Om jullie alvast een sneak preview te geven, schrijf ik hier over 5 leuke tips uit het boek.

  • Bewaar op Pinterest

17 jaar ervaring in Alicante

De drie maanden dat ik ooit gepland had om in Alicante te verblijven, is deze maand al 17 jaar geleden. Daar ging ik met mijn koffer. Wat korte broeken, studieboeken en krul créme. De rest zou ik later wel zien. Elke keer kreeg ik toch dezelfde vragen van familie en vrienden die mij kwamen bezoeken. Waar de leukste restaurants zaten, hoe laat deze open gingen en waar je de beste paella kon scoren. Zo begon ik niet veel later met het schrijven van een boek. Wat later uitrolde tot dit platform en E-book.

Bestel geen cappuccino

Dit bestellen alleen toeristen en is 3 keer zo duur. Een cafe con leche is bijna hetzelfde. Een cafe Americano is een zwarte koffie. Thee (té of infusión) is nergens echt lekker, tenzij je van hele sterke thee houdt zoals de Engelsen dit drinken. Ik vraag vaak naar rooibos thee, (infusión de rooibos) deze is niet zo sterk van smaak en doet iets denken aan Hollandse thee. Ontbijten is erg lekker in het centrum. Vaak vragen hotels bizar hoge prijzen voor een ontbijt. Op straat worden bij heel veel barretjes reclame gemaakt met hun ontbijtjes. En betaal je voor een kop koffie, stokbroodje en verse jus d´orange (zumo de naranja) bij elkaar tussen de 3 en 4 euro.

Uitgebreid ontbijten doe je tegenwoordig bij Sip and wonder. Daar kijk je bovendien je ogen uit, want de hond (Darwin) van de eigenaar is daar uw gastheer. Soms komt hij op de stoel naast je liggen, terwijl jij een lekkere tostada met avocado naar binnen werkt.

  • Bewaar op Pinterest
Darwin ligt te slapen na alle aandacht die hij van iedereen krijgt…

Tip 2: Shoppen in boutiekjes

Hou je niet van massale Spaanse winkels, maar ga je
liever voor een uniek item uit een leuk klein boutiekje?
Wandel dan naar de Calle de Teatro. In die zone vind je
heel veel kleine unieke winkeltjes. Tussendoor kun
je een gezellig terrasje pakken bij de Plaza Nueva.
(Of manlief kan daar een cerveza bestellen op een
zonnig terrasje. Terwijl jij je ogen uitkijkt bij een van
de bruidszaken of schoenwinkels.) Lunchen in die
zone is daarna onder andere een goed idee bij
Casa de Leo.

Daar bestel je voor 10 euro al een menu, waar je de rest
van de dag genoeg aan hebt! Elke dag iets anders en
je kunt er gezellig midden op straat aan tafel zitten,
terwijl je het wandelend winkelend publiek voorbij
ziet komen.

  • Bewaar op Pinterest

Tip 3: Stand Up Paddle

Ook in Spanje lijkt SUP steeds meer een rage te worden. ´Stand Up Paddle´. Hierbij sta je op een surfplank en roei je met een spaan, zoals bij een kano. Als er niet teveel golven zijn, is dit een leuke uitdaging en op deze manier zie je veel van de prachtige kustlijn! Op steeds meer plaatsen worden SUP activiteiten aangeboden. Individuele lessen en groepslessen. Blue Valley zit net buiten het centrum, in Playa San Juan en heeft verschillende cursussen, het hele jaar door.

Ook kun je hier materiaal huren, als je het surfen al aardig onder de knie hebt. Daarnaast hebben zij in Playa San Juan een eigen strandtent die in de zomer geopend is. En het restaurant Mas y Mar hoort bij Blue Valley. Hier kun je tevens in de winter in de namiddag lekker genieten van het warme Spaanse zonnetje, nadat je hier lekker gegeten hebt!

  • Bewaar op Pinterest

Tip 4: Fietsen met Baja bikes

Een andere geweldige manier om Alicante te ontdekken is op de fiets. Met een Nederlandse local ga je op pad langs de kust, door kleine straatjes waar vroeger de vissers woonden in Alicante en wist je dat er zelfs een snelheidsradar in de vorm van een palmboom is? Ontdek de kop van de Moor in het kasteel en ontmoet andere Nederlandse toeristen. Boek je tickets hier, door op de link te klikken.

  • Bewaar op Pinterest

Tip 5: De leukste Spaanse hotels

Ben je op zoek naar een typisch Spaans overnachtingsadres dat je niet op boeking sites kunt vinden? Dan kan ik Guesthouse Alicante van harte aanbevelen. Dit is een leuke locatie in het midden van het centrum van Alicante. Het is eenvoudig, netjes, schoon en alles is in Spaanse stijl. Zij hebben kamers en appartementen te huur. Allen met eigen badkamer, toilet waterkoker, koffiezetapparaat en koelkastje. Er is ook een keukentje en een klein terrasje. Gastheer Antonio is altijd erg meedenkend, wat bijvoorbeeld aankomst en vertrek betreft. Deze locatie is uitermate geschikt voor vriendenweekenden. De prijs per persoon per nacht ligt rond de 30 euro. Neem voor deze special price even contact met mij op, dan maak ik de boeking voor je! Of boek direct via de Alicante Like a Local app.

  • Bewaar op Pinterest
Hoe schattig is deze patio, die bij het Guesthouse Alicante hoort.

Wat leuk dat je tot hier bent gekomen met het lezen van dit blog. Wist je dat je mijn app gratis kunt downloaden? Hierin staan heel veel tips vermeld, waaronder de leukste restaurants, hotels en activiteiten. Wil je nog meer achtergrondinformatie? Dit lees je in het E-book versie 2022.

  • Bewaar op Pinterest

De gratis Alicante Like a Local app neemt je mee door de Costa Blanca. Ontdek welke leuke restaurants er dicht bij jou in de buurt zijn, boek direct een fietstocht, rondleiding of download het uitgebreide E-book met alle exclusieve tips over Alicante. Tips zijn er genoeg over Alicante te vinden, maar deze app is zorgvuldig samengesteld door Nederlandse local Monique, die al heel wat jaren in Alicante woont.

Pin It on Pinterest