Alicante Like a Local is een up to date reis- en lifestyle platform vanuit Alicante. De ´Local´ in deze naam is oprichtster Monique Ruesink. 

¨Het was 2006 dat ik de mooie Achterhoek verruilde voor het zonnige zuiden. Al gauw had ik voor ogen dat ik Alicante op de kaart wilde zetten. Hoe was het mogelijk dat deze stad nog niet bekend was bij het grote publiek? Er is zoveel te doen en te zien…Inmiddels, 14 jaar later is Alicante uitgegroeid tot een bekende vakantiebestemming. Maar tóch heeft het zijn authentieke sfeer behouden. 

Omdat ik altijd dezelfde vragen van bezoek en klanten kreeg, besloot ik in 2014 alle vragen en antwoorden samen te vatten in een Ebook, dat ik elk jaar update; Alicante like a local. Met minder dan een half uurtje lezen weet je hierdoor precies waar je wel of juist niet in Alicante zijn moet. Zo weet je bij een kort verblijf meteen wat de places to be zijn! En kom je niet voor een dichte deur van een restaurant om 6 uur in de namiddag en weet je meteen waar je de leukste souvenirs kunt shoppen.¨

In 2007 begon ik Evenementen In Spanje. En heb inmiddels vele groepen door mijn favoriete stad rondgeleid, mee op pad genomen en alle lekkere tapas van de stad laten proeven. Met een tussenperiode, waarin ik moeder werd. Maar juist dat heeft voor nóg meer organisatietalent gezorgd en hierdoor ken ik nóg veel meer local hotspots van Alicante en omgeving dan hiervoor. 

¨Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!¨

Dit motto heeft mij al veel gebracht in mijn leven. Tweevoudig Wereldkampioen Karate worden in Amerika, Zelfverdedigingsles geven op school in Alicante, een incentive organiseren voor 50 ict-ers, een sportweekend voor Zweedse moeders organiseren (Terwijl ik zelf geen woord Zweeds spreek), op een quad door de Spaanse binnenlanden scheuren als gids (terwijl ik nog nooit op een quad gezeten had) of meedoen aan de 200 meter WK sprinten in Polen. Als ik het nog nooit gedaan heb, denk ik dat ik het wel kan. Zo pakte ik 14 jaar geleden ook mijn koffers in voor een 3 maanden durend afstudeerproject in Alicante voor de HEAO waar ik toen studeerde. Maar ik raakte verknocht aan Spanje en besloot te blijven. Daarom vind ik het zó leuk, om jou ook te enthousiastmeren voor een van de leukste steden van Spanje en waarom zou je zelf het wiel nog een keer uitvinden, als ik dat al voor jou gedaan heb? Zo raak je geen tijd kwijt aan het zoeken van de leukste plekken. Maar hoef jij alleen nog maar te genieten van de Spaanse zon!

Info + Samenwerken

Stuur een mail naar info@alicantelikealocal.com en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

Tu empresa en este pagina?
Alicante like a Local es un espacio creado con gran entusiasmo, para guiar, orientar y facilitar información a Holandeses que por diversos motivos, visitan Alicante y la Costa Blanca. Encontrarás Hotspots sobre donde comer, los lugares a visitar, como desplazarte para que tu visita sea más placentera y puedas disfrutarla y convertirla en una gran experiencia. Con tu empresa en Hotspots que desde mi opinión tienes que sentir, comer o debería haberlo hecho si viaja aquí.

Te gustaría que tú empresa estuviera en este pagina?

Ahora también es posible anunciar en un blog o anuncio. Alicante Like a Local está disponible para que tu empresa pueda anunciar en nuestro sitio y dar a conocer a quienes nos visitan, tus productos, ofertas, promociones, etc. Y por supuesto, Alicante Like a Local solo trabaja con empresas que compartaran nuestra misma filosofía.

Te esperamos en Alicante Like a Local.

Llama al 650805554 o ponte en contacto conmigo por correo electrónico: info@alicantelikealocal.com