Volvo Ocean Race start 22 oktober in Alicante

Op 11 oktober 2017 opent de Volvo Ocean Race voor de vierde keer zijn deuren. In deze race village zijn niet alleen de imposante schepen te bezichtigen waar stoere mannen en vrouwen mee over de wereld reizen. Maar ook events, musea, gezellige Spaanse muziek, activiteiten voor kinderen en er is van alles te koop en vooral te beleven. De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilreis ter wereld! Er worden een half miljoen bezoekers verwacht in Alicante! Niet alleen een happening voor zeilfans dus, maar voor de hele familie. Daarnaast kan het Nederlandse team Brunel bestaande uit onder andere Bouwe Bekking en Carlo Huisman wel wat aanmoediging gebruiken! 

Wanneer je waar moet zijn, lees je in dit blog. 

De pier waar alle boten komen te liggen en alle activiteiten plaats zullen gaan vinden in Alicante is speciaal aangelegd voor de Volvo Ocean Race. Deze pier ligt midden in het centrum. Er worden dan ook wederom meer dan een half miljoen mensen in de stad verwacht rondom deze dagen! Wees er dus op tijd bij met het boeken van een overnachting en een plekje in een mooi restaurant. Aangezien iedereen Alicante Like a Local nu weet te vinden, hebben alle zeilers en hun teams de leukste local hotspots snel gevonden natuurlijk ;-) 

 

Heb je geen idee wat je je bij zo´n zeilreis voor moet stellen? Check dan deze video!

Een PDF met het complete actuele programma vind je hier. 

 

In totaal reizen er 7 teams in spectaculaire zeilboten de wereld rond. Teams zijn onder andere Akzo Nobel, Mapfre en Clean Seas, dat strijdt tegen het gebruik van plastic. De boten vertrekken op 22 oktober naar Lissabon, vervolgt hun reis via Melbourne naar Hong Kong en New Port. De Big Finish zal op 30 juni 2018 in The Hague zijn, of all places! Ben je niet in staat om het vertrek van deze race te bekijken, wellicht ben je er dan in Den haag bij! 

 

De entree voor het Volvo Ocean terrein is gratis. Uitgezonderd concerten en speciale events. Dit jaar is er bijvoorbeeld op Pier 10 een terrein voor kinderactiviteiten gemaakt. En je vindt er een windtunnel op Pier 14, waar ze een vrije val nabootsen. Eens kijken of Alicante Like a Local daar zich aan durft te wagen! Er zijn verschillende exposities, zoals die van de reddingsboot 'Man overboard' en 'Live safer'. Entree voor deze exposities zijn gratis. 

Music Village Alicante

Tijdens de Volvo Ocean Race zijn er zes concerten te bezoeken. Een compleet programma, tijden en entree zijn hier te vinden. De artiesten zijn dit keer niet zo bekend voor een gemiddelde toerist moet ik eerlijk zeggen. Op de Los 40 na, want dat zijn top 40 hits die iedereen kent natuurlijk. Maar van 'Efecto pasillo', 'Carlos Marco' en 'De Kraken DJ's' heeft een Nederlander waarschijnlijk nog nooit gehoord. Maar hey...That's Alicante Like a Local! En daar moet je natuurlijk ook gewoon bij zijn. Lekker naartoe gaan dus, want gezellig is het altijd! Op woensdag 11 oktober is er zelfs een gratis concert van Mario Vaquerizo en de Kraken DJ's. Je blijft natuurlijk wel een Nederlander...

Overnachten

Met een half miljoen bezoekers in Alicante centrum is het aantal mensen in de stad meteen verdubbeld! Zorg dus dat je er op tijd bij bent om een leuke en centraal gelegen plek te scoren. Ga je low budget en voor kwaliteit? Bekijk dan deze locatie eens. Gastheer Antonio spreekt zo goed als alleen maar Spaans. Wil je boeken? Stuur mij dan een mailtje en ik regel de rest! 

 

Centraal gelegen en dichtbij de Volvo Ocean Race zijn het Melia en Portomaris. Maar hier betaal je ook de hoofdprijs tijdens deze weken natuurlijk. De Tram in Alicante loopt in tegenstelling tot de trein in Nederland altijd op tijd. En kost 1,45 enkele reis. De moeite waard om dus ook even buiten Alicante te kijken. Naar dit hotel bijvoorbeeld. Of deze. Prima prijs kwaliteit en de tram stopt midden voor de deur en zet je in het centrum af. Een kaartje voor de tram koop je overigens gewoon in de tram zelf bij de automaat of als er een conducteur is. 

 

Een auto huren en een parkeerplek vinden in de stad is geen aanrader. Openbaar vervoer wordt zo maximaal mogelijk ingezet deze dagen. Oppassen met zakkenrollers spreekt voor zich, ook die zijn soms in Alicante te vinden tijdens dit soort dagen. En voor de rest vooral genieten van dit indrukwekkende spektakel! 

 

Alicante Like a Local zal zeker van de partij zijn en regelmatig updates uitbrengen over het grootste spectakel dat in Alicante plaats gaat vinden! Stay tuned...

 

 

Bron fotos: http://www.volvooceanrace.com/en/photo/9767_Best-of-Leg-Zero.html

 

Team Brunel, Team Mapfre, Alicante, Volvo Ocean Race, Costa Blanca, 22 october 2017, 

Reactie schrijven

Commentaren: 0