Monique Alicante Local

Over Alicante Like A Local

Het was 2006 en ik ging voor mijn afstudeerscriptie naar Alicante. Ik was nog nooit eerder in deze Spaanse stad geweest en kwam aan in het donker. Toen ik ´s ochtends wakker werd en de gordijnen opende wist ik het; hier ga ik niet meer weg!

Betekenis ´Like a Local´

Like·a·local (een; m/v/x)

1. Alicante stad beleven zoals een plaatselijke bewoner

Ik ben Monique..

40 jaar, geboren in de prachtige Achterhoek, getrouwd met Thomas en moeder van twee prachtige meiden die tweetalig opgevoed worden. Hier ben ik met veel plezier opgegroeid. Toch wist ik al op hele jonge leeftijd dat ik graag voor een tijdje naar Spanje wilde gaan. Deze kans pakte ik dus met beide handen aan, toen ik in ging afstuderen op de HEAO. Ik boekte een enkeltje Alicante, werd verliefd op de stad (en op mijn man) en ben gebleven.

Het woord ´local´ komt vanuit het Engels en betekent ´Plaatselijke inwoner´. En zo voel ik mij inmiddels ook wel na al die jaren hier aan de Costa! Daarom past de naam Alicante Like a Local ook perfect bij mijn bedrijf!

monique alicante like a local

Als ik iets nog nooit heb gedaan denk ik dat ik het wel kan

Dus werd mijn missie om Alicante op de kaart te zetten bij de Nederlandse toeristen. En dat is inmiddels aardig gelukt. Alicante is bij veel Nederlanders ondertussen een favoriete vakantiebestemming geworden.

Het leukste vind ik om er op uit te gaan met mijn familie en vrienden. Nieuwe restaurantjes en activiteiten ontdekken in onze eigen omgeving.

Alle plekken die ik benoem in mijn E-book heb ik dan ook zelf uitgeprobeerd. Zodat ik zeker weet dat het ook écht leuk is en bij mij en dus ook bij mijn gasten en volgers past.

Ik begeef mij zelf ook het liefst altijd tussen de locals. Dan ontdek je een stad pas écht!

Hoe Alicante Like a Local ontstond

Ik kreeg van familie en vrienden die naar de Costa Blanca kwamen altijd dezelfde vragen. Daarom besloot ik in 2014 alle vragen en antwoorden samen te vatten in een Ebook, dat ik elk jaar update; Alicante like a local.

Inmiddels is daar nog een E-book voor gezinsvakanties bijgekomen, een gratis app voor toeristen, ik organiseer bedrijfsevenementen en vriendenweekenden en er komen nog hele leuke nieuwe handige tools aan voor toeristen begin 2024.

Op mijn Facebook Pagina en Instagram pagina deel ik berichten, tips en Foto´s, om de leukste plaatsen van Alicante met je te kunnen delen. Leuk als je mij daar volgt en een berichtje achter laat wanneer je gebruik hebt gemaakt van mijn tips. Of een foto deelt met #alicantelikealocal

Nog wat leuke feitjes over mij:

 

Ik ben tweevoudig wereldkampioen Tang Soo Do karate en zwarte band; Eerste Dan. De kennis die ik tijdens deze sportcarrière opgedaan heb, geeft mij altijd de drive om alles tot een succes te maken.

Ik ben na mijn karate carrière fanatiek geweest in atletiek en was de snelste dame op de 100 meter sprint van de autonome regio Valencia in 2019. En heb het daar tot de World Masters in Polen geschopt. Je snapt dus, dat ik niet snel genoegen neem met iets en dat ik voor Alicante Like a Local ook altijd kies voor de beste kwaliteit.

Naast het werk voor Alicante Like a Local begeleid ik Nederlandse stellen tijdens hun IVF traject in het ziekenhuis in Spanje. Wanneer mensen uitbehandeld zijn in Nederland zijn er vaak nog mogelijkheden in Spanje. Heel waardevol om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Ik word na al die jaren dat ik hier woon  nog steeds superblij van het zien van de zee. Dit went nooit. Ik ga graag suppen, of wandelen aan het strand. 

Wat kun je via Alicante Like a Local doen?

✔  Jaarlijks wordt het E-book opnieuw uitgegeven
✔  Je kunt gratis de app downloaden
✔  Ik organiseer bedrijfsevenementen
✔  Ik organiseer vriendenweekenden
✔   Jouw accommodatie, bedrijf of activiteit promoten op mijn website. (Interesse? Vraag de mediakit aan)

Info & Samenwerken

Wil je jouw bedrijf, B&B, verhuurappartement of activiteit extra in de picture zetten? Alicante Like a Local heeft inmiddels een behoorlijk publiek opgebouwd op onder andere social media. Mijn website wordt rond de 2000 keer per maand bezocht door mensen die op zoek zijn naar de leukste tips. Zo is adverteren op de website of op social media bijvoorbeeld een optie.

Stuur een mail naar info@alicantelikealocal.com en dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.

Pin It on Pinterest