Padel spelen in Alicante

In Spanje zien we de padelsport groeien  als nooit tevoren. Padel is sport numero 2 hier aan de costa. Ruime keuze aan banen, materiaal en goede trainers in Spanje dus! Kom jij hier padel spelen? Lees dan hieronder wat ik voor jou kan organiseren. Ongeacht of je al wel of nog geen ervaring hebt; ik zorg dat je als een pró naar huis gaat!

padel wedstrijd in alicante
  • Bewaar op Pinterest

Waar kan ik padel spelen?

Red Padel Alicante

Ik werk al een tijd samen met Red Padel in Alicante. Deze club is heel familiair. Er zijn maarliefst 7 banen om te spelen, outdoor. Tussendoor drink je een lekker koud drankje bij de bar of op het zonnige terras. Deze banen liggen bij het sportcomplex Maristas, net buiten Alicante. Vanuit het centrum ben je hier met auto of taxi binnen 10 minuten. In Alicante centrum liggen geen padelbanen. Je vind ze wel bij sommige urbanisaties, maar geen grote clubs. En daarnaast vind ik de samenwerking met Red Padel gewoon heel fijn. Alles wordt altijd tot in de puntjes verzorgd, goede trainers en een hele gezellige sfeer. En ik kan altijd op hun bouwen. Best fijn in een land waar mañana mañana meer standaard als uitzondering is.

 

 

Padel in Alicante
  • Bewaar op Pinterest

Wat kan Alicante Like a Local regelen

Kom je met z´n tweeën? Of kom je met je hele bedrijf? Ik regel het voor je.

* Huren van banen
* Regelen van lessen
* Spelen tegen locals
* Organiseren wedstrijd
* Reserveren van de uitgebreide Spaanse lunch onder de olijfbomen

 

 

Ja, ik wil padellen in Alicante

Stuur mij een bericht, met je concrete plannen, dan stuur ik je binnen 24 uur een voorstel. 

Uitleg padel sport

Padel leren in Spanje

De beste manier om dit leuke spel onder de knie te krijgen is natuurlijk door padelles in Spanje te nemen. Deze worden gegeven door professionele trainers van Red Padel. Zij spreken goed Engels en zijn heel gemotiveerd en enthousiast. Ook beginners die nog nooit één les gevolgd hebben, kunnen écht al een mooi balletje slaan na een paar lessen!  

Speelveld: Een padelbaan heeft de helft van de grootte van een tennisbaan en is omgeven door glazen wanden. Meestal is de ondergrond van kunstgras.

Rackets: Padelrackets lijken op tennisrackets, maar ze zijn kleiner en hebben geen snaren. Meestal zijn ze gemaakt van composietmaterialen zoals koolstofvezel.

Bal: De bal die wordt gebruikt bij padel is vergelijkbaar met een tennisbal, maar iets kleiner en met minder druk. Dit zorgt voor een langzamere snelheid en meer controle tijdens het spel.

Spelregels: Padel wordt meestal gespeeld in dubbelspel, hoewel het ook in enkelspel kan worden gespeeld. Het wordt gespeeld volgens vergelijkbare regels als tennis, maar met enkele variaties, zoals het kunnen laten stuiteren van de bal tegen de wanden en het serveren onderhands.

Waar verblijven we tijdens ons padel avontuur in Alicante?

 Verblijf je het liefst met z´n allen in een mooi appartement? Of liever in een luxe hotel? Keuze genoeg in Alicante. Mijn advies is, wanneer je met een groep komt in Alicante centrum te verblijven. Dan loop je ´s avonds zo het centrum in voor een lekker koud drankje na een intensieve dag padel spelen! Neem voor de mogelijkheden contact met mij op, dan kijk ik met jullie mee! 

Huur een auto 

Willen jullie zelf naar de padelbaan rijden? Huur dan een auto bij Sunny Cars op het vliegveld.

 

Padel lessen in alicante
  • Bewaar op Pinterest

Padel wordt in Spanje op elk niveau gespeeld

review alicante like a local
  • Bewaar op Pinterest
review alicante
  • Bewaar op Pinterest

Hoe kies je de juiste padel racket?

Met de komst van deze populaire sport komt er ook steeds meer verschillend materiaal op de markt. Verschillende soorten padel-rackets, padelkleding en padelschoeisel. Kies je bij een racket voor een rondvormig model, druppelvormig of diamant vormig racket? Alles heeft te maken met je budget en je niveau van spelen. Op de site van bestelpadel.nl vindt je hier een heel uitgebreid blog over, dat je verder kan helpen in je keuze.

Wanneer je in Spanje padel komt spelen maar nog niet over eigen materiaal beschikt kun je dat uiteraard huren op de padelbaan.

 

 

Hetzelfde geld voor padel schoeisel. Dit is niet noodzakelijk wanneer je nog nooit gespeeld hebt en dit een paar dagen gaat proberen in Spanje. Maar heb je de smaak te pakken en wil je graag soepel kunnen bewegen over de baan en blessures voorkomen? Kijk dan eens bij dit aanbod en bespaar niet op een paar goede schoenen.

 

Laat mij jou hele verblijf organiseren

Kom je met jouw hele vriendengroep of bedrijf naar Alicante? Dan organiseer ik met alle plezier jouw vriendenweekend. Ik neem je mee suppen, organiseer je fietstour, reserveer jullie restaurants of wijnproeverij. Neem contact op voor de mogelijkheden! Alles kan in Alicante 🙂

Huur een fiets of boek een fietstour bij Baja Bike/Blue Bike in Alicante centrum. De fietstocht ´City Highlights´ met Nederlandse gids is zeker een aanrader. Wil je alleen een fiets te huren, kun je dit ook gewoon boeken via de website van Baja Bikes.

Voor profs

Ik heb inmiddels een groot netwerk opgebouwd van betrouwbare leveranciers in Alicante. Niet alleen op de padelbaan, maar ook in het bouwen van padelcentra, door heel Europa!

Heb jij interesse om een club te starten in Nederland en advies nodig omtrend type vloer, wanden, materiaal, het plaatsen hiervan en alles dat hierbij komt kijken? Neem dan contact met mij op. Ik breng jou in contact met een professionele organisatie die door heel Europa vakkundig Padelbanen levert!

padel spelen in spanje
  • Bewaar op Pinterest

Wil je nog meer local tips? Download dan mijn gratis app ´Alicante Like a Local´ nu verkrijgbaar in alle app stores. Download hier de lijst met mijn aanbevelingen voor het hele gezin. En maak je verblijf onvergetelijk. 

Of download mijn E-book met de beste local tips voor de Costa Blanca!

app alicante like a local
  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest