Spanjaarden en koffie

Spanjaarden zijn échte koffiedrinkers. Daar beginnen zij al mee, bij het ontbijt. Sterker nog, vaak is dat het enige dat ze nemen, voordat ze ´s ochtends de deur uit gaan. De echte ´Die hards´, gaan zelfs met een lege maag van huis en drinken hun koffie bij een plaatselijk koffietentje. Ongeacht het uitzicht, betaal je hier gemiddeld nog 1 euro 10 voor een espresso koffie en zo´n 2 euro voor een koffie met melk. In Scheveningen betaal je het uitzicht op zee er 3x bij. In Alicante maakt het niet uit, of je in een cafe zit met TL verlichting aan het plafond, of aan de Costa Blanca met uitzicht op azuurblauw water…

Koffiesoorten

Net zoals in Nederland, zijn de soorten koffie die je hier kunt drinken inmiddels oneindig. Cortado, Cafe con leche, cafe solo… En dan nog de soorten melk die je kunt kiezen. Leche de avena (havermelk) bombon (zoete melk) of gewone leche. Échte koffiemelk zoals wij die kennen, kent een Spanjaard eigenlijk niet. Maar die vind je wel gewoon bij de Aldi of Lidl in Spanje.

Er komen elk jaar meer leuke cafés bij in Alicante. Waar voorheen niks werd uitgegeven aan inrichting en service, zie je steeds meer leuke, hippe koffietentjes in Alicante tevoorschijn komen. Ik zal deze lijst dus ook regelmatig aanvullen!

1: Baker & Co

Een van mijn favorieten in het centrum is Baker & Co. Hier snappen ze wat lekker ontbijten, brunchen of lunchen is. De koffie is goed, er zijn tal van smoothies te bestellen. Zoals een detox. Of iets met lekkere yoghurt. Leuk geserveerd en voor een normale, Hollandse prijs. Baker & Co zit niet alleen in het oude centrum achter de kerk. Maar heeft ook een locatie in de buurt van de grote winkelstraat. Waar je heerlijk kunt lunchen. En in Playa San Juan. Daar is reserveren wel gewenst. Net zoals bij de locatie achter de kerk. Want in het hoogseizoen zijn er naast locals, veel vakantiegangers te vinden. Bij Baker & Co kun je nu tijdens de Corona crisis ook heerlijke dagmenu´s afhalen voor een prima prijs!

Calle Miguel Soler 25 – Bajo · 03002 Alicante

Tlf. 865 681 839 (spreken Engels)

En in het centrum:

Calle Paris 1 – Bajo · 03002 Alicante

Tlf. 647 43 43 83

Kerst 2020Kerst 2020

2: La Terraza del gourmet

Prijzen durven ze hier wel te vragen. Maar ach, als je vakantie hebt; wil je ook wat! Goede koffie in een leuke mok. Glaasje water erbij en heerlijke tostada´s. En het leukste is gewoon het uitzicht. Lekker mensen kijken op de boulevard! 

Mijn favoriet hier is een Cafe con leche (koffie met melk) en een tostada integral con tomate. Een geroosterd broodje met geraspte tomaat en olijfolie.

Je vindt dit koffietentje aan het begin van de Explanada boulevard, in de buurt van de grote fontein. 

Wil je nog meer leuke koffietentjes en cafés weten te vinden? Bestel dan het Ebook Alicante Like a Local 2020. Dan zit jij in no time op de juiste plek aan een lekkere Cortado (Espresso koffie)! 

3: The Coffeelab

Goede koffie, lekkere broodjes en tostada´s, lekkere haverkoeken of ´s avonds een coctail tussen de palmen op het terras. The Coffeelab zit in Playa San Juan. 15 minuten rijden uit het centrum van Alicante. Het zit midden in een winkelstraat met een bakker en slager, dus niet echt spannend om daar de hele avond door te brengen. Maar als je in de buurt bent moet je zeker even stoppen voor een koffie momentje!

Av. de la Condomina, 40, Local 21, 03540 Alicante

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *