Kom jij dit voorjaar of deze zomer naar Alicante? Ontdek dan de leukste tips hieronder voor het hele gezin. Kies jij voor een Spaanse dierentuin of juist voor een typisch Spaanse ervaring in een paella restaurant met speeltuin aan zee? Met deze Spaanse zomerse gezinsuitjes in Alicante en omgeving hoeven jullie je geen dag te vervelen.  

Onderstaande tips zijn allemaal beschikbaar voor de meivakantie. Ben je op zoek naar actuele nieuwtjes, evenementen, festivals of concerten? Bekijk dan onze Alicante Like a Local Kalender met actuele informatie! 

Tip 1: Secret City Trails Game op je mobiel

Onlangs heb ik in samenwerking met Secret City Trails een interactief spel gelanceerd. Deze kun je op je mobiel spelen en ondertussen leer je de leukste plekken van Alicante kennen. Er zijn stops voor hapjes en drankjes en kinderen van alle leeftijden kunnen lekker meespelen. Het spel kost €26,- en duurt ongeveer 3 uur. Ideaal dus, om een dagdeel door te brengen in het centrum van Alicante.

Ontdek het historische centrum van Alicante. Tijdens dit interactieve stadsspel, wandel je door de belangrijkste straten van deze zonnige Spaanse stad en ga je op zoek naar verborgen details. Loop door sfeervolle straten, ga op zoek naar sportieve helden en ontdek bijzondere kunstwerken die je de weg wijzen. Halverwege is er tijd voor een smakelijke pauze, zodat je weer energie hebt om de rest van de raadsels op te lossen.

Het spel kun je tegen elkaar spelen, maar ook op je eigen gemak tot maximaal 5 personen per groepje. Hét ideale gezinsuitje in Alicante dus!

Klik hier om het spel te openen. (Let op; je verlaat nu mijn website en koopt het spel direct bij Secret City Trails) 

Prijs: €

comment Secret City Trails
  • Bewaar op Pinterest
comment 2
  • Bewaar op Pinterest

Tip 2: Paella met de voeten in het zand

Paella eten met de voeten in het zand: In Playa San Juan, op 10 minuten van Alicante centrum vandaan, eet je bij Casa Domingo paella met je voeten in het zand. Het restaurant is heel populair bij gezinnen. Want er zijn diverse speeltuintjes in de buurt. En het strand voor de deur. Neem emmer en schep mee. Dan kunnen de kinderen vast een kasteel bouwen terwijl jij nog een créma catalan op dit zonnige terras eet!

Tip: Je kunt hier aan de zijkant ook terecht in de bar, voor een koud biertje en tapas! Ook leuk als tip voor in de namiddag dus!

Prijs: €€

Playa San Juan Alicante
  • Bewaar op Pinterest

Tip 3: Waterpark en dierentuin


Dagje dierentuin en waterpret bij Terra Natura en Agua natura. Ik vind het echt een prachtige dierentuin. En heb er jaren een jaarkaart gehad met de kinderen. Er zijn veel speeltuintjes bij, in de zomer is er goed nagedacht over genoeg schaduw. En er zijn veel shows. Met vogels en papagaaien bijvoorbeeld. Heb je meer zin een dagje zwemmen? Of juist een combinatie van beide parken? Dat kan bij Agua Natura. Dit park is geschikt voor de allerkleinsten tot aan de jeugd van ongeveer 18 jaar. Er zijn veel verschillende leuke water parkjes voor de kleintjes. Maar ook een aantal behoorlijk heftige glijbanen voor de echte waaghalzen! Durf jij het aan?

Prijs: €€€

Blijven slapen in de buurt van de parken?

 

Onderstaande drie hotels liggen allemaal dichtbij het waterpark en de dierentuin. Ze zijn allemaal geschikt voor gezinnen. Wist je daat het Luxor zelfs over eigen glijbanen beschikt? Voor de échter waterpark fans dus hét ideale hotel! Het Melia heeft een geweldige golfbaan met uitzicht op Benidorm. En een enorm zwembad om ´s middags even helemaal tot rust te komen. En hotel Helios ligt aan zee bij het Levante strand en op loopafstand van het centrum van Benidorm.

Tip 4: Illusie museum


Illusie museum: Gloednieuw in Alicante! Ik heb nog geen tijd gehad om het zelf te bezoeken. Maar ik zet hem wel bij de tips, want het ziet er veelbelovend uit! En een leuke afwisseling om ’s avonds of na een warm strandbezoek de dag mee af te wisselen.

 

Prijs: €

Bekijk de website hier

Tip 5: Auto huren


Auto huren en dagje naar Altea: Hebben jullie zin om een auto te huren en wat van de Costa Blanca te zien? Sla dan zeker het dorpje Altea met zjin witte huisjes en leuke boetiekjes niet over.

Wanneer je een auto huurt bij OffUgo kun je deze openen met je mobiel. Dan hoef je dus niet in de rij te staan op het vliegveld. Je krijgt een nieuwe auto mee, de bijrijder is inclusief en alle kosten zijn van tevoren bekend. Geen onverwachte verrassingen dus, met extra verzekeringen of andere kosten.

Prijs: €

Nog meer familietips lezen? Download het E-book met tips voor het hele gezin aan de Costa Blanca:

Wist je dat ik een E-book heb met de beste tips voor een bezoek aan de Costa Blanca met kinderen? Van tips van ‘Hoe vraag je om een flesje warm te maken?’Tot aan info over de Spaanse kindvriendelijke cultuur (En waarom de kinderen hier zo laat in bed liggen) Tot aan tips waar een dokter of tandarts zit, mocht er een klein ongelukje gebeuren!

De laatste editie is op dit moment 2022! Maar alle tips zijn nog helemaal up to date! Download hem hier!

Terra Natura
  • Bewaar op Pinterest
Strand Alicante
  • Bewaar op Pinterest

Download 10 gratis tips in onze gratis Alicante Like a Local App

In de Alicante Like a Local App hebben wij een lijstje samengesteld met bovenstaande tips; maar in deze lijst vind je nog véél meer leuke aanbevelingen voor de mei- en zomervakantie in Alicante en omgeving!

Klik op deze link en sla de lijst met tips op in de app. Zo heb je altijd de leukste adresjes bij de hand!

 

Pin It on Pinterest