Eat your heart out Barcelona en Madrid. Alicante is dé plek voor digital nomads. Het lijkt, of sinds de coronacrisis de automatisering is toegenomen. Waardoor het werken vanuit huis (en straks dus ook weer op reis) nóg makkelijker wordt! Alicante biedt veel flexplekken, goed internet én altijd gezelligheid.

Je hoeft niet meteen naar Thailand te gaan verhuizen, om een digitale nomad te worden. Alicante biedt heel veel mooie opties, om wanneer het jou uitkomt, je te begeven onder leuke collega´s en lekker aan je website of online producten te werken. En in de avonduren en het weekend lekker kunt dobberen op je luchtbedje en kunt genieten van een fijne paella. Redelijk dicht bij huis, betalen met euro´s en tóch genieten van palmbomen, zon en strand.

 • Bewaar op Pinterest
Soy yo! Vanaf mijn werkplek. Niet vanuit een hangmat dus….Helaas!

De voorbereiding: Hoe word je digitale nomad?

Alleen met een laptop en een goede ´Cafe con leche´kom je er natuurlijk niet.

Om een goede digitale nomad te worden moet je wel degelijk goed voorbereid op pad gaan. En er zijn altijd mensen die het wiel al voor jou hebben uitgevonden, zodat jij daar geen onnodige tijd aan kwijt raakt.

Ik ben uiteraard niet van plan om Alicante te gaan verlaten. Maar heb wel héél veel bij kunnen leren, van de cursus die Suzanne van Duin van ´Vrije meid´ ontworpen heeft; speciaal voor iedereen die locatie onafhankelijk wil gaan werken. In haar cursus leer je welke beroepen hierbij passen, hoe je op kunt schalen, waar je op moet letten voordat je een reis gaat plannen en nog veel meer. En zo sta je dan, met de ´Digital Nomad E-course´ in no time onder de palmbomen!

De cursus bestaat gedeeltelijk uit tekst en gedeeltelijk uit videos, waar je in no time doorheen kunt lopen. Op dit moment loopt er een actie, waarbij de cursus 99 euro kost in plaats van 198 euro! Je ontvangt er tevens haar boek bij, voor nóg meer inspiratie, tips en mooie foto´s! Daarna wil jij écht niet meer tussen 4 muren in Hengelo zitten!

Welke stappen moet ik in Alicante zetten

Om naar Spanje te emigreren, moet je beschikken over een NIE nummer. Dit nummer moet je ook hebben, wanneer je bijvoorbeeld een auto wilt kopen, een woning wilt huren voor langere tijd etc. Dit kun je aanvragen bij de Spaanse gemeente hier. Dit nummer hoef je alleen maar aan te vragen, wanneer je langer dan 3 maanden in Spanje verblijft. De exacte voorwaarden en mogelijkheden voor het aanvragen van dit Persoonlijke Identificatienummer staan op deze site van het consulaat vermeld.

Een huisje huren kan via de sites, die ik beschreven heb in mijn vorige blog.

Maar er zijn ook super leuke en hippe campings aan de Costa Blanca, waar niet alleen grijs haar te vinden is! Daarover binnenkort meer. Camperplaatsen komen hier als paddestoelen de grond uit. Betaalbaar, dichtbij zee en dichtbij jouw eventuele werkplek!

 • Bewaar op Pinterest

Wat kan ik (online) in Spanje gaan doen?

Een nog behoorlijke nieuwe manier van geld verdienen, op een passieve manier, is Affiliate Marketing. Dit wil zeggen, dat jij reclame maakt voor een product en de klant dan direct doorstuurt naar desbetreffende website. Dit kun je vanaf elke keukentafel organiseren en beheren. Ook vanaf je zonnige terrasje in Alicante dus! En het kan gaan over elk denkbaar product of onderwerp. Er is dus altijd wel iets, waar jij in thuis bent en andere mensen over zou kunnen adviseren.

Zelf heb ik de cursus Van Blog naar business van Mick Zadelhof gevolgd. Hartstikke leuk om te doen en heel leerzaam. Mick heeft hier ook een review video van mij op geplaatst. Daarnaast staan er ook een aantal gratis, hele complete ebooks op. Onder andere ´Online geld verdienen 2021´. Doe er je voordeel mee!

Een andere handige tool hiervoor is deze 10 daagse cursus van Paco Vermeulen. Stap voor stap legt hij je uit, hoe jij een site opzet en daar een verdienmodel aan kunt hangen. Werken wanneer het jou uit komt dus. En terwijl jij met je voeten in het water zit, bij je eigen zwembad, hoor je ergens op de achtergrond de geldmachine draaien… Klink wel te mooi om waar te zijn he? Maar check even deze pagina, dan zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is, wanneer je deze tips toepast.

Daarnaast spreek ik regelmatig mensen in Alicante die van huis uit werken, als webdesigner of programmeur.

Voor mensen die liever samen met andere mensen werken in een team, of in ieder geval overdag een kantoorruimte om zich heen willen hebben, schrijf ik binnenkort een artikel over Co-working in Alicante. Deze zijn er steeds meer te vinden. En vanaf 25 euro per dagdeel, deel jij al een hip kantoortje met een Spaanse collega en lekkere café con leches. Hoe leuk is dat?!

 • Bewaar op Pinterest

Nomad en gezin in Alicante

Mocht je wel graag veel vrijheid willen en met je gezin willen verblijven in Alicante, dan zijn er in het centrum in en rondom Alicante een aantal grote bedrijven, die regelmatig op zoek zijn naar (tijdelijke) werknemers. Eigenlijk hebben we het dan meer over Expats.

Denk bijvoorbeeld eens aan de Euipo, zij werken met alle nationaliteiten van Europa en vaak zijn flexibele werktijden mogelijk. Daarnaast zijn er in de mode en schoenenbranche vaak internationale banen te vinden, bij bijvoorbeeld Inditex. Dat gevestigd is in Elche, net buiten Alicante. Er zijn verschillende internationale scholen te vinden in de omgeving van Alicante. Waar de Engelse taal, bijvoorbeeld de voertaal is.

 • Bewaar op Pinterest

Ik ben een nomad en ik neem mee…

 • Voordat je de stap daadwerkelijk kunt gaan maken om naar het buitenland te vertrekken, is het al wel handig om een spaarpotje te hebben. Brand New Day heeft hier al over nagedacht en een fijne manier bedacht om je centjes voor een werelds avontuur opzij te kunnen zetten.
 • Reis je met kleine kinderen, dan is een rijdend koffertje van Samsonite echt een uitvinding. Die van ons heeft net zolang meegerold, totdat de kinderen bijna met hun knieën konden remmen. Ideaal, om ze niet heeltijd te hoeven dragen op het vliegveld. Wanneer je in Alicante aankomt, moet je soms best een stukje lopen, naar de bagageband. Dit koffertje vond ik persoonlijk dan altijd echt een uitvinding!
 • Werken alleen met een telefoon is niet écht handig. Een goede laptop is eigenlijk wel een must. Ik heb een aantal jaren met een Asus laptop gewerkt en heb daar altijd fijn uren achter weg kunnen tikken, films en foto´s op bewerkt en overal mee naartoe kunnen nemen, ondanks het grote beeldscherm. Een echte aanrader dus, wanneer je van plan bent om als nomad naar Spanje te gaan.
 • Een goed voorbereide reis helpt natuurlijk zeker. Suzanne van Duijn werkt sinds 2016 al als Digital Nomad en beschrijft in haar boek ´Work Hard, Travel harder´alle stappen van voorbereiding voor het leven als digital nomad, maar ook tips wanneer je al in het buitenland verblijft. Hartstikke handig dus. Het papieren boek kost

  Reactie verzenden

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest