vinos mas

5 x leuk tapas restaurant
in Alicante

Mijn favoriete echte local tips die je bezocht moet hebben

Tapas komen oorspronkelijk uit de regio Andalusië. Het woord “tapas” komt van het Spaanse werkwoord “tapar,” wat “bedekken” of “afdekken” betekent. Traditioneel werden tapas geserveerd als een klein hapje dat bovenop een drankje werd geplaatst om vliegen weg te houden. Deze gewoonte is uitgegroeid tot een rijke culinaire traditie van diverse en smaakvolle gerechten die worden geserveerd in tapasbars in heel Alicante. Hieronder lees je welke mijn favoriete tapasbars zijn. 

 

Tapas restaurants in het centrum

1) Met stip op nummer 1 is voor mij wel Nou Manolin. Het is hiermee meteen één van de duurste restaurants. Dat zegt in Alicante niet altijd wat. Maar deze plek is authentiek, ze snijden de ham in dunne plakjes voor je neus en dat is héél leuk om te zien. Er is altijd Spaanse herrie oftewel; leven in de brouwerij. Must visit!

Prijs: €€€€

2) Tapa Caña D´Tablas: De naam zegt het eigenlijk al. Je krijgt elke tapa op een bordje geserveerd. Wil je kennis maken met locals? Dan is dit echt de place to be. Het is altijd druk, vol, TL verlichting aan en dus super Spaans. Goedkoop, biertje erbij en altijd gezellig.

Prijs: €

3) Manero: Bij dit tapasbarretje is het sindskort mogelijk om te reserveren. Dat zou ik zeker even doen wanneer je zeker wilt zijn van een plekje, met name in het weekend. De tapas zijn echt zó lekker hier. niet normaal. En de drankjes net zo. Het is klein, sfeervol, gezellig muziekje aan en vergeet niet een bezoek te brengen aan het toilet. Huh? Ja, zelfs daar kijk je van op, met hoeveel aandacht deze ingericht is.

Prijs: €€€€

D tablas Alicante

Deze hotels zitten in de buurt van bovenstaande tapas restaurants: 

Melia Alicante
casa alberola
Spa portamaris
culinaire gids Alicante

4) Lizarran: Dit is een keten, van tapas zaakjes. Niet typisch iets uit Alicante. Maar echt alle toeristen die in Alicante zijn; vinden dit altijd leuk. Dus vermeld ik hem toch. Waarom? Ze komen hier namelijk continue met borden vol tapas voorbij lopen. Naast de tapas die op de bar uitgestand staan, die je zo op een bord kunt doen. Je bewaart gewoon de kleine coctaillprikkers die in de tapas zitten en rekent op het einde de hoeveelheid stokjes af. Hoe leuk is dat? En nee; deze stokjes mag niet NIET stiekem in je broekzak doen.. Dat is écht te Nederlands…

Prijs: €

5) Vino & Mas: Super gezellig tapasbarretje in het Paddestoelenstraatje in het centrum. Niet heel groot; dus zorg dat je op tijd bent. De mensen zijn super aardig, de wijn is goed en de sfeer altijd goed. Aanrader! 

Prijs: €€

Wist je dat ik een gids te koop heb, met de échte toppers van Alicante? Helemaal bedoeld voor fijnproevers dus. Die geen genoegen nemen met zomaar een tapasrestaurant op de hoek van de straat. Deze gids is te downloaden in mijn shop en hier krijg je geen spijt van; maar het water loopt je wél in de mond! Gegarandeerd…

Powered by GetYourGuide
Alicante Ebook MOniuqe
app alicante

Pin It on Pinterest