Eén van mijn favoriete bezigheden is boeken lezen of boeken ´luisteren´. Op het strand, in de auto, op de fiets of op de bank. Voorheen sleepte ik koffers vol boeken mee vanuit Nederland. Want ik zal eerlijk toegeven, boeken lezen doe ik na 17 jaar nog steeds het liefst in de Nederlandse taal. Ik heb onlang BookBeat ontdekt en zal met jullie in dit blog tips delen welke boeken ik aanbeveel en hoe je makkelijk een account aanmaakt. En 45 dagen gratis uit kunt proberen via Alicante Like a Local! Lezen vanaf je vakantieadres in Alicante, tweede huis aan de Costa Blanca of gewoon lekker vanuit Nederland was nog nooit zo relax!

Uitleg BookBeat
Ben je een fanatieke lees of luisteraar? Of lees je slechts af en toe een boek? BookBeat heeft voor elk type boekenwurm een eigen abonnement. Voor 8,99 euro per maand luister je 20 uur. Dit abonnement heb ik op dit moment en daar kom ik prima mee uit. Voor 10,99 per maand luister je 100 uur. Ideaal, wanneer je luistert onderweg naar je werk, tijdens je hele vakantie op het strand en in het vliegtuig. Daarnaast kun je alle boeken ook downloaden. Zodat je bijvoorbeeld ook tijdens een vlucht lekker door kunt blijven lezen en luisteren. Op optie unlimited kost 14,50 euro per maand en hierbij kun je ongelimiteerd naar alle boeken luisteren en downloaden welke boeken je maar wilt. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een kleine extra een familielid toe te voegen. Handig wanneer je kinderen hebt dus.

Wil je gebruik maken van de Alicante Like a Local aanbieding? Klik dan op de afbeelding onder deze tekst en dan kom je automatisch in het juiste programma terecht. Downloaden kan zowel vanuit Nederland als Spanje.

  • Bewaar op Pinterest

Klik op deze link, of gebruik de code monique45 en krijg 45 dagen lang gratis toegang tot 700.000 boeken!

De leukste boeken

  1. Lucy Woesthof – Woman:
    Lucy Woesthoff eert in haar debuut Woman de magische band tussen vrouwen. Een connectie die dwars door alle lagen en generaties gaat. En zelfs leven en dood overstijgt.De Britse Lucy ondervindt de kracht van sisterhood wanneer ze verliefd wordt op een Nederlandse man. Een weduwnaar, Dinand Woesthoff, met wiens verlies heel Nederland meeleeft: de dood van de geliefde actrice Guusje Nederhorst. Lucy is nog maar vierentwintig als ze in zijn leven en dat van zijn zoontje komt. Maar ze beseft al snel: de enige manier om liefde te vinden in verdriet en toekomst in verlies, is verbinding maken. Verbinding met Guusje. Van vrouw tot vrouw.

    Een boek die elke vrouw gelezen moet hebben. Of geluisterd natuurlijk. Het boek is ingesproken door Lucy zelf. Je hebt hierdoor echt het idee dat ze het aan jou aan het voorlezen is.

  2. Karen Swan – De Spaanse belofte:
    De internationale bestseller De Spaanse belofte van Karen Swan is een avontuurlijk, kleurrijk en enorm spannend verhaal dat zich afspeelt in de zonnige straten van Madrid. Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect: Charlottes bruiloft staat gepland voor de week erna. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht.

Een luisterboek voor op je strandbedje in Alicante! Je moet wel een paar dagen in Alicante blijven overigens, want het boek duurt maar liefst 12 uur en 23 minuten.

3) JM Gardner – 1000 essentiële woorden in het Spaans:
De 1000 essentiële woorden. Spaans heeft honderden miljoenen moedertaalsprekers in Noord- en Zuid-Amerika en Spanje. Het wordt meestal beschouwd als een wereldwijde taal en ’s werelds op een na meest gesproken moedertaal met een totaal van 570 miljoen totale luidsprekers in de wereld. Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.

Een tip voor mensen die binnenkort afreizen naar Alicante! Bereid je reis goed voor en start met deze 1000 woorden in het Spaans. Hartstikke leuk, wanneer jij in vloeiend Spaans een koud biertje besteld op het terras!4) Timothy Ferriss – Een werkweek van 4 uur

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ’tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten –
Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

Echt een aanrader, wanneer je eventueel plannen hebt om te emigreren naar Alicante! Hoe kun je jouw dromen waar maken en wellicht je leven anders inrichten. Een must read voor iedereen die over een leven in Spanje droomt.
5) Miriam Lancewood – Mijn leven in de wildernis

In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In 2010 verruilde ze de Achterhoek voor een leven ver van de bewoonde wereld. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.

Even een shout out naar deze powervrouw. Zij komt namelijk oorspronkelijk gewoon uit De Achterhoek! Ik zat samen met deze meid op blokfluitles en we speelden wel eens in hun achtertuin. Ik zag haar bij Floortje Dessing en heb daarna haar boek in 1x uitgelezen. Een echte aanrader over keuzen maken. Aan de Costa Blanca wonen is niet zo drastisch als de uitdaging die Miriam aanging. Maar wellicht helpt het je over de drempel heen te stappen.

Mijn eigen E-books over Alicante en de Costa Blanca kun je uiteraard gewoon downloaden via mijn eigen website.

 

Wat zijn jouw favoriete boeken?

 

Pin It on Pinterest