Reizen is nu niet toegestaan. Voor een aantal mensen betekent dit ook, dat een droom om eventueel een tweede huis te kopen in Alicante of ergens anders in Spanje, uitgesteld wordt. Maar hoe leuk is het dan, om thuis op je bank weg te dromen naar Spaanse huizen. Te fantaseren wat jouw droomwoning zal zijn en even binnen te gluren aan de prachtige huizen aan de Costas van Spanje? Ik heb een top 5 gemaakt van de beste sites om je Spaanse avontuur te beginnen of gewoon wat te dagdromen.

In het Spaans betekent ´Se vende´ Te Koop. En ´Se Alquila´ of ´En alquila´ betekent ´Te huur´. Dit zie je altijd op de makelaarsborden staan, die aan de woning bevestigt is. Dit staat ook uiteraard op elke site vermeld. Daarnaast staat een woning heel vaak bij meerdere makelaars te koop in Spanje. Volgens het principe, wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Daarnaast nog een goede tip: Je moet een beetje door de foto´s heen kijken op de Spaanse woning websites. Daarmee bedoel ik, dat hier nog niet zoveel aandacht wordt geschonken aan het perfecioneren van de verkoopfoto´s. Het kan dus zomaar zijn, dat je iemand op de achtergrond ziet op een foto. Of dat als primaire foto gekozen wordt voor een foto uit de garage. Daarom, heb je de kans en ben je serieus naar een woning op zoek? Maak dan echt even een afspraak. In het echt ziet het er vaak tien keer beter uit.

1) Fotocasa

Fotocasa is een beetje vergelijkbaar met Funda in Nederland en is tevens de grootste huizen aanbieder in Spanje. Ook al spreek je geen Spaans en kun je geen Spaans lezen, dan kom je met deze site al snel een heel eind. De site is er ook in de Engelse en Duitse taal. Daarvoor moet je wel even helemaal naar beneden scrollen, om de taal van ´español´naar ´Ingles/ English´ te veranderen.

Klik dan naar jouw gewenste zone en al snel kun je selecteren op dorp en prijzen. Op deze website staan telefoonnummers van de eigenaar, of makelaar. Fotocasa heeft daarnaast een eigen app, zodat je een melding krijgt, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe villa te koop wordt aangeboden in jouw gewenste regio, of een prijs gedaald is.

2) Idealista.com

Deze site behoort samen met Fotocasa tot de twee grootste huizenaanbieders in Spanje. Van het Baskenland tot aan Mallorca. Rechtsbovenin verander je de taal eenvoudig naar het Nederlands. En kun je eindeloos scrollen door villa´s in Alicante, Marbella en Girona.

Wist je dat de Costa Blanca de meeste zon uren per jaar heeft? Wellicht handig om mee te nemen in je keuze. En ook in de zomer is het klimaat nog steeds aangenaam. Terwijl in het zuiden de temperaturen dan écht door de 40 graden heen gaan. Ben je op zoek naar een mooie vrijstaande woning in de omgeving van Alicante? Type dan bij de zoekwoorden eerst ´Alicante´in. Vervolgens krijg je de optie om op zones te zoeken. Kijk dan bijvoorbeeld eens bij ´Cabo de las Huertas´. Of ´Coveta Fuma´. Beide zones hebben hun Spaanse karakter zeker nog behouden. Ook al wordt een buitenlander er niet vreemd aangekeken. Daarmee bedoel ik, dat er geen Friet van Piet te vinden is, zoals bijvoorbeeld wel in omgeving Albir, Benidorm en Altea het geval is. Dat is maar net, waar je voorkeur naar uit gaat.

Idealista maakt ook gebruik van een eigen app.

3) Ya Encontré

Deze site is er tot nu toe alleen nog maar in het Spaans. Maar biedt wel de mogelijkheid om ook andere objecten te vinden. Zoals een bedrijfspand in Spanje, garagebox, industriele ruimtes, kantoren en bouwgrond. Deze zijn eenvoudig te traceren door te selecteren op het gewenste gebied. Ook is deze site populair voor het vinden van huisjes aan de Spaanse skipiste! En er staan tips over het inrichten van je woning, voordat je hem in de verkoop zet.

4) En Alquiler

75.000 Huurwoningen zijn te vinden op deze verhuursite in Spanje. Ideaal dus, wanneer je van plan bent ( of droomt over) overwinteren aan één van de mooie Costas. Maar ook op de Spaanse Ballearen. Menorca, Mallorca en Ibiza. Deze site is er tot op heden alleen in de Spaanse taal.

Huizen In Spanje

Deze Nederlandse makelaar bevindt zich al 20 jaar aan de Costa Blanca. Op deze site staan bijvoorbeeld alleen huizen, die ook daadwerkelijk in de verkoop zijn. Op verzamelsites gebeurt het namelijk nog wel eens, dat de verkochte woningen niet verwijderd worden. Daarnaast kennen deze makelaars de regio als geen ander. En weten daardoor snel een match te maken tussen koper en verkoper. Ben je écht van plan om een huis te gaan kopen in Alicante of omgeving? Dan helpt deze makelaar ook bij aankoop, afwikkeling van de aankoop, bezoek aan de notaris, aansluiten van gas, water licht en alles wat er bij een aankoop van een huis in Spanje komt kijken. Tegenwoordig is eigenaar Rinus van Vliet ook aktief aan de Costa del Sol en Ibiza.

Droom jij over een eigen huis in Spanje? Naar welke regio zou dan jouw voorkeur uit gaan?

( Bron fotos: canva.com)

Deze post zijn ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *