren natuurlijk! En de meeste nummers zullen internationaal zijn. Alleen het bezoeken van het theater is al de moeite waard. Een indrukwekkend gebouw. Na de voorstelling loop je zo de uitgaanswijk in, waar je gezellig nog een sangria of cerveza kunt drinken op het terras buiten.

Meer info op: https://www.teatroprincipaldealicante.com/fichaobra.php?id=1011

  • Bewaar op Pinterest
Bron: www.teatroprincipaldealicante.com

Tip 3: De wolf en de zeven geitjes

´The Wolf and the seven kids´ is een theatervoorstelling die in het Engels gegeven wordt voor kinderen, in het theater van Alicante op 19 februari. Kosten van deze voorstelling zijn 5 euro per persoon. En het idee is om kinderen Engels bij te brengen. Dus ik gok dat het niveau voor Nederlandse kinderen die regelmatig achter de Ipad zitten aardig te volgen is…

Meer info vind je hier: https://www.teatroprincipaldealicante.com/kids-stories.php

Tip 4: Rondleiding door Alicante

Een rondleiding, maar dan zónder suffe jaartallen en droge stof. Gewoon de leukste tips en verhalen over het leven in Alicante. Die krijg je van mij, wanneer je een rondleiding met mij boekt! Ik doe er niet zoveel per jaar, omdat ik het gewoon heel leuk en gezellig wil houden. En niet voor de honderste keer mijn verhaal wil houden. (En gewoon veel te druk ben haha) Wil je dus van deze gelegenheid gebruik maken; kijk dan even op deze pagina en dan zie je vanzelf de link met beschikbaarheid. De tocht is voor alle leeftijden en kinderwagen proof!

(Let op, er staat 20 euro op Airbnb aangegeven. Dit is de prijs bij 1 persoon. Voor 2 of meer personen is de prijs 17 euro.)

  • Bewaar op Pinterest

Tip 5: Safaripark Aitana

Hebben jullie een auto gehuurd om rond te touren door de Costa Blanca? Dan is het écht een aanrader om naar Safari Aitana te gaan. Dit park ligt midden in de bergen. En doet mij enorm denken aan Safaripark Beekse bergen. Je mag met je eigen auto het park door, rijdt langs zebra´s, olifanten en kamelen. Ga je mee met de tour, dan mag je de dieren onderweg ook voeren. Gooi een appel in de bek van een nijlpaard en aai daarna een olifant. Zeker weten dat dit indruk maakt op jong en oud. Het park is nog niet zó bekend (nu wel, sorry…) Dus is het er ook nooit zo druk. Vooral niet wanneer je op een doordeweekse dag gaat. (Nu in de winter is het park alleen in de weekenden geopend! Het park is niet goedkoop. Een kaartje kost 22 euro voor een volwassene en 18 euro voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar een unieke ervaring is dit zeker!

Let op, het park ligt op de Sierra Aitana. Daar is het soms wel 10 graden koeler dan op de playa in Alicante. Neem warme kleding mee dus.

Ik ben heel benieuwd of je een van deze tips gaat doen tijdens de februari vakantie. Laat je het mij weten? Dat zou ik erg leuk vinden.

  • Bewaar op Pinterest
Heb je de gratis Alicante Like a Local App al gedownload?
  • Bewaar op Pinterest
Een fietstocht maken met Baja BIkes is natuurlijk altijd een aanrader. Zomer of winter. Op deze manier leer je Alicante op een totaal andere manier kennen!

Pin It on Pinterest