Fotografie reis naar Alicante

  • Bewaar op Pinterest

Enige tijd geleden op een regenachtige dag in Nederland ontstond bij mij een briljant idee. Ik baalde een beetje dat ik nooit bij de fotografiebijeenkomsten in Nederland aanwezig kan zijn. En even overkomen voor een middag fotograferen in Utrecht wordt ook wat te kostbaar. Maar toen bedacht ik, ik kan het natuurlijk ook omdraaien! En vrouwelijke fotografen uit die groep uitnodigen juist bij Míj in Alicante te komen fotograferen. De groep genaamd ´Fotomeisjes´ werd voor mij dus al snel omgetoverd tot ´Fotoreisjes´. En enkele maanden later stonden Talitha, Sandra, Didi en Annick op het vliegveld van Alicante. 

Ons programma zag er als volgt uit:

Donderdag was de aankomst en kennismakingsdag. ´s Avonds hebben we lekker gegeten in het centrum. De temperatuur was nog perfect om buiten te zitten, dus daar hebben we mooi gebruik van gemaakt! 

Vrijdag begon met een Spaans ontbijtje. Wat energie hadden we wel nodig, want er stond een wandeling naar het kasteel op de planning. Onze eerste stop was bij de markt in Alicante, waar iedereen zijn ogen uit keek van alle streekproducten en de kaartjes vol kon schieten met winkelende Spanjaarden en typische lekkernijen. Onderweg zijn we overal gestopt in het oude centrum, om prachtige foto´s van het uitzicht te maken. Mijn doel was, dat iedereen op fotografiegebied aan z´n trekken kwam. Of je nu graag gebouwen fotografeert of juist liever portretten maakt. 

  • Bewaar op Pinterest

Daarna zijn we per tram naar Playa San Juan gereisd, waar we met de voeten in het zand paella gegeten hebben. Tegen het einde van de middag, kregen we een workshop van de Spaanse fotograaf David Santacruz. De focus lag op het fotograferen met flits in omstandigheden waarbij er veel snelheid gebruikt wordt. Zoals wapperend haar, rennende mensen etc. Heel interessant dus! Met deze kennis op zak gingen we ´s avonds terug richting Alicante. 

Zaterdag maakten we na een heerlijk Spaans ontbijt bij Baker & Co in het oude centrum, kennis met onze modellen. Gloria en Miguelon. Samen met hen zetten we de stad op z´n kop. Overal hadden we publiek en stonden we natuurlijk letterlijk in de picture met 5 fotografen en 2 topmodellen! 

  • Bewaar op Pinterest

Click, Eat, Repeat!
Na deze fotosessie waren onze fotografiekaarten inmiddels aardig vol. Tijd om na te praten dus. Lekker te eten en kennis en ervaring uit te wisselen. Wie fotografeert in zijn dagelijkse leven wát en hoe pak je dit allemaal aan? Dingen waar schijnbaar veel zelfstandige fotografen tegenaan lopen. Dus dat was erg fijn om te kunnen sparren onderling! 
 
We hebben in deze paar dagen een hartstikke leuke vriendschap opgebouwd en het klikte alsof we elk jaar samen op pad gaan! Het volgende uitje staat dus ook al weer gepland! 
 
Maar vanwege dit succes, komt er ook weer een nieuw ´FotoReisje´. De data hiervoor zal ik binnenkort publiceren. Hou mijn site dus in de gaten! 
 
Resultaten van dit sprankelende weekend vind je op mijn pagina en onder andere op de website en social media van Talitha Cornelisse. 

Deze post is het laatst geüpdatet op: 24 november 2020

Meer tips voor Alicante & de Costa Blanca:

Hi, Ik ben Monique!

Ik woon al sinds 2006 in Alicante aan de Costa Blanca met mijn gezin. En weet hierdoor precies waar de leukste plekken te vinden zijn. Ik deel mijn tips om jouw vakantie naar Spanje nog leuker te maken

Maak je reis naar Alicante compleet:

Je favoriete Alicante tips in je broekzak?

Lees het e-book

In mijn e-books lees je al mijn favoriete local tips. Zo ontdek je de écht leuke overnachtings-adressen, restaurants en tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken

Installeer de gratis Alicante App

De gratis Alicante Like a Local app neemt je mee door de Costa Blanca. Ontdek welke leuke restaurants er dicht bij jou in de buurt zijn. Ook boek je o.a. direct een fietstour via de app.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest