Padel is misschien wel de meest beoefende sport in Spanje. Elk jaar komen er meer padel banen bij. Jong en oud spelen dit spel in Spanje, dat  een mix is tussen tennis en squash. Wil je padel leren spelen, of gewoon lekker een keer een baan huren en een spelletje spelen tijdens je vakantie in Alicante? Check dan dit blog met de leukste padelbanen in en rondom Alicante. Ik werk daarnaast samen met een bedrijf dat padel evenementen organiseert. Heb je hier dus interesse in, om dit te combineren met een bedrijfsuitje bijvoorbeeld? Neem dan contact met mij op.

 • Bewaar op Pinterest
Deze foto is gemaakt tijdens de 5 daagse “I am Energy tour” voor dames, die ik organiseerde met Deportista

Estrella Damm World Padel tour in Alicante

Padeltoerisme is in Alicante verkozen tot één van de speerpunten op de agenda van het Spaanse toerismebeleid. En dat is hartstikke logisch natuurlijk!

Op dit moment vindt de “Estrella Damm Worl Padel tour” plaats in Alicante. Van 4 tot en met 10 april zullen de beste padel spelers ter wereld spelen om een plekje op het podium. Ben je op dit moment in Alicante en vind je het leuk om een wedstrijd te bezoeken? Check dan even de kalender en speeltijden op deze website.

Wedstrijden worden gespeeld in onder andere Miami, maar ook later dit jaar in Amsterdam! Denk dus niet dat dit luchtig tegen een balletje slaan is. Padel is een bloedserieuze sport, dat niet alleen heel fanatiek gespeeld wordt, maar waabij inmiddels ook echt veel sponsoring plaats vind en heel veel toerisme in Alicante mee gecreëerd wordt.

De leukste padelbanen in Alicante

Met stip op 1 staat Padeltron van Arena in Alicante – Playa San Juan.

 • 12 Gloednieuwe banen, materiaalverhuur en lessen.
 • Indoor & Outdoor
 • Gelegen aan het sportcomplex Arena Alicante

Overnachten doe je in dit hotel, wanneer je intensief van je padel avontuur wilt genieten en dichtbij het strand en Padeltron Arena Alicante wilt overnachten.

Hotel Alicante Golf Spanje
 • Bewaar op Pinterest

Blu Alicante

 • 12 banen
 • Indoor & Outdoor

Club Montemar Alicante

 • 2 banen
 • Compleet sportcomplex met 50 meter zwembad
 • Verschillende cursussen

Wat is padel

Padel is dus een combinatie van tennis en squash. En wordt gespeeld op een padelbaan waarbij de bal de grond maar 1 keer mag raken. Hij mag gespeeld worden via de muur, net zoals bij squash. Het is makkelijk om te leren, wanneer je enigzins een beetje balgevoel hebt. En je speelt het eigenlijk altijd dubbel. En dat is dubbel gezellig natuurlijk. Je kunt lekker rustig spelen, wanneer je wilt oefenen. Omdat je niet zoveel kracht nodig hebt als bij een tennisracket, waarbij je de bal flink over het net heen moet slaan. Maar wanneer je er handigheid in hebt, kun je er zeker een zeer fanatiek spel van maken.

Padel bij Arena in Alicante
 • Bewaar op Pinterest
Deze foto’s zijn gemaakt tijdens een woman event dat ik organiseerde in samenwerking met Deportista

Wat heb je nodig

 • Schoenen met grip zodat je niet uitglijdt
 • Sportkleding waar je lekker in bewegen kunt
 • Een racket.

Materiaal huren en banen reserveren

In Alicante zijn dus heel veel padel banen tegenwoordig. En er komen er alleen maar bij. Maar materiaal huren is niet overal mogelijk. Bij de Arena in Playa San Juan kun je zowel banen reserveren als materiaal huren. Loop even binnen bij de tennisshop op het pleintje.Booking.com

Draag goed padel schoeisel

Om blessures te voorkomen is het verstandig om passend schoeisel te dragen tijdens je padel avontuur in Alicante. Maar ben je van plan om in Alicante maar af en toe een balletje te gaan slaan, of om gewoon eens een lesje te proberen, dan volstaan ook een paar sportschoenen uiteraard.

Wil je speciale schoenen in Alicante kopen, kijk dan eens bij Decathlon, of bij de Arena sportschool, waar een Klein winkeltje zit met onder andere schoenen en rackets. Daarnaast heeft de Sprinter winkel vaak ook keuze uit schoenen. Ook El Corte Ingles in Alicante heeft een uitgebreide sportafdeling waar veel padelartikelen verkrijgbaar zijn. Of bestel gewoon alvast in Nederland je schoeisel en/of materiaal. Heb je grote voeten, is de kans namelijk véél kleiner dat je hier passend schoeisel gaat vinden. In Spanje is de doorgaande maat voor heren tussen de 38 en 43. Daarboven wordt het al best lastig, om iets passends te vinden!

 • Bewaar op Pinterest

Drink genoeg; de beste waterflessen

Dat je genoeg water moet drinken weten we allemaal al. Maar in Spanje heb je soms niet in de gaten hoeveel vocht je verliest. Een zonnetje op je hoofd en dan lekker over de padelbaan rennen. Heerlijk, maar vergeet niet een gevulde fles met water mee te nemen. Kies er 1 die BPH vrij is en eentje waar het water koel in blijft. Daar zul je tijdens je vakantie in Spanje veel plezier aan beleven. Eentje hier kopen? Kijk dan bij El Corte Ingles op de sportafdeling, bij La Oca in San Juan, bij de Carrefour of in het centrum bij Natura. Daar koop je flessen die iets duurder zijn, maar wel van goede kwaliteit, zodat je er in Nederland ook weer wat aan hebt. Vul nooit een plastic fles bij, zeker niet wanneer hier al een tijdje de zon op staat te bakken. Daar worden je cellen echt niet feliz van!

Download mijn E-book

Wat leuk dat je al tot hier gekomen bent met lezen. Heb je de nieuwe Alicante Like a Local App al gedownload? Hierin vind je de nieuwste locaties, restaurants en activiteiten in en rondom Alicante.

Of download mijn E-book vol local tips uit 2022 voor Alicante. In dit e-book vind je de leukste overnachtingsadressen, restaurants en tips voor jouw vakantie.

Veel padel plezier! Laat je mij hieronder weten of je wat aan deze tips hebt gehad? Dat vind ik altijd erg leuk om te horen.

Pin It on Pinterest