alicante like a local monique

Alicante Like a Local

Is hét platform, waar je alles vindt voor jouw reis naar Spanje.

Ontdek Alicante & de Costa Blanca

Ik ontzorg jou vóór en tijdens je verblijf aan de Costa Blanca. Met bijna 20 jaar ervaring in Alicante, weet ik overal de weg en heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Alicante is een stad die verrast! Maar dan moet je wél weten waar je zijn moet! Die tips vind je hier.

Blogs, E-books, de gratis Alicante Like a Local App, Podcast, Reisadvies en organisatie van jouw vriendenweekend of sportweek in Spanje!

Daarnaast vind je tips wanneer je emigreert naar Spanje, gebruik wilt maken van mijn kennis rondom wonen en leven in Alicante. 

"

Gratis: Monique’s Favoritos

Download nu 5 Alicante tips waarmee jij je vakantie nóg beter maakt!

*Als je Monique’s favoritos download, stuur ik je regelmatig leuke tips over Alicante. Je kunt je altijd uitschrijven.

app alicante like a local

Alicante is hartstikke hip

Alicante aan de Costa Blanca is hip! Alicante is een bruisende stad in het zuiden van Spanje. Waar ooit overwinteraars verbleven tijdens de koude maanden in Nederland, is Alicante een stad die het hele jaar door druk bezocht wordt door gezinnen, vriendengroepen, bedrijven en stelletjes op zoek naar zonnige terrasjes, heerlijk eten en wellness. Maar Alicante is tegenwoordig ook zeer populair bij jonge mensen die locatie onafhankelijk werken. Dankzij goede faciliteiten zoals co-work spaces, zijn een goede werkruimte en nieuwe tijdelijke collega´s van over de hele wereld zo gevonden!

Ik woon vanaf 2006 al in Alicante en elke dag zie ik de stad meer en meer veranderen in een super gezellige, warme, veilige en ondernemende stad die niet onder doet voor andere populaire Europese vakantiebestemmingen.

Alicante is een leuke stad om te verblijven tijdens je vakantie, te bezoeken voor een citytrip of te combineren met het bezoek aan naastgelegen steden zoals Murcia en Valencia.

Local tips zijn de leukste tips!

Stop met zoeken naar de standaard tips die je in elke reisgids en blogs leest. Op mijn website deel ik unieke tips in mijn blogs, kun je mijn gratis App downloaden of één van mijn E-books downloaden, boordevol local tips die ik de afgelopen 17 jaar allemaal verzameld heb.

Boek de leukste hotels, bed and breakfast, regel een fietstour, workshop of dagje weg. Ik heb een overzicht gemaakt van de leukste vakantieappartementen aan zee en de meest luxe hotels aan het strand van Alicante. Voor elk wat wils! 

Of dit nu een weekendje weg is met vrienden, de zomervakantie met je gezin óf jullie bedrijfsuitje. Maar ook tips voor Nederlanders die aan de Costa Blanca wonen of genieten van een tweede woning in Alicante of omgeving.

Alicante Ebook MOniuqe

 Jouw vakantie wordt veel leuker met local tips

Ik woon al sinds begin 2006 in Alicante, dus weer ik inmiddels overal de weg. Ik vind het geweldig deze tips met jou te delen. Zo kan ik jou helpen:

Alicante local tips

Alicante App & Blogs

Zoek jij het liefste alles zelf uit? Download dan de gratis Alicante Like a Local app of lees de blogs. Hierin deel ik tips en inspiratie voor de leukste bezienswaardigheden, restaurants en accommodaties.

Monique Reusink Alicante tips

Ik wil een e-book downloaden

Zoek jij de leukste geheime plekjes van Alicante? Maar wil je niet alles zelf uitzoeken? Of heb je daar geen tijd voor? In mijn e-books en gidsen heb ik de beste tips voor je verzameld.

suppeninalicante

Ik wil een activiteit boeken

Zeker weten dat jij op de beste plekjes van Alicante (en/of omgeving) komt? Ik heb de leukste tips voor je klaarstaan, om meteen een activiteit te kunnen boeken.

Alicante met kinderen

Alicante is een hele leuke stad om met kinderen te bezoeken. Alles is dichtbij. Niet eerst een auto, bus of trein in om een dagje naar het strand te gaan of een leuke activiteit te bezoeken. Ga met de boot naar Tabarca, eet churros en ijsjes tot je er bij neer valt, ga uit eten in een kindvriendelijk restaurant (bijna allemaal) Ga een bootje huren, suppen met pubers, fietsen huren en picknicken of bezoek een interessant museum; zoals het Ocean Race Museum of Marq. Sinds 2010 weet ik hoe het is om moeder te zijn in Spanje en sinds die tijd heb ik alle tips verzameld in mijn speciale E-books met familie tips. Hartstikke handig dus, wanneer je met kinderen tussen de 0 en 18 op pad gaat!

alicante familie vakantie
monique alicante like a local

Tips van Monique

Ik woon al sinds 2006 in Alicante aan de Costa Blanca met mijn gezin. En weet hierdoor precies waar de leukste plekken te vinden zijn. Al mijn aanbevelingen zijn op basis van mijn eigen ervaringen in Alicante. Zo ben je verzekerd van de leukste verblijven, activiteiten, verborgen pareltjes en de lekkerste eettentjes om jouw verblijf in Alicante onvergetelijk te maken.

Bekijk direct de leukste lokale tips voor..

Alicante
Altea kerkje wat te zien
Wat te doen in Altea

Wat te doen in Altea

Altea is dé must visit wanneer je aan de Costa Blanca verblijfd. Van adembenemende stranden tot hippe cafés en verborgen kunstgalerijen, Altea heeft het allemaal. Wat er te doen is in Altea, hoe je hier komt en waar je lekker uit eten kunt lees je in dit blog.  ...

Sint 2023Sint 2023

Alles goed georganiseerd

We waren op teamweekend met VMHC Pollux heren en dames 2. We begonnen de dag met een leuke wandeling naar het kasteel en daarna een gezellige wijnproeverij in een kroeg. Alles goed georganiseerd, genoeg wijn en zijn uiteindelijk tot laat in de nacht in de stad geweest vanwege carnaval!

“Wij hebben heel leuk contact gehad met Monique in de voorbereiding voor ons bedrijfsuitje naar Alicante. Monique begeleidde ons gedurende het hele weekend, dat was en erg gezellig en waardevol voor de organisatie gedurende het weekend. Wij hebben genoten van onze trip naar Alicante, alles was top geregeld!”

~ Chantal Bos – Bèta FD

Review: Vragenuurtje Alicante

Monique heeft ons geweldig op weg geholpen met tips over de regio Alicante. Of je nu tips wil over een kort of lang verblijf ze weet alles! We hebben bij haar een vragen uurtje geboekt en ook daarna hebben we nog veel uitgebreide informatie via de mail ontvangen. Super waardevol!

Jaren in Spanje

Restaurants bezocht

Reizen georganiseerd

Pin It on Pinterest