Park Alicante
  • Bewaar op Pinterest
Lekker afkoelen doe je natuurlijk in de zee, tijdens de warme zomers in Alicante. Maar wat ook zeker een aanrader is en een leuke afwisseling voor kinderen; is een bezoek aan één van de leuke parken die Alicante heeft. 
Er zijn er uiteraard meerdere, maar in dit blog beschrijf ik de 3 mooiste parken. 
 
In Spanje is het heel gebruikelijk om hier te gaan picknicken. Zeker in het weekend is het er vaak druk. kleedjes, tafels en stoelen, alles wordt meegesleept. Zelfs complete party tents. Het kan en mag allemaal. Er gelden vaak wel openingstijden. Meestal zijn de parken geopend van 9 uur ´s ochtends tot 9 uur ´s avonds. Houd daar dus rekening mee. Zodat je niet nét je hele picknick uitgestald hebt en de parkmeester de deur voor je neus dicht doet. 

Parque El Palmeral in Alicante

Het blijft een indrukwekkend gezicht. Zóveel palmbomen bij elkaar. Meer dan 7000 zijn er gepland in 1997, toen het park geopend werd. Er is van alles te doen. Behalve wandelen en lekker in de schaduw van een palmblad, genieten van je drankje, kun je er ook kanoën in het kleine meertje. Dit is leuk voor kinderen. Er zijn verschillende speeltuintjes met kabelbaan en glijbaan, klimtorens en wipkippen. Er is een kiosk waar je koffie bestellen kunt en er zijn toiletten. Een prima plek om een dagdeel door te brengen! 

Er zijn prachtige exotische planten en bloemen te ontdekken, die je in Nederland alleen met een beetje geluk in de vensterbank ziet staan. 

Let wel, in de winter ben ik er regelmatig geweest. Maar vanaf een uur of 5 ´s middags krijgt het park dan een wat grimmige sfeer. Omdat alles gratis is, komt er dan ook bezoek op af, dat je liever mijdt. 

Meenemen; Picknickspullen, kinderfietsjes, fotocamera

Parque Marjal

Dit stadspark is waarschijnlijk het meest innovatieve park van de Costa Blanca. Het is aangelegd in 2015 en inmiddels staat het volop in bloei. Een leuke waterval, talloze mooie struiken met exotische bloemensoorten en een grote vijver in het midden waar wij regelmatig kikkers, schildpadden en baby eendjes spotten. Heel erg leuk voor kinderen dus. Neem lekker een kleedje mee een voetbal en breng uren spelend door in de schaduw van een van de snel groeiende Spaanse bomen. Let op, omdat alles gras is, zijn muggen hier ook veel ongevraagde gasten. Vergeet je muggenspray dus niet! En eendjes voeren is overigens verboden. Dus pas op, voordat je de resten van je bocadillo (broodje) het water in slingerd. 

Dit park is innovatief, omdat het speciaal is aangelegd om eventuele overstroming van Playa San Juan en omgeving te voorkomen. Playa San Juan ligt lager dan de zeespiegel en was voorheen een soort moeras gebied. Het regent hier amper, maar áls het regent kan het echt spoken. Het water uit de omgeving wordt dan afgevoerd naar dit park. Zodat we onze voeten droog houden aan de kust! 

Vanuit dit park, loop je langs de waterval op, over de brug zo door naar Parque de Perros. Oftewel, het hondenpark. Het park heeft deze bijnaam, omdat honden hier vrij rond mogen lopen. (Deze mogen niet naar binnen bij Parque Marjal) Ook dit park is erg leuk om een avond wandeling te maken. Er zijn veel mensen aan het hardlopen, er zijn personal trainers bezig om die ´cerveza buiken´ er af te trainen bij hun klanten en er zijn altijd veel families die een wandeling maken met hun kinderen. Onlang hebben we hier een eekhoorn gespot. Daar waren de kinderen 2 uur mee bezig, om die in de struiken te volgen. 

Voorzieningen: geen toilet, geen kiosk.

Tegenover Parque Marjal ligt uitgaansbuurt ´La Seda´. Hier kun je veel barretjes vinden om wat te eten en te drinken en gebruik te maken van het toilet. 

Lekker wandelen en spelen in Parque Marjal Alicante
  • Bewaar op Pinterest

Palmbomenpark Palmeral Elche

Dit park staat op de lijst van Unesco wereld erfgoed. En als je daar bent, snap je waarom. Meer dan 200.000 palmen zijn er gepland. Parkeer je auto in het centrum van Elche en wandel eindeloos door een van de parken. Er zijn veel speeltuintjes te vinden. En picknick mogelijkheden. Ook zijn er verschillende koffiebarretjes en in het  oude centrum dat naast het park ligt, zijn talloze restaurantjes te vinden. 

Ook rijdt er een treintje door het centrum en verteld je onderweg over het verhaal achter de aanplanting van alle parken. 

Die gele vruchten die onder de palmbomen hangen, zijn overigens geen kokosnoten, maar dadels. Die je niet kunt eten helaas..

Heb je genoeg palmbomen gezien? Loop dan het centrum uit over de droge rivier. En bekijk de leuke bruggen die gebouwd zijn, om Elche van de ene kan van de droge rivier, met de andere kant te verbinden. 

Meer informatie over routes, openingstijden en actuele coronainformatie in het Engels vind je hier.

  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest