• Bewaar op Pinterest

Spanjaarden en koffie

Spanjaarden zijn échte koffiedrinkers. Daar beginnen zij al mee, bij het ontbijt. Sterker nog, vaak is dat het enige dat ze nemen, voordat ze ´s ochtends de deur uit gaan. De echte ´Die hards´, gaan zelfs met een lege maag van huis en drinken hun koffie bij een plaatselijk ontbijtzaakje. Ongeacht het uitzicht, betaal je hier gemiddeld nog 1 euro 10 voor een espresso koffie en zo´n 2 euro voor een koffie met melk. In Scheveningen betaal je het uitzicht op zee er 3x bij. In Alicante maakt het niet uit, of je in een cafe zit met TL verlichting aan het plafond, of aan de Costa Blanca met uitzicht op azuurblauw water.

Koffiesoorten

Net zoals in Nederland, zijn de soorten koffie die je hier kunt drinken inmiddels oneindig. Cortado, Cafe con leche, cafe solo… En dan nog de soorten melk die je kunt kiezen. Leche de avena (havermelk) bombon (zoete melk) of gewone leche. Échte koffiemelk zoals wij die kennen, kent een Spanjaard eigenlijk niet. Maar die vind je wel gewoon bij de Aldi of Lidl in Spanje. Mercadona heeft koffiemelk in cupjes.

Café con leche: Koffie met melk
Americano: Zwarte koffie
Cortado: Espresso

Met melk: con leche
Met suiker: con azucar

Er komen elk jaar meer leuke koffiebarretjes bij in Alicante. Waar voorheen niks werd uitgegeven aan inrichting en service, zie je steeds meer leuke, hippe koffietentjes in Alicante tevoorschijn komen. Ik zal deze lijst dus ook regelmatig aanvullen!

1: Santa Gloria

Aan de Plaza Portal de Elche vindt je ´Santa Gloria´. Dit koffietentje is iets meer dan een jaar geleden geopend. Voor lekkere koffie, broodjes, gebak en een wijntje ben je hier aan het goede adres. Ook wanneer je wat te vieren hebt en wat lekkers mee naar huis wilt nemen, is dit een leuk zaakje. Ze verpakken de taartjes in een mooie doos. En dan moet je nog zien te proberen de inhoud onderweg al niet op te eten!

Misschien is dit wel het meest knusse pleintje van de Costa Blanca. In de zomer zit je hier lekker koel onder de enorme fycusbomen en in de winter voelt het hier ook wat warmer aan, omdat de bomen je een beete beschermen tegen eventuele wind. Het pleintje is inmiddels aardig populair geworden, bij locals en toeristen. Ga je hier met kinderen naartoe? Vergeet dan niet om de hoek een ijsje te halen bij Borgonesse!

Reizen
  • Bewaar op Pinterest

  • Bewaar op Pinterest

2: La Terraza del gourmet

Prijzen durven ze hier wel te vragen. Maar ach, als je vakantie hebt; wil je ook wat! Goede koffie in een leuke mok. Glaasje water erbij en heerlijke tostada´s. En het leukste is gewoon het uitzicht. Lekker mensen kijken op de boulevard! 

Mijn favoriet hier is een Cafe con leche (koffie met melk) en een tostada integral con tomate. Een geroosterd broodje met geraspte tomaat en olijfolie.

Je vindt dit koffietentje aan het begin van de Explanada boulevard, in de buurt van de grote fontein. 

Wil je nog meer leuke koffietentjes en cafés weten te vinden? Bestel dan het Ebook Alicante Like a Local 2022. Dan zit jij in no time op de juiste plek aan een lekkere Cortado (Espresso koffie)! 

Ontbijten in Alicante bij La Terraza
  • Bewaar op Pinterest
Bestel hier een ´Café con leche en tostada con tomate´

3: Copity Playa San Juan

Heb je een auto gehuurd en zoek je een leuke plek om te stoppen voor een local hotspot? Stop dan vooral even bij Copity. ´s Ochtends voor koffie , ´s middags voor een wijntje en ´s avonds voor een dansje! (Dan zijn er wel veel 18 jarigen overigens) De favoriete hotspot van de locals is bar Simone. Hier kun je lekkere ontbijtjes bestellen en ´s avonds ook een pizza eten. Bijna het hele jaar kun je hier buiten zitten. Vooral nu een heerlijk plekje, om de eerste zonnestralen van het voorjaar op te vangen. Heb je geen auto gehuurd maar wil je hier toch naartoe? Pak dan de tram met lijn 3 en stap uit bij ´Campo de golf´ in Playa San Juan. Dan sta je midden voor de deur!

  • Bewaar op Pinterest
Download de gratis Alicante app met al mijn tips! En voeg zelf reviews toe.

Wat leuk dat je al tot hier gekomen bent met lezen. Heb je de nieuwe Alicante Like a Local App al gedownload? Hierin vind je de nieuwste locaties, restaurants en activiteiten in en rondom Alicante.

Wat is jouw favoriete koffietentje in Alicante? Laat een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest