De persconferentie zag er niet al te best uit. Lock Down in Nederland en wederom binnen zitten. Ik verwacht daarom, dat het een drukke kerst gaat worden in Alicante. Aangezien reizen nog steeds mag, er gewoon vluchten vertrekken naar het zonnige zuiden en in Alicante nog steeds veel meer is toegestaan. Als je dan tóch hier bent, wil je natuurlijk ook de allerleukste tips zodat de hele familie het naar de zin heeft. En dat jullie kerst 2021 en Oud & Nieuw op een positieve manier onvergetelijk wordt. Ik schreef er onlangs al een blog over. Maar dit blog is specifiek met tips voor de kerstvakantie. En de meeste tips zijn lekker Corona Proof. Weg van de drukte, fijn naar buiten en genieten!

1) Flamingo´s spotten

Heb je auto gehuurd? Rij dan richting Santa Pola en ga met je kinderen flamingo´s spotten. Op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Alicante, liggen verschillende zoutmeren. Hier komen flamingo´s op af, omdat daar genoeg voeding voor hen te vinden is. Het hele jaar door, kun je deze indrukwekkende vogels dus van behoorlijk dichtbij zien. De auto parkeer je in 1 van de parkeerhaventjes aan de kant van de weg. Volg vanuit Alicante de N332 naar Santa Pola, dan zie je vanzelf de zoutmeren aan de kant van de weg verschijnen. Neem een verrekijker mee, of je camera met telelens om de vogels vast te leggen.

Heb je tijd over en wil je nog meer mooie plekken van de Costa zien? Rij dan terug via de kust naar Lighthouse Santa Pola Dat is sowieso leuk voor pubers (en sommige moeders…haha) Om daar spectaculaire foto´s te maken! Het lijkt net of je aan de brug boven de afgrond hangt, maar in werkelijkheid sta je gewoon met je voeten op de grond. Instagram proof dus! Rij terug naar Alicante, zo dicht mogelijk langs de kust op. Dat is een mooie route!

In Santa Pola ligt tevens ook het Pola Park. Een klein pretpark geschikt voor jonge kinderen.

2) Bowlen in Parque Vista Hermosa

Negen van de tien dagen zijn zonnige natuurlijk in Alicante. Maar wil je met het gezin even iets binnen gaan doen, ´s avonds of in het weekend, dan is het vernieuwde bowlingcentrum in Parque Vista Hermosa ook wel een topper met kinderen. Even lekker een paar strikes gooien is nooit verkeerd natuurlijk.

Het bowlingcentrum is geopend van 15.00 uur tot 23.00 uur.

En kost 4 euro per persoon + 1 euro voor het huren van de mooie bowling schoenen. Op donderdag is het bowlingdag en kost een partij bowlen inclusief de huur van de schoenen 3,50 euro per persoon.

Daarnaast zijn er een aantal speelautomaten en kun je er een hapje (fastfood) eten bij de Burger King of de Mac Donalds dat ernaast gelegen is. Hier is ook Jumping Planet gevestigd. Eindeloos springplezier voor groot en klein. Salto´s maken, basketballen en jumpen in de bak met schuimblokken. Is het een regenachtig dagje in Alicante, vermaken je kinderen zich hier zeker weten! En ohja; papa en mama ook….Super Spaans is het niet, maar soms is het even een fijne invulling van de avond!

Let op; je moet hier uiteraard binnen overal je mondkapje op! En in het weekend is het een aanrader om te reserveren. Want het is er altijd druk, omdat er ook veel winkels omheen liggen.

3) Influencen op z´n Spaans

Een ultieme tip voor gezinnen, die hun puber zoon of dochter mee slepen naar Alicante deze kerstvakantie. Er is namelijk onlangs een heus Influece museum geopend. Je weet wel, een museum waar je met je mobiel 100.000 selfies kunt maken tussen de bloemen, in de ballenbak of tussen de flñitter and glamour. Hier kan elke 13 jarige zich dus wel een uurtje vermaken! Het influence museum is gelegen in het centrum en gaat op afspraak. Via deze link kun je in de agenda zien welke dagen er beschikbaar zijn. Er mogelijk namelijk maximeel 10 personen tegelijk naar binnen.

De prijs is 12 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. En kinderen onder de 6 jaar gratis.

Influencen op de Explanda is een stúk Spaanser; maarja….Met pubers in huis moet je soms wat!

4) Familie restaurant; La Mafia

Kinderen zijn in Spanje altijd nummer 1. Je kunt dus rustig om 10 uur met kleine kinderen nog een restaurant binnen lopen, zonder dat de ´moeder politie´ meteen op je afgestuurd wordt. Niemand heeft daar een mening over in Spanje. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd luidt het motto. Ongeacht de leeftijd. In dit restaurant La Mafia se siente en la mesa, is dus alles in het teken van kinderen. Een kleurplaat als placemat, kleurtjes erbij, kinder menu´s én op de onderste verdieping een complete ´kids hall´ met spelletjes, klimtoestellen, muziek en personeel dat je kinderen bezig houdt. Geen culinaire gerechten hier; maar gewoon lekkere salades, pizza en risotto. Prima voor een etentje met het hele gezin. De naam van dit restaurant betekent letterlijk ´De maffia zit bij je aan tafel´. Beetje vreemde naam op zich natuurlijk. En de foto´s aan de wand zijn grote maffia bazen uit Italië. Maarja, voor wie zich daar niet aan stoort is een bezoekje aan dit restaurant de moeite waard!

5) Er op uit: Stuwmeer wandelroute Orcheta

Ik zal binnenkort even een apart blog schrijven over ´Panatano Amadorio´, want dit is zeker weten een topper aan de Costa! De locatie vind je ook in de gratis Alicante Like a Local App uiteraard. De route hier naartoe is al leuk. Rij via het dorp Aigües de Busot. In de wintermaanden (februari) staan de amandelbomen hier volop in bloei. Een prachtig gezicht dus, want deze bomen kom je overal op de route tegen. Volg de route naar´Tunel en la Roca´.

En parkeer de auto, tot waar je niet verder rijden kunt. Vanaf daar is het enkele minuten lopen en zie je in de verte al de stuwdam liggen. Je wandelt dan door een tunnel en loopt vervolgens het stuwmeer over, met prachtig blauw water. Aan de overkant kun je picknicken, steentjes in het water gooien, turen over het water en genieten van het zonnetje op je gezicht. De hele route is vlak, dus geschikt voor het hele gezin. De wandeling is ongeveer een half uurtje, tot aan het overkant van de stuwdam.

Deze post zijn ook leuk:

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.