Zon, zee en strand zijn een van de meest eenvoudige ingrediënten waar je een kind tijdens zijn of haar vakantie het meest blij mee kan maken. Maar wil je een keer voor de afwisseling naar een leuk pretpark, kun je die in de omgeving van Alicante zeker ook vinden! De afstand is met het openbaar vervoer te doen, maar… met een (huur) auto is het makkelijker moet ik eerlijk zeggen.

Er zijn verschillende leuke parken te vinden, vanaf peuterleeftijd, maar ook zeker voor jongeren tot een jaar of 18! En voor de ouders natuurlijk. Deze parken liggen allemaal bij elkaar aan de rand van Benidorm. Vanaf Alicante centrum sta je binnen een half uur voor de ingang van het park. 

Kaartjes kun je kopen via mijn website. Dit kost je niks extra´s. Sterker nog, het is in de meeste gevallen goedkoper. En daar houden wij Nederlanders van.  En ik krijg er  een klein beetje commissie over, dus op die manier kan ik mijn site ook weer draaiende houden! Ook kun je via mijn website een combi entree kaart kopen, zodat je bijvoorbeeld twee parken kunt bezoeken, met flinke korting!

1: Dierentuin Terra Natura Benidorm

Ik heb er inmiddels al een aantal gezien sinds ik moeder ben. Maar Terra Natura is toch wel de mooiste dierentuin die er hier in de omgeving te vinden is. Niet alleen de dieren hebben de ruimte, maar ook je kinderen! 

Voor groot en klein is er van alles te doen hier. Bij binnenkomst gaan wij altijd als eerste naar de reptielen, waar ook ik elke keer weer mijn ogen uit kijk. Daarna pakken we altijd een van de mooie shows mee. Bijvoorbeeld die van de roofvogels. Daarna kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin, met schommels voor de kleintjes en kabelbaan en klimbos voor de grote kinderen (en volwassenen!) Het grote voordeel van dit mooie park is, dat er zoveel ruimte is, dat je bezoekers eigenlijk amper terug vindt. En op warme dgen, heb je de mogelijkheid om ook een entre kaart te kopen voor Aqua Natura. Zodat je na je bezoekje aan de olifanten, tijgers en andere tropische dieren meteen door kunt naar dit grote waterpark.

Koop hier je kaartje. 

 • Bewaar op Pinterest
De roofvogelshow in Terra Natura. Ik was onder de indruk!

2: Aqua Natura

Dit park is gelegen aan de rand van Benidorm. En hier kun je je zeker een hele dag vermaken in de zomermaanden. Talloze glijbanen, een golfslagbad, foamparty, zwemmen als een echte zeemeermin en zwemmen met walrussen. Het kan hier allemaal. Zoals ik hierboven al beschreef ish et mogelijk beide parken op 1 dag te bezoeken. Maar wanneer je lekker een dagje van de glijbaan wilt roetsjen en aan de rand van het zwembad wilt bruinbakken, is dit park groot genoeg. Voor de allerkleinsten is er een speciale zone, met kleine glijbaantjes, fontijntjes en ondiepe baden. Wij hebben hier verschillende jaren een abonnement gehad en dat was zeker de moeite waard. Het park is geopend van mei tot aan eind oktober. Maar let op, eind oktober is het zwembadwater voor kleine kinderen al aardig afgekoeld.  

Koop je entree kaartjes hier 

 • Bewaar op Pinterest
Mijn dochters mochten een dolfijn aaien. Wat bijzonder!

3: Mundomar

Dit park is fantastisch voor kinderen van ongeveer 2 tot 10 jaar. Dolfijnenshow, zeeleeuwenshow, een heerlijke speeltuin, een restaurant met een geweldig uitzicht over het gebergte achter Benidorm. Ook deze ´dierentuin/pretpark is ruim opgezet en prachtig  aangekleed. Vergeet ook vooral het park niet te bezoeken rondom Halloween. Het hele  park wordt dan gedecoreerd en personeel is allemaal griezelig verkleed. Extra leuk dus voor de iets oudere kinderen. Soms een beetje spannend voor de kleintjes. Maar prachtig gedaan.  Daarnaast is het mogelijk om op de foto te gaan met verschillende tropische dieren en de dolfijnen. Bij de uitgang kun je natuurlijk die foto´s weer kopen. Ook hier hebben wij een aantal keer een abonnement gehad en ik vind dit park echt ontzettend leuk met kleine kinderen. 

Koop je entreekaartjes hier

Het kost jou niets extra´s, je vermijdt wachtrijen, maar je helpt mij er dus weer mee, omdat ik er een kleine commissie voor ontvang.

 • Bewaar op Pinterest
Blijft indrukwekkend deze band tussen mens en dier. Het lijkt toch diervriendelijk te gebeuren allemaal…

4: Aqua Landia

Het verschil met beide zwemparken is, dat dit park meer lijkt op bijvoorbeeld een Duinrel. Glijbanen, golfslagbaden en grote snelle glijbanen. Leuk voor het hele gezin dus, maar je kinderen moeten eigenlijk al wel een beetje goed kunnen zwemmen, wil je hier een hele dag rustig van kunnen genieten als moeder zijnde. Toen wij dit park bezochten, stuurden wij eerst onze vriend van de Kamikaze glijbaan, voordat we hem zelf zouden proberen. Zijn zwembroek was tot aan zijn heup los gescheurd. Echt 
kamikaze dus, voor de echte diehard glijbaan fanaten! Koop je kaartjes hier online en vermijd de wachtrij. 

Koop je kaartjes online hier. 

Mijn persoonlijke tips: 

 • Boek je kaartjes online. Dit scheelt tijd en geld.  
 • Houd er rekening mee dat je aardig moet wandelen in alle parken. Dit geldt uiteraard in alle pretparken. Ook al is het warm, een dagje slenteren op badslippertjes is nooit een aanrader.  
 • Je mag je eigen eten meebrengen naar alle parken. Dit is soms voor kinderen wel aan aanrader. Want het eten in een park bestaat veelal toch wel uit friet, hamburger en hotdogs. Deze mag je uiteraard dan niet opeten op het terras van het restaurant.  
 • Zorg dat je in de zomermaanden vroeg bij de parken bent. Het is dan erg warm, ondanks dat eigenlijk alle parken genoeg schaduwplekken gecreerd hebben. Maar ongemerkt sta je toch 
  vaak lange tijd in de zon. Tussen 2 en 6 is de zon dan op z´n warmst.  
 • Zorg in de herfstmaanden, bij bijvoorbeeld Mundomar dat je ook een vestje bij je hebt! Het park ligt bij de Sierra Helada. In de namiddag kan de wind dan kouder zijn, en ligt het park in de schaduw. Ideaal in de zomer, maar frisjes in het najaar! Ook al is het temperatuurtje heerlijk aan de kust!  
 • Bij Aqua Natura kun je een kluisje huren. Daar kun je dan lekker je tas in bewaren, terwijl je met je kinderen van de glijbaan af sjeest.  

Ben je op zoek naar nog meer tips aan de Costa Blanca? Goeie restaurantjes of een leuk overnachtingsadres? Download dan het ´Alicante Like a Local´ ebook.

Ben je in Benidorm en ben je nog op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Bekijk deze mooie wandeling dan eens naar de vuurtoren van Albir!

Wat is jouw favoriete park? En heb je nog meer tips voor nieuwe bezoekers?  

Pin It on Pinterest