Glutenvrij, intollertanties, allergiën, en een pescatariër dieet. Thuis weet je precies wat er in de supermarkt verkrijgbaar is. Maar nu je op vakantie gaat naar Alicante krijg je het opeens Spaans benauwd. Waar kan ik straks nu die glutenvrije rijstewafels en vegetarische groente paté vinden? Op vakantie met een voedselintollerantie kan even spannend zijn.

Maar niet gevreesd. Ik denk dat in Spanje een veel uitgebreider productassortiment verkrijgbaar is dan in Nederland. De ecologische, biologische en dieet producten vliegen je hier om de oren. Ook, omdat Spanjaarden gewoon van gezond en puur eten houden. Pakjes en voorbewerkte voeding, potten en ´kant en klaar´ zijn hier niet zo makkelijk verkrijgbaar als dat ik in Nederland in de supermarkt voorbij zie komen. Daarom een overzicht, van de grootste en beste supermarkten met pure voeding, glutenvrije producten en natuurlijke cosmetica. Als sportvrouw zijnde houd ik mij mijn leven lang al bezig met gezond en verantwoord eten. Dat lekkere ijsje op de boulevard sla ik heus niet altijd af, maar die 80 – 20 regel passen we hier dagelijks toe in huize Bos. Ik weet dus inmiddels aardig de weg te vinden naar de betere supermarkten!

Niet alle winkels zitten in Alicante centrum, omdat ik ook veel klanten uit Alicante omgeving heb, heb ik deze adressen ook in dit blog meegenomen. Het meest puur en natuur aanbod vind je uiteraard op de Mercado de Alicante. Oftewel, de markt. Verser dan vers wordt het daar niet. Maar de opties hieronder zijn een prima aanvulling!

1 Herbolleria Navarro

Een ´herbolleria´ is een soort winkel met allemaal natuurlijke producten. Navarro is een mooie supermarkt in de buurt van het treinstation. En heeft tal van producten zonder gluten, biologische groenten, lekkere thee soorten, multivitamines, natuurlijke producten voor kinderen, zonnebrandcreme zonder troepjes en make up dat niet op dieren is getest. Daarnaast kun je er ook oliën kopen voor in je diffusor, plantaardige melk en brood zonder gluten, zout of andere toegevoegde stoffen die niet zo goed zijn voor je gezondheid. Deze winkel zit op 2 plekken in Alicante. 1 in het centrum en de ander ligt in de wijk Vista Hermosa, buiten het centrum.

https://goo.gl/maps/ge7QAK7Pmx4u6Aa19

  • Bewaar op Pinterest

2 Veritas

Wanneer je zonder auto op vakantie bent in Alicante is het niet echt makkelijk om hier te komen. Maar voor mij staat dit adres zeker met stip op nummer 2, want deze pas geopende supermarkt heeft werkelijk enorm veel keus. Behalve plantaardige melk, verse noten, brood, cremes en viaminepreparaten, vind je hier ook van allerlei verse producten, zoals vlees, vegetarische producten en Spaanse olijven, Het lijkt een gewone supermarkt, zo groot is het dus. Maar de producten die je hier koopt, zijn over het algemeen toch écht beter voor je gezondheid dan producten uit een gewone supermarkt. Voor de mensen die hier in Alicante of omgeving wonen is deze winkel zeker een aanrader, want ze hebben vaak kortingen en ook online bestellen en laten bezorgen behoort tot de mogelijkheden.

https://goo.gl/maps/CQPRnYg3qtUvCVxy6

3 Alcampo in winkelcentrum Plazamar

Dit is geen ecologische supermarkt op zich, maar deze supermarkt is behalve dat hij enorm groot is, ook enorm uitgebreid qua aanbod. Een enorm lange rij met schappen helemaal vol met producten uit bovengenoemde categorie. En voor een prima prijs. Van eigen merk tot aan exclusieve merken. Wanneer je glutenvrij eet, kun je hier echt je hart ophalen. Ook handig, wanneer jij de enige bent in het gezin die zich aan een bepaald dieët moet houden en de rest van het gezin met de pot mee eet.

https://goo.gl/maps/8qCWd3LUZpND9a6P6

4 Limalimon Biotienda

Een klein winkeltje met voornamelijk verpakte producten. Zoals rijstewafels zonder gluten, raw food bars met chocola en dadels, andere gezonde voedzame tussendoortjes en thee zonder toevoegingen. Ook hebben ze een ruim assortiment aan cremes, doucheschuim etc. Voor de mensen die ook Spaans spreken is deze winkel ook een aanrader, want er is een voedingsdeskundige aanwezig. Er worden regelmatig workshops gegeven over allerlei verschillende voeding gerelateerde onderwerpen.

https://goo.gl/maps/KWa4spFqQkEnejMR9

  • Bewaar op Pinterest

5 Love Health Mercado

Deze winkel ligt in de nieuwbouwwijk ´Pau 5´. Buiten het centrum van Alicante. Maar wanneer je een auto gehuurd hebt, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze buurt. Om lekker te eten, om tussen de locals een kop koffie te drinken en om dan bij deze winkel je mega gezonde producten te scoren. Vers gebrande noten, kruiden, oliën, maar ook cremes. Daarnaast kun je hier ook je eigen wasmiddel en shampoo kopen, die je dan mee kunt nemen in je eigen meegebrachte verpakking. Het is maar een klein winkeltje, maar je vindt er van allerlei bijzondere kruiden en producten, omdat de eigenaresse uit Argentinië komt. En aangezien zij een enorme passie voor gezondheid heeft, weet ze precies wat unieke producten zijn die je hier niet in een reguliere supermarkt vindt.

Al deze supermarkten zijn uiteraard ook in de Alicante Like a Local App te vinden en deze download je hier.

Pin It on Pinterest