· 

Top 5 voor op reis naar Spanje

Ik ga naar Spanje en  ik neem mee...

1) Een koffer

Dát is een inkoppertje natuurlijk. Maar is jouw koffer aan vernieuwing toe? Dan zijn er tal van mogelijkheden. Een mooi kleurtje, een vernieuwd model of 1 met veel opbergvakken. Keuze genoeg. Het lukt mij nog steeds niet om met dezelfde hoeveelheid kilo´s heen en weer te vliegen. In Nederland krijgen de kinderen vaak cadeautjes, kopen we zelf wat leuks of lekkers wat ze in Spanje niet hebben, of slepen we weer andere dingen mee naar huis toe. Ik kan mij nog goed herinneren, dat ik met mijn ¨enkele reis ticket¨ op het vliegveld van Eindhoven stond. Maximaal 10 kilo mocht er mee als handbagage. Achter mij stond een echtpaar. ¨Als die tas 10 kilo weegt, weeg ik ook 10 kilo...¨ zei ze. De striemen stonden op mijn schouders. Ik deed alsof de tas bijna niks woog. Maar mijn hele hebben en houwen zat erin gestopt. Tegenwoordig kom je er op Eindhoven (en ook andere vliegvelden) niet zo makkelijk meer mee weg. Alles wordt nauwkeurig nagewogen en je mag flink bijbetalen als je je niet aan de kilo´s houdt. Lees even goed het bagageregelement van de vluchtmaatschappij dus. Want het is soms zuur, om op de heenweg al 50 euro bij de moeten betalen. Daar kun je in Spanje toch heel wat cerveza´s voor weg tikken....

Van Amerika naar Polen

Ik reis zelf regelmatig heen en weer. Op mijn 16e vloog ik al, voor mijn sport, zonder mijn ouders naar Amerika en daarna volgend nog tal van andere reizen, waarbij ik altijd mijn halve huisraad mee sleepte. Ik reis nu al een paar jaar met een fijne serie van Paradive van Samsonite. Lichtgewicht, mooie en stoere uitstraling en makkelijk schoon te maken. En er past ontzettend veel in! Maar ook weer niet té veel vakjes, waardoor je alles kwijt bent. Echt de moeite waard dus. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en formaten. Met een middelgrote koffer heb je (als vrouw zijnde) voor 2 weken genoeg aan een 51 liter koffer. Het fijne aan een lichtgewicht koffer is, dat je niet al meteen een kilo of 5 kwijt bent aan het gewicht van je koffer. Bij Ryanair hou je dan bijvoorbeeld nog maar 15 kilo over, voor zomerjurkjes en leuke souvenirs! 

2) Een kinderkoffer

Op het vliegveld van Alicante, moet je bij het instappen de buggy of kinderwagen afgeven. Soms staat deze al weer voor je klaar, wanneer je niet aan de gate eindigt. Maar buiten nog een stukje met de bus moet, naar de aankomsthal. Maar soms, moet je het hele eind lopen met je peuter of baby op de arm en al je handbagage, tot aan de lopende band met bijzondere voorwerpen. Dan is een Trunki echt een uitvinding! Wij kregen hem ooit cadeau van familie en het was echt een bezienswaardigheid op het vliegveld. En onze dochters vonden het prachtig. Op de rug van een roze olifant door de aankomsthal heen scheuren. Heel veel bagage past er eerlijk gezegd niet in. Dus daar moet je hem in eerste instantie niet voor kopen. Maar er passen wel genoeg kleurboeken, ipads en knuffelbeesten in. 

3) Toilettas

Vroeger zag je op het vliegveld dames met nog echt zo´n grote beautycase rondlopen. Lekker make upjes erin, de haar föhn en weet ik veel wat nog meer. Nu moet een toilettas practisch zijn, veel in passen, stevig zijn en heulll handig is, als er een haak aan zit. Dan kun je hem op de hotelkamer meteen aan een knop ophangen en dan je spullen eruit halen. Over het algemeen mag er 100 mililiter per verpakking mee in de handbagage. Houd je daar ook echt aan. Want bij de douane gooien ze jouw nieuwe parfum zonder pardon weg. Doe er thuis alvast een plastic zakje omheen, zodat je bij de douane (in alle stress) alleen maar dít zakje eruit hoeft te halen en klaar is Kees. Nog handiger, stop vloeistoffen gewoon in je ingecheckte koffer die het ruim in gaat. Maar bedenk je ook, dat het veel leuker is om je in te zepen met Spaanse douchegel! Dus zoek in Alicante een fijne drogisterij uit, zoals Druni of Marvimundo. En sla daar je slag met fijne Spaanse producten, die over het algemeen nog goedkoper zijn ook. In dezelfde lijn als de Paradiver van Samsonite, hebben zij ook bijpassende toilettassen. Daar zit inderdaad zo´n handige haak aan de binnenkant en genoeg ruimte voor al je spulletjes. 

4) Voor de dorstige mens....

Wist je dat je in een drukcabine veel sneller vocht verlies, dan wanneer je met je voeten op de grond staat? Als regel kun je nemen, dat je 0,25 cl moet drinken per uur dat je vliegt. Wanneer je naar Alicante vliegt, zul je dus niet direct uitdrogen. Maar; genoeg drinken is wel beter voor je lichaam. Ik heb al van diverse mensen gehoord, dat zij een flesje meenemen door de douane en deze gewoon bij de kraan bijvullen. Echt Coronaproof is het op dit moment wellicht niet helemaal. Maar; je bent een Nederlander of je bent het niet!! Een Dopper is een handige drinkfles. Maar dan vind ik persoonlijk de roestvrije variant prettiger. Die bpa plastic variant begint naar verloop van tijd toch z´n smaak af te geven aan het water.  

5) paspoort hoesje of kaart houder

Veilig op reis is belangrijker dan ooit deze zomer. Maar dat geldt niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor alles wat je bij je hebt. Wist je dat je bankpassen op afstand uitgelezen kunnen worden? Klinkt als sience fiction, maar is anno 2020 de normaalste zaak van de wereld. Het merk Secrid bedacht daarom een portomonnee, die je bankpasjes beschermd. Het nadeel van deze hippe pasjeshouder is, dat je er geen brief- en kleingeld in kwijt kunt. Het merk Figuretta heeft hier wél over nagedacht en komt met een versie die zowel je pasjes beschermd en plek heeft voor andere belangrijke zaken. Qua kleurtjes misschien net iets minder hip dat Secrid. Maar dat ´hippe´telt even niet als je bankrekening geplunderd wordt natuurlijk. 

Ik ben heel erg benieuwd wat jouw favoriete reismerken zijn! Laar hieronder een reactie achter, wanneer je nog meer reistips hebt voor vakantiegangers naar Spanje. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0