Wie is deze Spaans-Achterhoekse local

Het was 2006 dat ik de mooie Achterhoek verruilde voor het zonnige zuiden. Al gauw had ik voor ogen dat ik Alicante op de kaart wilde zetten. Hoe was het mogelijk dat deze stad nog niet bekend was bij het grote publiek? Er is zoveel te doen en te zien...Inmiddels, 13 jaar later is Alicante uitgegroeid tot een bekende vakantiebestemming. Maar tóch heeft het zijn authentieke sfeer behouden. 

 

In 2007 begon ik Evenementen In Spanje. En heb inmiddels vele groepen door mijn favoriete stad rondgeleid, mee op pad genomen en alle lekkere tapas van de stad laten proeven. Met een tussenperiode, waarin ik moeder werd. Maar juist dat heeft voor nóg meer organisatietalent gezorgd en hierdoor ken ik nóg veel meer local hotspots van Alicante en omgeving dan hiervoor. 

 

Omdat ik altijd dezelfde vragen van bezoek en klanten kreeg, besloot ik in 2014 alle vragen en antwoorden samen te vatten in een Ebook. Alicante like a local. Met minder dan een half uurtje lezen weet je hierdoor precies waar je wel of juist niet in Alicante zijn moet. Zo weet je bij een kort verblijf meteen wat de places to be zijn! En kom je niet voor een dichte deur van een restaurant om 6 uur in de namiddag en weet je meteen waar je de leukste souvenirs kunt shoppen. 

Over Monique

Behalve alle dagelijkse dingen die het moeder zijn met zich mee brengt, ben ik vaak op de atletiekbaan te vinden. Geef ik workshops zelfverdediging (dankzij mijn verleden als zwarte band 1e dan karate en tweevoudig wereldkampioen) De evenementen die ik organiseer hebben daarom vaak een sportief tintje.

Organiseren en enthousiasmeren zit in mijn bloed. En ik doe dan ook niks liever dan mensen aansteken met dit Spaanse virus :-) 

 

Fotograferen is een andere passie en ik ga nooit van huis zonder camera in de aanslag te hebben. Mijn werk kun je bewonderen op www.moniquefotografia.es. Ook is het natuurlijk mogelijk om een mooie reportage te maken tijdens jouw vakantie in Spanje! Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 

Ik heb HEAO gedaan en ben tijdens het afstuderen in Alicante terecht gekomen. Veel bijval kreeg ik niet van begeleidende docenten. ¨Hoe ga je dat nou doen als je de taal amper spreekt? En weet je wel dat daar een hele andere cultuur heerst?¨

Deels hadden zij gelijk. Maar dat motiveerde mij om in no time de taal onder de knie te krijgen. En de cultuur is een kwestie van interesse en aanpassen. Emigreren maakt je creatief, leert je om doorzettingsvermogen te ontwikkelen en heeft mij maar mooi gebracht waar ik nu ben! Onder de Spaanse zon! 


Missie Alicante like a local

Mijn missie is dat mensen op de terugweg op het vliegveld van Alicante zich beseffen ´Nooit geweten dat Alicante zo'n leuke stad is. En wat fijn dat alles perfect voor elkaar was!´ Dan ben ik pas tevreden...

Bij bedrijfsevenementen is een persoonlijke klik van fundamenteel belang. In een kort bezoek wil ik immers dat het door mij gemaakte programma totaal in de smaak valt.