Steeds meer stellen en alleenstaanden met een lang gekoesterde kinderwens zoeken hulp in het buitenland. Alicante is sinds een aantal jaren een hele populaire bestemming, voor vruchtbaarheidsbehandelingen. De reden hiervoor is, de anonimiteit van de donoren, de prijs van anonieme eiceldonatie, de nog nieuwe ROPA techniek en relatief korte reistijden vanuit bijvoorbeeld Nederland.

Mijn ervaring

De reden dat ik hier nu een blog over schrijf, is dat ik enige jaren geleden gewerkt heb in het Vista Hermosa ziekenhuis, op de Internationale afdeling. Hier begeleidde ik alle buitenlandse cliënten, vanaf het vliegveld, tot aan de intake, behandeling en nazorg. Inmiddels zijn er verschillende klinieken bij gekomen in Alicante. Dit heeft natuurlijk ook invloed op het toerisme in Alicante. In dit artikel beschrijf ik de ziekenhuizen die de meest gewenste behandelingen voor buitenlandse patiënten aanbieden. Ik heb de link naar de internationale sites meteen aan dit blog gekoppeld. Zo hoef je op de site zelf niet meer te scrollen naar de Engelse of Nederlandse vertaling.

In de zoektocht naar de beste kliniek en beste behandeling komt er veel op je of jullie af. Zeker wanneer dit in een andere taal is, die je niet machtig bent. Er zit namelijk nog wel wat verschil in prijzen voor een anonieme eiceldonatie, ivf behandeling en het gebruik maken van donoren.

Behalve de weg in het centrum van Alicante, weet ik ook als geen ander de weg in het Vista Hermosa ziekenhuis. Ik begeleid nog steeds waar nodig, Nederlandse cliënten die voor een behandeling naar Alicante komen. Wil je een afspraak maken in het Vista Hermosa ziekenhuis? Neem dan contact met mij op. En ik zorg dat alles voor je hier in Alicante goed geregeld wordt.

Corona en behandelingen

De ziekenhuizen en klinieken in Alicante geven aan, dat het niet nodig is om behandelingen vanuit het buitenland nu te onderbreken vanwege corona. Veel bedden, kamers etc, worden nu ingenomen door covid patiënten. Maar dit is in de vruchtbaarheidsklinieken niet het geval. Neem voor de laatste updates hierover uiteraard contact op met desbetreffend ziekenhuis of kliniek. Het reizen naar Alicante is op dit moment echter wat ingewikkelder vanwege PCR testen en het ´niet noodzakelijke reizen´. Meer info hierover kun je terugvinden in het blog ´Reizen naar Alicante in Coronatijd

Waarom kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling in Alicante

Steeds meer Nederlandse stellen en alleenstaanden met een kinderwens kiezen voor Alicante. De belangrijkste redenen hiervoor zijn deze:

  • Dichtbij de universiteit. Veel donoren zijn studenten van de universiteit in Alicante/San Vicente. Dit is gunstig, vanwege de jonge leeftijd en kwaliteit van zaad- en eicellen.
  • Goedkope tickets: Niet alleen Ryanair, maar ook Transavia en Vueling vliegen meerdere malen per dag vanuit Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven. (Daarnaast zijn er ook meerdere vluchten per week vanaf Düsseldorf) Wanneer je een behandeling ondergaat, zul je toch meerdere keren naar de kliniek moeten komen. Een korte en betaalbare reis is dan wel zo prettig natuurlijk!
  • Alicante is een stad die qua grootte ter vergelijken is met bijvoorbeeld Eindhoven. Als het niet op loopafstand is, dan rijden er genoeg bussen, taxi´s en trammetjes naar de klinieken en hotels.

1. Vista Hermosa Alicante

Dit ziekenhuis is het ziekenhuis waar ik destijds gewerkt heb. Dus qua ervaring kan ik alleen mijn mening geven over deze kliniek. Een van de grootste voordelen van dit ziekenhuis is, dat het ook écht een ziekenhuis is. Dat wil zeggen, dat alle speciliteiten en kennis in huis zijn. Een laboratorium bevindt zich in hetzelfde ziekenhuis. Wanneer een donor haar eicellen bijvoorbeeld afstaat, wordt zij ook gewoon behandeld in dit ziekenhuis. Wist je dat het Vista Hermosa gebruik maakt van Fenomatch? Dat is een techniek, waarbij al jouw gewenste uiterlijke kenmerken gematched worden met een eventuele donor. Hoe bijzonder is dat?

(Fenomatch – bron: www.urvistahermosa.com)

En sinds 10 jaar heeft deze afdeling haar eigen Internationale team. Dames, die beschikken over kennis en kunde, uit verschillende landen afkomstig. Zo is er altijd iemand aanwezig die jouw taal spreekt. De cliënten worden begeleid vanaf het eerste contactmoment. Dat houdt bijvoorbeeld in, dat je opgehaald wordt op het vliegveld, er wordt een hotel geregeld en deze zelfde persoon staat je ook bij, tijdens het consult en tijdens de behandeling.

Het Vista Hermosa helpt vrouwen die zwanger willen worden niet alleen bij de behandeling zelf, maar ook bij eventuele onderliggende oorzaken die eerst aangepakt moeten worden. Zoals cystes of endometriose. Naast het hoge slagingspercentage biedt het ziekenhuis ook een programma aan, waarbij je je geld terug krijgt, wanneer je na een bepaalde tijd nog niet zwanger bent. Dit is belangrijker dan de slagingspercentages van de ziekenhuizen in Alicante. Want deze ´succes´ percentages zijn nagenoeg gelijk aan elkaar…

Geld en kinderwens

Daarnaast is er een optie, om te kiezen voor 3 momenten van terugplaatsing bij IVF en eiceldonatie. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan, in situaties waarbij de gynaecoloog er vanuit gaat dat de kans van slaging in 1 behandeling klein zal zijn. Wanneer hier geen gebruik van gemaakt hoeft te worden, krijgt de patiënt het geld weer terug.

Wellicht klinkt het wat vreemd, om zo over geld en kinderwens te praten. Maar het feit is, dat deze behandelingen behoorlijk kostbaar zijn. Daarom biedt het Vista Hermosa ook een programma aan, waarbij in verschillende termijnen betaald kan worden. Meestal is dit een aanbetaling van rond de 35%, tijdens de behandeling nog eens 35% en daarna het resterende bedrag van 30%. Maar als dit van toepassing is, wordt dit tijdens het eerste consult nader toegelicht.

In het filmpje hieronder zie je mijn oud collega´s in beeld.

De website is er tot op heden alleen nog in het Engels.

Het ziekenhuis ligt nét buiten het centrum van Alicante. Er zijn veel verschillende hotels in de buurt te vinden. Maar dit ziekenhuis maakt meestal gebruik van Het Melia Hotel, vanwege comfort, locatie en goede prijs. Hierover wordt je geïnformeerd voor het eerste bezoek aan het ziekenhuis.

2. IVI Spain

Ook dit ziekenhuis bevind zich nét buiten het centrum van Alicante, dichtbij het Vista Hermosa. Daarnaast zijn zij op verschillende locaties in Spanje te vinden. Én maken zij gebruik van een grote ´donoren bank´. Of dit helemaal opgaat voor buitenlandse patiënten, vraag ik mij af. Er was destijds namelijk wél een (kleine) wachtlijst voor een wens van een donor, met bijvoorbeeld blauwe ogen en blond haar. Iets wat, wanneer je vanuit het noorden van Europa komt, toch wel wenselijk is. Zeker, wanneer je je buren niet meteen uit wilt leggen, hoe jouw kind aan die donkere kijkers komt…Dat is zeker dus een puntje van aandacht, wanneer je een Spaans ziekenhuis bezoekt. 9 van de 10 Spanjaarden zijn nog steeds gewoon donkerbruin qua haar en oog kleur. Ik kreeg regelmatig cliënten, die zo graag zwanger wilden raken, dat ze niet nadachten over de gevolgen van het gebruik van een donor. Hoe belangrijk is het voor jou, dat je lang verwachte baby op jou en je man zal lijken?

Het IVI biedt een IVI Baby programma aan. Je gaat dan een traject aan, waarbij er beloofd wordt dat je binnen 2 jaar zwanger bent. Zo niet, krijg je (onder bepaalde voorwaarden uiteraard) je geld weer terug. Zij bieden een succeskans aan van 90%. De website is er nog niet in het Nederlands, maar wel in het onder andere Engels. Alle behandelingen staan hier uitgebreid toegelicht op. Daarnaast zijn er ook prijzen te vinden, zodat behandelingen met elkaar vergeleken kunnen worden. Zo staat er beschreven dat een IUI behandeling (inseminatie) is vanaf 840 euro. En een IVF behandeling is er vanaf 5000 euro. Een populaire behandeling, waar veel mensen voor naar Alicante komen, is de anonieme eiceldonatie. Deze behandeling is er vanaf 7.295 euro. het IVI geeft een slagingskans van 97% bij 3 behandelingen van eiceldonatie. Lees hier in het Engels over hun eiceldonatie programma.

3. IVF Spain

Deze kliniek heeft meerdere vestigingen, waarvan één in Alicante, in Playa San Juan. Dit is geen ziekenhuis, maar echt een gespecialiseerde vruchtbaarheidskliniek. Eén van de speerpunten waar het IVF Spain zich op richt, is de ROPA methode. Deze methode is voor bijvoorbeeld lebische stellen een interessante methode. Deze kliniek biedt een slagingspercentage van 60 tot 70% aan per behandeling. Ik denk dat je persoonlijk niet zoveel af moet laten hangen van deze percentages. Bijna elke kliniek in Alicante heeft een enorm hoog percentage qua slagingskans en maakt gebruik van de laatste technologiën. Kijk vooral waar je gevoel naar uit gaat.

Bekijk hieronder de aflevering van de KRO ´Reizende eicellen´ waarbij je een kijkje kunt nemen bij IVF Spain in Alicante.

4. Bernabeu Alicante

Deze Bernabeu kliniek is sinds 1985 bekend om zijn specialisatie in vruchtbaarheid in Alicante. Maar is nog niet heel erg bekend gemaakt bij het internationale publiek. Ondanks dat er diverse tolken rondlopen, sschrik je toch een beetje van de slecht vertaalde website. Maar, dat weegt niet op tegen de kwaliteit van de behandelingen. Ook dit is dus een prima kliniek om contact mee op te nemen. Deze bevind zich in de buurt van het Vista Hermosa ziekenhuis. Net buiten het centrum van Alicante dus. Daarnaast betalen zij de behandeling terug, wanneer er geen succes behaald is.

Tips:

  • Let niet teveel op de websites. In Nederland hoort een website up to date en modern te zijn, om klanten van betrouwbaarheid en vakkundigheid te overtuigen. In Spanje lopen ze daar nog steeds iets mee achter. Een slecht vertaalde website van de Bernabeu kliniek, betekent dus niet meteen dat de kliniek niet tot één van de beste fertiliteitsklinieken in Alicante behoort.
  • Alle ziekenhuizen en klinieken geven een slagingspercentage van rond de 98%. Er zijn verschillende manieren gebruikt om tot dit hoge percentage te komen. Ga daarom vooral op je gevoel af, welke kliniek het beste bij jou past.
  • Alle klinieken en ziekenhuizen zijn allemaal rondom het centrum van Alicante, goed bereikbaar vanaf het vliegveld en er zijn diverse goede hotels in de omgeving. Wil je er een vakantie aan vast plakken, is Alicante dus ook een prima keuze.
  • Ik heb tot op vandaag de dag nog steeds goed contact met collega´s van het Vista Hermosa ziekenhuis. En begeleid daar met enige regelmaat nog steeds de Nederlandse patiënten. Heb je een specifieke vraag, of wil je dat ik jouw intake afspraak maak? Geen enkel probleem. Stuur mij even een berichtje!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *