Werkwijze

Rondleiding Alicante

Heb je tijdens je verblijf zin in een rondleiding door Alicante? Dan kun je mij direct boeken als gids. Dit kan door mij een berichtje te sturen, of door direct te boeken via Airbnb

We maken een wandeling door Alicante van ongeveer 1,5 tot 2 uur door het oude centrum en leuke straatjes. Onderweg vertel ik van alles over Alicante, over de bevolking, over het wonen in het buitenland, over cultuurverschillen, over de geschiedenis van Alicante en geef je tips hoe je het maximale uit je bezoek aan Alicante kunt halen!

Werkt Alicante like a local alleen samen met bedrijven?

Ik maak programmas op maat voor iedereen die het leuk vindt voorbereid naar Alicante te komen. Rondleidingen voor toeristen, 

bedrijven, vriendengroepen, families etc. 


Hoe bestel ik het Ebook Alicante like a local

Mijn Ebook is te koop via deze website. Kijk op de pagina Ebooks en klik op het boek dat je graag lezen wilt. Na het afrekenen ontvang je van ons binnen 12 uur het Ebook van je keuze in je mailbox. Daarna kun je hem meteen lezen op je telefoon, tablet of computer. In de toekomst komt er ook een papieren versie. Er zijn twee boeken verkrijgbaar. Alicante like a local, met alle local tips over het centrum van Alicante. En Costa Blanca met het gezin. Waarbij meer wordt ingegaan op tips met kleine kinderen, activiteiten voor alle leeftijden en alles wat je moet weten voordat je met het gezin de Costa Blanca wilt gaan verkennen. 


Hoe ziet de samenwerking met Alicante like a local eruit? 

Heb je plannen om met je personeel, familie of vrienden naar Alicante te komen? Neem dan contact met mij op via de mail, whats app of Skype. Als ik wat voor jullie betekenen kan, maak ik binnen een week een programma op maat met bijbehorende kosten. Wanneer jullie akkoord gaan, vindt er een aanbetaling plaats voor afgesproken datum. Daarmee leg ik de geplande activiteiten vast. 

 


Regelt Alicante like a local ook vliegtickets?

Vliegtickets zitten niet bij in het pakket. Het is in de praktijk namelijk praktischer om zelf de tickets te kopen. Soms kan collega A alleen op vrijdag vliegen en moet vriend C op maandag weer terug etc. Bedrijfstarieven zijn daarbij niet voordeliger dan consumentenprijzen. Vliegen naar Alicante doe je via onderstaande luchthavens:  

 


Vluchtschema:

 

Amsterdam: Transavia, Vueling

 

Rotterdam: Transavia

 

Eindhoven: Ryanair en Transavia

 

Maastricht: Ryanair

 

Weeze Niederrhein/ Dusseldorf:  Ryanair 

 

Dusseldorf Airport: Air Berlin, EuroWings 

 

De vlucht naar Alicante doet er ongeveer 2 uur en 15 minuten over. Vanaf het vliegveld naar Alicante centrum is het ongeveer 10 minuten met een taxi. Vluchttijden zijn seizoensafhankelijk en verschillen per maatschappij. 

 


Wat is de beste reistijd:

In principe is Alicante het hele jaar fijn om te bezoeken. Januari, februari en maart zijn de koudste maanden, met 10 tot 15 graden de koudste maanden.

Het warmste zijn juli, augustus en september. Dan kan de temperatuur oplopen tot 30 graden en is de luchtvochtigheid hoog. Niks mis mee om dan lekker aan het strand te gaan liggen en als de zon weg is een wedstrijdje beachvolley te organiseren. Maar een wijnproeverij overdag en een stadswandeling kun je dan beter even over slaan....

 


Tijdverschil en elektriciteit

Er is in Alicante geen tijdverschil met Nederland

En er kan gebruik gemaakt worden van een normaal stopcontact. 

 


Ik heb een goede tip voor Alicante like a local

Tips ben ik altijd blij mee! Heb je wat leuks ontdekt in de stad? Een barretje gezien waar een geweldige ober werkt? Of een activiteit gedaan die nog niet in mijn boek vermeld staat? Dan hoor ik dat natuurlijk altijd heel graag! Alle tips zijn welkom. Zo wordt het boek en mijn site elke keer beter! 


Disclaimer

 

Niks is zo veranderlijk als een leven in Spanje. We besteden natuurlijk veel zorg aan het up-to-date houden van alle informatie op onze websites. Eventuele tik- en drukfouten of vergissingen kunnen echter niet altijd worden voorkomen. Alicante like a local is niet aansprakelijk voor en niet gebonden aan dergelijke fouten en vergissingen. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud te wijzigen.