spaanse wijk

Online Spaans leren

Leer nu Spaans spreken als een échte local

✔ Je wilt al een tijdje Spaans leren, maar het komt er maar niet van. 

✔ Je raakt overweldigd door het vele aanbod online, en weet daardoor niet goed waar je moet beginnen. 

✔ Je hebt nog geen lesmethode gevonden in het Nederlands die goed bij je past, en die je op ieder moment van de dag kunt volgen. 

Ik werk samen met de Zelf Spaans Leren academie. Dit is een hele fijne methode om thuis zelf met de Spaanse taal aan de slag te gaan. Sabine van Dinther is docente Spaans en woont al jaren aan de Costa Blanca. Zij heeft deze methode samen met haar vader Jeroen van Dinther ontwikkeld en er zijn duizenden oefeningen nu online beschikbaar voor jou. 

De ZSL academie is iets voor jou, als je…

✔ Al een tijdje Spaans wilt leren, maar het er maar niet van komt. 

✔ Vloeiend Spaans wilt leren spreken, maar niet op de traditionele manier waarbij je alleen maar woordjes zit te stampen en grammaticaregels zit te leren. 

✔ Je kennis ook echt in de praktijk toe wilt passen, zodat je gesprekken kunt voeren in het Spaans. 

✔ Een complete beginner bent, of juist al wat meer ervaring hebt met het Spaans en je talenkennis wilt uitbreiden. 

✔ Op je eigen tempo online aan de slag wilt kunnen, op die momenten dat het voor jou het beste uitkomt. 

✔ Graag met anderen in contact komt die ook Spaans aan het leren zijn, om je ervaringen te delen en elkaar te kunnen ondersteunen en motiveren. 

✔ Belangrijke redenen hebt om Spaans te leren, zoals een verhuizing naar een Spaanstalig land of daar mensen kent waarmee je wilt kunnen communiceren (zakelijk of privé). 

voorbeeld online spaanse les
sabine en vader

Methodes om Spaans te leren

Tegenwoordig heb je allerlei manieren om Spaans te leren. Dit kan zelfs gratis via verschillende appjes. Maar écht een taal leren is natuurlijk een ander verhaal. Die appjes zijn vaak vertaald vanuit het Zuid Amerikaans. En je leert zinnen die je hier in Spanje niet zo zegt, of niet op die manier gebruikt. Wil je écht nu de knoop eens doorhakken en spreken als een échte local? Begin dan vandaag nog bij Zelf Spaans Leren!

Ik krijg vaak de vraag hoe en waar ik Spaans heb geleerd. Ik wist al op hele jonge leeftijd dat ik de Spaanse taal wilde leren. Ik zat nog op de basisschool en toen ik deze taal voor het eerst hoorde, dacht ik: ¨Dit wil ik ook leren spreken!¨ Het duurde daarna nog jaren voordat deze kans voorbij kwam. Ik zat inmiddels al op de HEAO en kon Spaans als vak kiezen. Toen wist ik het zeker. Hier zou ik mijn afstudeerproject gaan doen! Viva España! 

Maar om écht hier te wonen, de TV en radio te kunnen volgen, gesprekken om je heen te kunnen volgen; was er meer nodig dan 2 uur les per week. Ik besloot daarna een jaar lang naar de universiteit te gaan in Alicante, om de puntjes op de i te zetten. 5 dagen in de week, elke dag Spaans, Spaans, Spaans.. 

Daarnaast woonde ik in een gastgezin. Je onderdompelen in een taal is de enige manier om het écht perfect te leren spreken. En nog steeds maak ik fouten en nog steeds hoort een Spanjaard aan mijn accent dat ik hier niet geboren ben. En dat is helemaal prima!  

Kom je op vakantie naar Spanje, dan wil je gewoon lekker een kop koffie of koud biertje kunnen bestellen, tot 10 kunnen tellen, de dagen van de week weten en een klein gesprekje met de hoteleigenaar of ober aan kunnen gaan. Dat is al heel snel mogelijk wanneer je deze cursus volgt. Behalve oefeningen over de uitspraak, kun je zelf ook met oefeningen aan de slag, waarbij je de lesstof leert toe te passen. Zo blijft het Spaans écht hangen en spreek jij in no time español als een échte local! 

Pin It on Pinterest