Klimaat Alicante ZOmer

Het klimaat in Alicante

De beste tips per seizoen in Alicante

Het klimaat in Alicante

Het klimaat in Alicante wordt gekenmerkt door zijn mediterrane karakter, wat betekent dat de winters zacht zijn en hete, droge zomers. De stad heeft meer dan 300 dagen zon per jaar, waardoor het een populaire bestemming is voor zonliefhebbers en strandgangers en overwinteraars.

Deze pagina is natuurlijk slechts een richtlijn. We weten allemaal dat het klimaat veranderd en dit is ook merkbaar in Alicante. Soms regent het maanden lang niet. Oktober was vroeger een maand dat het vaak met bakken uit de lucht kwam. Afgelopen oktober was het de hele maand droog. 

Alicante, ES
11°
Clear
07:1220:47 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 8km/h N
Humidity: 52%
Pressure: 1017.95mbar
UV index: 0
9h10h11h12h13h
13°C
15°C
15°C
16°C
16°C
ThuFriSatSunMon
19°C / 12°C
20°C / 13°C
22°C / 14°C
18°C / 13°C
18°C / 12°C

Het voorjaar in Alicante

Het voorjaar in Alicante loopt gevoelsmatig van maart tot en met eind mei. De ochtenden zijn dan vaak nog wat fris en in de avonden koelt het ook af. Overdag kun je uit de wind in de zon lekker bijkleuren. Vaak vind ik begin maart nog frisser dan januari en februari.

Mijn tip voor dit seizoen is: laagjes. Jasje aan, jasje uit..Wanneer de zon erdoor komt stijgt de temperatuur ´s middags meteen naar 23 graden. En ´s avonds koelt het af tot zo´n 10 graden.

Wat is leuk om te doen in het voorjaar:

Wat mij betreft wel het fijnste seizoen om dingen te ondernemen in Alicante. Huur een auto, een fiets of maak een mooie wandeling in de bergen.

Nu het lekker is om te wandelen, kun je ook de Secret City Walk Alicante spelen, die door mij ontwikkeld is. Super leuk, leerzaam en je ziet meteen de hele stad en zijn highlights!

strand spelen alicante

De zomer in Alicante

In de zomermaanden, die gevoelsmatig lopen van juni tot eind oktober, stijgen de temperaturen vaak tot boven de 30 graden Celsius. Juli en augustus zijn de warmste maanden, waarbij temperaturen regelmatig de 35 graden Celsius overschrijden. Deze hete zomers maken Alicante tot een ideale bestemming voor zonvakanties, met tal van stranden en mogelijkheden voor verkoeling in de Middellandse Zee. De luchtvochtigheid is dan hoog. Soms wel 80%. Je huid voelt dan continue klam aan.

Mijn tip: Doe als de Spanjaarden. Blijf uit de zon ´s middags en ga in de schaduw wat lekkers lunchen. Tips nodig? Download dan mijn gratis app. Daarin vind je tal van leuke restaurantjes met een fijn terras in de schaduw!

 

Zomer Alicante

De herfst in Alicante

De enorme hitte lijkt vanaf september voorbij te gaan, maar het blijft overdag nog steeds warm genoeg om van buitenactiviteiten te genieten. De temperaturen liggen meestal tussen de 20 en 25 graden Celsius, waardoor het nog steeds comfortabel is om naar het strand te gaan, te wandelen door de stad of excursies te maken naar de omliggende natuurlijke gebieden. Vanaf november daalt de temperatuur en worden de avonden frisser. Dan kun je zeker een jas aan. 

Hoewel regen niet overvloedig is in Alicante, neemt de kans op regenval geleidelijk toe naarmate de herfst vordert. Korte regenbuien kunnen voorkomen, maar over het algemeen blijft Alicante nog steeds vrij droog tijdens deze periode.

Tip: Het najaar is het perecte moment voor een city trip Alicante. Verleng je zomer en boek een fijn hotel in óf dichtbij het centrum.  

Wil je precies weten wat er te doen is in het najaar? Bekijk dan de kalender

amandelbloesemfeest

De winter in Alicante

Hoewel de regenval iets toeneemt in vergelijking met de zomermaanden, blijven de regenachtige dagen over het algemeen beperkt en duren ze zelden lang. De meeste dagen blijven helder en zonnig, waardoor bezoekers nog steeds kunnen genieten van de vele attracties en activiteiten die Alicante te bieden heeft. De temperatuur ligt dan ´s ochtends rond de 8 graden en loopt in de middag al snel op naar de 15 tot 20 graden. Heerlijk dus om wat vitamine D op te doen tijdens een strandwandeling! 

Tip: Huur een auto en ga de amandelbloesem ontdekken in het binnenland.

tabarca bezoeken
boek hier je fietstour

Alicante Like a Local

Monique Bos Ruesink
Plaza del Ayuntamiento 5-1 Drcha
03560
El Campello – Alicante
España

Tel: 0034- 650 80 55 54
mail: info@alicantelikealocal.com

Facebook: Alicantelikealocal

Instagram: Alicante_like_a_local

The Chamber of Commerce number: 9960

 

Pin It on Pinterest