24 uur met je gezin in Alicante

Gaan jullie op vakantie naar de Costa Blanca en ben je van plan om één dag door te brengen met het gezin in Alicante? Lees dan hieronder de beste tips om jullie dagtrip in Alicante zo optimaal mogelijk te benutten en met het hele gezin te genieten van deze mooie Spaanse stad. 

strand alicante kinderen
  • Bewaar op Pinterest

Hoe komen we in het centrum

Hebben jullie een auto gehuurd? Parkeer deze dan bovenin het centrum, ter hoogte van de markt in de Alfonso Sabio Garage. Daar zitten verschillende liften. Handig wanneer je een kinderwagen bij je hebt.

Wil je dichtbij het shoppingcentrum zitten, parkeer de auto dan in de Maissonnave.

Parkeren kost hier rond de 2 euro per uur.

De duurste garage ligt bij het Melia hotel/haven. In mijn app heb ik bovenstaande parkeergarages vermeld. Via Google Maps rij je dan zo naar de parkings toe.

Naar Alicante met de tram

Komen jullie met de tram naar Alicante? Dan kun je het beste uitstappen bij de Mercado, wanneer je een bezoek wilt brengen aan de markt, of het oude centrum. Willen jullie shoppen? Stap dan uit bij het eindstation op  ´Luceros´. Alle lijnen komen uit op dit eindstation. Opstappen kan eenvoudig vanaf bijvoorbeeld El Campello of Playa San Juan. Een kaartje koop je met contant geld of pas in de tram bij de automaat.

TIP: 

Reis je met 5 personen? Dan is het goedkoper om een 10 rittenkaart te kopen. Deze koop je bij de kiosk op het tram station, bijvoorbeeld in El Campello.

kindertips alicante
  • Bewaar op Pinterest

De ochtend in Alicante

Huur een fiets of boek een fietstour bij Baja Bike/Blue Bike in Alicante centrum. Zij hebben fietsen met kinderzitjes. De fietstocht ´City Highlights´ is zeker een aanrader met kinderen vanaf een jaar of 16. Onder deze leeftijd zou ik aanraden een fiets te huren en zelf rond te fietsen. Dit kan ook gewoon via de website van Baja Bikes. 

Ga met kinderen onder de 10 jaar naar het Parque Palmeral fietsen en daar lekker picknicken en naar de speeltuin.

TIP: Je mag niet over de bouelvard fietsen! Hier is de politie heel streng. Probeer waar mogelijk de fietspaden te nemen. 

Specifieke tips en informatie over Alicante voor gezinnen lees je in mijn E-book Familievakantie in Alicante.

Wandel naar het kasteel

Het kasteel in Alicante, Castillo Santa Barbara is enorm populair geworden bij toeristen. Er staat dan vaak ook een lange rij voor de ingang van de lift, die je naar boven brengt. Hebben jullie kinderen in de leeftijd dat ze niet meer in een buggy zitten maar prima zelf kunnen lopen? Wandel dan lekker naar het kasteel! Via de Plaza Santisima Faz wandel je via het oude centrum naar boven. Slinger tussen de gekleurde huisjes en maak leuke foto´s. Volg de bordjes met de route ´Castillo Santa Barbara´.

Let op: De route is best stijl. In de zomer ligt de route bijna helemaal in de zon. Ga dus niet op het heetst van de dag aan de wandel. En neem sowieso een flesje water mee naar boven!

Entree is gratis. Je betaalt alleen de lift naar boven. Naar beneden is wederom gratis. 

 

gekleurde huisjes witte huisjes barrio
  • Bewaar op Pinterest

Dit zijn de witte en gekleurde huisjes in het oude gedeelte van Alicante centrum. 

Lunchtijd in Alicante

Alicante heeft heel veel leuke kindvriendelijke restaurantjes. Een overzicht hiervan zie je in het lijstje ´1 dag Alicante met kinderen´ in mijn gratis app. Download hem hier. Dan krijg je een overzicht met Google locatie. De favoriet van onze kinderen is bijvoorbeeld ´Bodhigreen´. Vegetarisch en de kindermenu´s zijn hier super. Voor 5 euro eten ze hier hun buikjes rond en hebben ze meteen hun portie groente binnen voor die dag! Beter dan elke dag spaghetti en pizza..

 

 

 

bodhigreen kind restaurant alicante
  • Bewaar op Pinterest

De lekkerste ijsjes en churros in Alicante

Heb je al eens churros geprobeerd? Veel kinderen vinden deze lange deegstengels heel lekker. Vooral omdat ze in de chocola gedompeld kunnen worden. Succes verzekerd dus. Je eet ze onder andere bij Valor aan de boulevard.

Het lekkerste ijs dat ik ooit gegeten heb eet je bij Puro cioccolato in de Paddestoelenstraat. Deze straat mag je met kinderen zeker niet missen. Ook de chocola in de winkel komt uit eigen keuken en dat proef je!

(En volwassenen ook niet! Zo zitten er het leuke tapasbarretje Vino y mas en voor de jeugd de Garagebar)

Alle adressen vind je in deze lijst terug.

 

Deze heerlijke bonbons vind je in de Paddestoelenstraat
  • Bewaar op Pinterest

Overnachten in Alicante

Willen jullie een nachtje in Alicante verblijven met het hele gezin? Dan zou ik een appartementje buiten het uitgaanscentrum boeken. Liever een hotel? Bekijk dan eens Modern Sea Front Appartement.  

Of het Ali Dream Lola Center. (Boek je hier rechtstreeks via de website krijg je koring met ´Alicante Like a Local´. 

Koffie en speeltuintjes

Op Plaza Sotelo zit een leuke koffiebar, waar je onder grote bomen in de schaduw een heerlijk koud drankje of lekkere koffie drinkt. De kinderen kunnen ondertussen spelen in het speeltuintje, dat naast de koffiebar ligt. Deze is gedeeltelijk afgesloten. Dus de iets grotere kinderen kunnen hier zelf al even klimmen en klauteren. Terwijl jullie van een ´cafe con leche´ genieten. 

Alicante stad heeft niet enorm veel speeltuintjes. Maar de leukste  heb ik beschreven in de app, die je hier gratis download.

Alicante in 1 dag
  • Bewaar op Pinterest

Wil je nog meer local tips? Download dan mijn gratis app ´Alicante Like a Local´ nu verkrijgbaar in alle app stores. Download hier de lijst met mijn aanbevelingen voor het hele gezin. En maak je verblijf onvergetelijk. 

Of download mijn E-book met de beste local tips voor de Costa Blanca!

app alicante like a local
  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest