Toeristen enthousiastmeren over mijn stad ´Alicante´. Dat doe ik natuurlijk het aller liefst. Via mijn E-book, via mijn app, maar vooral ook gewoon live natuurlijk! Voor de coronatijd, ging ik daarom regelmatig met mensen op pad. Nieuwe mensen leren kennen is het leukste wat er is natuurlijk. En al helemáál, wanneer zij Alicante net zo leuk vinden als mij. Daarom heb ik besloten, om vanaf dit voorjaar weer gewoon van start te gaan met de Alicante Like a Local tours.

Wat moet je weten?

Waar is de tour?
De tour is een wandeltour, die ongeveer 2 uur duurt en door het centrum van Alicante gaat. De dag voor de tour neem ik contact met je op en stuur ik de exacte locatie door. Dit is meestal in de buurt van de Explanada (de grote boulevard).

Voor hoeveel personen is de tour?
Ik kies liever voor kleine groepjes. Zo leer ik je of jullie veel beter kennen en kan ik de tour op jullie aanpassen. Tijdens deze 2 uur zal ik veel vertellen over de stad en over mijn leven hier aan de costa. Je kunt de reservering maken voor maximaal 10 personen.

Moet ik goed ter been zijn?
Ja dit is wel handig, we gaan geen berg beklimmen, maar de tour is ongeveer 2,5 kilometer. Dus dit moet je wel vol kunnen houden! De kinderwagen kan prima mee!

Komt de hele geschiedenis van Alicante voorbij?
Nee dat zeker niet. Ik weet inmiddels uit ervaring dat toeristen vaak niet geïnteresseerd zijn in droge stof en jaartallen. Maar ik ga je wel vertellen waar je de lekkerste tapas en cervezas gaat vinden in de stad! En ik vertel over mijn leven als local, wat ik hier allemaal mee maak en laat je natuurlijk de mooiste plekken van de stad zien!

Wat kost deze geweldige ervaring?
Deze tour kost tot 17 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar hoeven niks te betalen.
Betalen mag gewoon na afloop van de tour. Of wanneer je via Airbnb boekt, gaat dit automatisch.

Je kunt ook je tour direct reserveren, door de boeking via Airbnb te maken. Klik dan hieronder op de reserveringstool en dan krijg ik automatisch bericht. In de kalender hieronder kun je zien, welke data beschikbaar zijn. De tour start altijd om 10:00 uur. En is dus rond 12 uur afgelopen.

Wil je liever direct via mij boeken, klik dan even op deze contact link en stuur mij een mailtje.

Maak hier je reservering

Hieronder vind je een overzicht van overige activiteiten die plaatsvinden in Alicante. Deze worden niet door mij zelf georganiseerd. Maar wel door mij aanbevolen.

Wat is er allemaal te doen in Alicante?

Boek hier de leukste dagtochtjes en tours in en rondom Alicante. Een tour door de wijnvelden en bodega´s van Alicante, een bezoekje aan de grotten in Busot en een bezoek aan de vallei van Guadalest. Maar ook een catamaran dagtocht naar het kleine bijzondere eilandje Tabarca is zeker een aanrader. En eh; vergeet je snorkel dan zeker niet!

Daarnaast boek je eenvoudig via mijn site een fietstocht met Baja Bikes door Alicante. Met de City Highlights tour, ontdek je de hele stad met een Nederlandse local. Zo zie en hoor je dingen, die je alleen van een local zult horen en kom je op plekken in Alicante, die je alleen met een local weet te bereiken! Dikke aanrader dus.

Let op; ik organiseer deze tours niet zelf, deze besteed ik uit aan onderstaande bedrijven. Je wordt dus doorgestuurd naar een externe webpagina. Maak jij een reservering direct via mijn website, dan kan ik mijn site weer draaiende houden om nóg meer tips met jullie te delen! Bij het maken van de reservering, zie je in welke taal de activiteit gegeven wordt. Meestal is dit in het Engels, soms in het Nederlands.