Kamperen bij de Boer in Spanje

Kamperen 3.0

Onlangs werd bekend dat Yvonne Jaspers waarschijnlijk dit najaar niet op de buis te bewonderen is in een nieuwe serie van ´Boer zoekt vrouw´. Het boeren leven is populairder dan ooit. En ook al denk je meteen aan groene grasmatten en zwart witte koeien in de wei; in Spanje kunnen ze er ook wat van! Alicante Like a Local heeft onlangs ´Kamperen bij de Boer 3.0´ uitgevonden. En ik ben groot fan! Op nog geen half uurtje rijden van Alicante centrum vandaan, vind je in Ibi de leukste en meest complete Glamping boerderij waar kinderen én volwassenen puur Boeren cultuur opsnuiven en genieten van de lekkerste biologische, ecologische, puurste smaken!  

Finca Daroca

Deze gloednieuwe boerderij opende haar deuren in juli dit jaar, 2017. Via kennissen was ik al eens op de hoogte gebracht van het indrukwekkende zomerkamp dat zij organiseerden in juli en augustus. Dus ik besloot een kijkje te gaan nemen. Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van de denkwijze en methodes die zij hier hanteren. Alles is gebaseerd op puur boeren leven. Ze leren (Spaanse) kinderen dat melk niet uit pakken komt. Organiseren workshops van zelf olijfolie maken tot aan lippenbalsem maken of koeien melken. Maar ook voor volwassenen is er meer dan genoeg te doen. Een grote klimtoren met tokkelbaan, kayaks in een groot water basin, paardrijden en beachvolley. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ze hebben het in Finca Daroca. En alles op basis van eenheid van mens en natuur. Zo hebben ze een eigen manier ontwikkelt om water te hergebruiken, is al het heerlijke eten dat wordt geserveerd puur en onbespoten, en krijgen alle dieren de ruimte om lekker rond te kunnen huppelen. 

Activiteiten met het gezin

Finca Daroca is een heerlijke en geweldige plek om een paar dagen of een weekend met het gezin door te brengen. Om te vergaderen, om een bijzonder feest te geven of om tijdens een bedrijfsweekend een nieuwe draai te geven aan ´hutje op de hei´. Deze Finca boerderij is een inspirerende en fijne plek om je batterij weer helemaal op te laden. Daarnaast ligt het in de binnenlanden van Alicante. Dat betekent dat het er in de zomer een paar graden koeler is dan aan het strand! Al klinkt dat niet aantrekkelijk in je oren nu de herfst in Nederland begonnen is. Maar ik kan je vertellen dat het een verademing is voor iedereen die in het hoogseizoen een paar dagen aan de kust heeft doorgebracht! In oktober organiseert Daroca twee weekenden voor het hele gezin. Zie onderstaande flyer. Je kunt een dagje komen genieten, of zelfs een compleet weekend. Slapen doe je in een van de kamertjes in de zaal. Binnenkort zijn ook de ´cabañas´ beschikbaar. Super knusse blokhutten met allen hun eigen faciliteiten. 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden! 

 

info@alicantelikealocal.com 

Monique: 0034-650805554

 

De website van de finca boerderij is: fincadaroca.es

Reactie schrijven

Commentaren: 0