Steeds meer stellen en alleenstaanden met een lang gekoesterde kinderwens zoeken hulp in het buitenland. Alicante is sinds een aantal jaren een hele populaire bestemming, voor vruchtbaarheidsbehandelingen. De reden hiervoor is, de anonimiteit van de donoren, de prijs van anonieme eiceldonatie, de nog nieuwe ROPA techniek en relatief korte reistijden vanuit bijvoorbeeld Nederland. Ik begeleid Nederlandse stellen tijdens hun behandeling in het UR Vista Hermosa Ziekenhuis in Alicante.

Mijn ervaring

De reden dat ik hier nu een blog over schrijf, is dat ik enige jaren geleden in dienst was van het Vista Hermosa ziekenhuis, op de Internationale afdeling. Hier begeleidde ik alle buitenlandse cliënten, vanaf het vliegveld, tot aan de intake, behandeling en nazorg. Maar toen ik zelf moeder werd, was het combineren van een gezinsleven en die enorm stressvolle en drukke baan niet meer te combineren. Ik bleef het werk enorm missen. Want het was en is heel bijzonder om dit te mogen doen en zo dichtbij iemand te mogen komen en een klein lichtpuntje te mogen zijn tijdens deze spannende reis. Letterlijk en figuurlijk. Ik besloot daarom om alleen nog maar de Nederlandse patiënten te begeleiden. En dat doe ik nu via Kinderwens Alicante. Voor de patiënt is er niks veranderd. Sterker nog, ik heb nu zelfs veel meer tijd voor de begeleiding van de Nederlandse stellen die naar het ziekenhuis komen dan voorheen. En het kost niks extrás.

Ik ontzorg jou tijdens deze reis

In de zoektocht naar de beste kliniek en beste behandeling komt er veel op je of jullie af. Zeker wanneer dit in een andere taal is, die je niet machtig bent. Er zit namelijk nog wel wat verschil in prijzen voor een anonieme eiceldonatie, ivf behandeling en het gebruik maken van donoren. Laat staan alle opties die er mogelijk zijn, papierwerk dat je in moet vullen en alles wat hier bij komt kijken.

Behalve de weg in het centrum van Alicante, weet ik ook als geen ander de weg in het Vista Hermosa ziekenhuis. Wil je een afspraak maken in het Vista Hermosa ziekenhuis? Neem dan contact met mij op. En ik zorg dat alles voor je hier in Alicante goed geregeld wordt. Je mag mij ook altijd eerst een berichtje sturen, wanneer je vragen hebt of gewoon even wilt weten wie ik ben en wat ik mogelijk voor jullie kan betekenen.

eiceldonatie en zwanger worden in alicante
  • Bewaar op Pinterest

Waarom kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling in Alicante

Steeds meer Nederlandse stellen en alleenstaanden met een kinderwens kiezen voor Alicante. De belangrijkste redenen hiervoor zijn deze:

  • Dichtbij de universiteit. Veel donoren zijn studenten van de universiteit in Alicante/San Vicente. Dit is gunstig, vanwege de jonge leeftijd en kwaliteit van zaad- en eicellen.
  • Goedkope tickets: Niet alleen Ryanair, maar ook Transavia en Vueling vliegen meerdere malen per dag vanuit Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven. (Daarnaast zijn er ook meerdere vluchten per week vanaf Düsseldorf) Wanneer je een behandeling ondergaat, zul je toch meerdere keren naar de kliniek moeten komen. Een korte en betaalbare reis is dan wel zo prettig natuurlijk!
  • Alicante is een stad die qua grootte ter vergelijken is met bijvoorbeeld Eindhoven. Als het niet op loopafstand is, dan rijden er genoeg bussen, taxi´s en trammetjes naar de klinieken en hotels.
  • UR Vista Hermosa ziekenhuis. Het UR Vista Hermosa hoort bij het ziekenhuis. En dat is écht een belangrijk puntje. Alle faciliteiten en technieken zijn hier namelijk in huis. Al meer dan 35 jaar houdt het UR zich bezich met voortplanting en het ziekenhuis is dit jaar dan ook niet voor niets wederom uitgeroepen tot het beste privé ziekenhuis.

1. Vista Hermosa Alicante

Naast Alicante Like a Local werk ik nog steeds voor dit ziekenhuis en begeleid de Nederlandse patiënten. Voorheen deed ik dit voor alle nationaliteiten, maar sinds de komst van onze kinderen was dat praktisch gezien niet meer haalbaar. Daarom begeleid ik bij Kinderwens Alicante alleen nog enkel de Nederlandse patiënten.

Een laboratorium bevindt zich in hetzelfde ziekenhuis. Wanneer een donor haar eicellen bijvoorbeeld afstaat, wordt zij ook gewoon behandeld in dit ziekenhuis. Wist je dat het Vista Hermosa gebruik maakt van Fenomatch? Dat is een techniek, waarbij al jouw gewenste uiterlijke kenmerken gematched worden met een eventuele donor. Hoe bijzonder is dat?

Vruchtbaarheidsbehandelingen en donoren zwanger worden
  • Bewaar op Pinterest
(Fenomatch – bron: www.urvistahermosa.com)

Het Vista Hermosa helpt vrouwen die zwanger willen worden niet alleen bij de behandeling zelf, maar ook bij eventuele onderliggende oorzaken die eerst aangepakt moeten worden. Zoals cystes of endometriose. Naast het hoge slagingspercentage biedt het ziekenhuis ook een programma aan, waarbij je je geld terug krijgt, wanneer je na een bepaalde tijd nog niet zwanger bent. Dit is belangrijker dan de slagingspercentages van de ziekenhuizen in Alicante. Want deze ´succes´ percentages zijn nagenoeg gelijk aan elkaar…

Geld en kinderwens

Daarnaast is er een optie, om te kiezen voor 3 momenten van terugplaatsing bij IVF en eiceldonatie. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan, in situaties waarbij de gynaecoloog er vanuit gaat dat de kans van slaging in 1 behandeling klein zal zijn. Wanneer hier geen gebruik van gemaakt hoeft te worden, krijgt de patiënt het geld weer terug.

Wellicht klinkt het wat vreemd, om zo over geld en kinderwens te praten. Maar het feit is, dat deze behandelingen behoorlijk kostbaar zijn. Daarom biedt het Vista Hermosa ook een programma aan, waarbij in verschillende termijnen betaald kan worden. Meestal is dit een aanbetaling van rond de 35%, tijdens de behandeling nog eens 35% en daarna het resterende bedrag van 30%. Maar als dit van toepassing is, wordt dit tijdens het eerste consult nader toegelicht.

In het filmpje hieronder zie je mijn collega´s in beeld.

https://youtu.be/LZeV4DwHPyM

De website van het ziekenhuis is er tot op heden alleen nog in het Engels. Bekijk mijn site Kinderwens Aliante, voor meer informatie in het Nederlands. En dan help ik je met alle liefde verder!

vruchtbaarheidsbehandeling Alicante
  • Bewaar op Pinterest

Pin It on Pinterest