El Campello like a local; wat moet je zien?

De zomer is begonnen in Alicante. En ook al is er meer dan genoeg te zien en te doen in deze mooie stad, is het soms ook wel eens leuk om er even op uit te gaan en een ander stadje te zien. En dan is mijn nummer 1 ´El Campello´! Daarom neem ik jullie in dit Hotspot blog dit keer mee als een echte local van het leukste dorpje aan de Costa Blanca...

 

El Campello is het stadje, of eigenlijk dorp, waar ik ging wonen toen ik naar Spanje toe kwam. Je spreekt het uit als ´El Kam-pel-jo´ Er hangt altijd een fijne, Spaanse en gemoedelijke sfeer. Het is een leuk dorp om te verblijven. Maar ook om een dagje een bezoek aan te brengen.

 

Wereldvreemd was ik zeker nooit. Voordat ik naar Spanje kwam had ik al best veel gereisd. Maar toch vond ik het fijn om in een soort dorp sfeer terecht te komen in plaats van in een grote stad te belanden zoals Madrid of Barcelona. Je bent en blijft toch een Achterhoeker nietwaar? 

Er zijn in El Campello inmiddels al wel veel dingen veranderd. En vooral verbeterd. Van vissersdorp tot aan waardig toeristische verblijfplaats. Zonder Piet van Friet en Hollandse supermarkt. En ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft. Het toerisme dat in El Campello komt is vooral Spaans. Veel mensen uit Madrid hebben een tweede huisje aan de kust. En komen in de weekenden en vakanties naar Campello toe. 


Top 10 El Campello

 

Nummer 1

IJszaak Mira

Sin duda, zoals de Spanjaarden zeggen. Zonder twijfel op nummertje 1! IJszaak Mira. Al jaren lang op de hoek naast de zandparkeerplaats aan de boulevard. Het ijs is huisgemaakt, onder in de kelder van de salon. En lekker dat het is! Probeer een Turon. Dat is Spaanse nougat. Of tarta de quesa. Cheesecake. Of gewoon simpel aardbei. Of een ijskoude Spaanse horchata drank of Granizado de limon. Je weet niet wat je proeft! Lekker betaalbaar en lekker fout dus. Want hierdoor ga je er veel te vaak naar toe....Geopend van maart tot eind oktober. Be there!  

 

Nummer 2

Sup excursie Aloha

Binnenkort een blog over deze leuke redelijk nieuwe activiteit. Wil je eens Stand Up Paddle proberen, geef je dan op voor een lesje bij Aloha in El Campello. Zij bieden cursussen aan, maar je kunt er ook materiaal huren. Een sup surfbord huren kost bijvoorbeeld 10 euro per uur. En een les kost 25 euro per uur. Wil je het onder de knie krijgen tijdens je vakantie? Na 2 a 3 lessen heeft een gemiddelde sporter de slag al wel aardig te pakken. Daarna kun je voor 35 euro lekker een hele dag een bord huren en een mooie route maken langs de kust. Kijk voor meer info en prijzen op hun website

 

Nummer 3

Strandbezoek met kinderen

El Campello is een heel familiair dorp. Het strand loopt langzaam af en is heel overzichtelijk. Er zijn bijna geen golven vanwege de golfbrekers in het water. WC, barretjes en ijsjes zijn binnen handbereik. En er hangt een heerlijk familiar sfeertje. Kijk er niet raar van op als er Spanjaarden bijna bij je op de handdoek komen liggen. Ook al is er ruimte genoeg op het strand, het liefst ligt een Spanjaard lekker naast jou te zweten. Altijd fijn met 33 graden ;-) Daarnaast beschikt het strand over speeltuintjes. Dus terwijl je kids van de glijbaan roetsjen kun jij je benen lekker bijbruinen op het strand!  

 

Nummer 4

Markt bovenin het dorp

El Campello heeft een kei leuke markt. Wat moet je hier nou halen? Ten eerste vers fruit. Dat vind je beneden in de markthal. Je kijkt je ogen uit, want paprika´s zijn 3x zo groot als in Nederland en je ziet hier bij elke kraam ´vergeten groenten´ liggen, wat hier nog gewoon ´groenten´ heet. Goedkoop en erg lekker.

Daarnaast hangen er leuke gekleurde bikini´s in kraampjes met enthousiaste Spaanse marktkooplui, zonnebrillen in alle kleuren en maten, mooie badlakens van Barcelona en Madrid (en de Minions...), verse bloemen en last but not least.....Flamenco jurkjes! In alle soorten en maten. Lekker synthetisch en met bijbehorende Spaanse oorbellen. Lekker shinen dus! 

 

Nummer 5

Menu restaurant Paquito

Inmiddels weten verschillende toeristen de weg al te vinden naar Menu restaurant Paquito in El Campello. Voor 10 euro heb je hier namelijk een typisch Spaans 3 gangen menu. Je kunt kiezen uit een aantal voor, hoofd en nagerechten. En daarbij krijg je nog een salade en een mandje met brood. En een huisgemaakt Spaans toetje! Je hoeft geen Spaans te kunnen om hier te gaan eten. Maar goed Engels spreekt het personeel ook niet. Gewoon iets aanwijzen op het briefje dat de ober bij zich heeft en uitproberen dus! Ze hebben heerlijke soepen, zoals Gazpacho Andalus. Vis, met veel knoflook en huisgemaakte natilla´s (Soort creme brulé). 

 

Adres: Carrer de Valencia, 7, 03560 El Campello, Alacant

 

Nummer 6

Visjes vangen in de haven

Deze activiteit zal kinderen misschien wel het meeste bij blijven van de hele vakantie. Men neme, een emmertje, stokje (of niet) een draad en een haakje. En een restje overgebleven stokbrood van mama. Haakje aan het draadje maken en vissen maar in de haven! Tegen de avond komen heel veel kinderen hier samen, om visjes, krabbetjes, en andere zeedieren te vangen. Mooie bezigheid en je staat er versteld van wat ze allemaal uit het water vissen! 

 

Nummer 7

Wandeling van de haven naar de vuurtoren

Wil je in Campello een leuke wandeling maken? Loop dat de boulevard af richting de plezier jachthaven. Loop de hoek om langs de club Nautico. Onderweg kun je stoppen voor een koffie en of tapas bij de ´chrinquito´.  Dat is dat lelijke witte gebouwtje met het terras aan het water. En daar loopt het als een trein! Soms moet je er zelfs reserveren om te kunnen eten! Loop daarna door de hoek om de bult op. Dan zie je de Romeinse opgravingen. Ik heb ze niet vermeld in de top 10. Ondanks dat het iets typerends is voor El Campello vind ik het niet de moeite waard om 3 euro voor te betalen. Leuker is, om je snorkel mee te nemen en om de opgravingen heen te lopen. Aan de achterkant spring je dan in het water en kun je lekker vissen kijken. Hartstikke leuk! Die half naakte mevrouw van gietijzer die je onderweg tegenkomt, is Virgen del Carmen. De beschermvrouw van alle zeemannen. Waarom ze dan half naakt aan de waterkant moet zitten is nog de vraag. Kans op schipbreuk lijkt mij dan wellicht groter. Maargoed. Dat geheel terzijde. Elk jaar in juli wordt Virgen del Carmen gevierd. Met optochten, muziek en veel lekker eten en drinken. 

 

 

 

Nummer 8 

Bezoek band After Midnight

De leukste band van El Campello en omstreken. Een online programma hebben ze niet. Dus opzoeken waar ze optreden heeft tot op heden weinig zin. Maar als je ziet in Campello op de boulevard (Stevige Engelse zanger, blues, soul muziek,) bestel dan een lekker drankje en swing lekker mee!

 

Nummer 9

Winkelen

Shoppen is leuk in Campello. Als je op zoek bent naar souvenirs en zomerkleding. Er zijn aan de boulevard heel veel winkeltjes met leuke armbandjes, petjes, sandalen, goede en goedkope schoenen, tassen etc. Moeite waard om even tussen te neuzen dus. Mijn favoriet is Koala Bay! 

 

Nummer 10

Koffie bij Cafe 1900 en 120. 

Cafe 1900 is snel te vinden in Campello. Halverwege de boulevard, bij de witte rieten stoelen. Een hippe bar met lekkere coctails en lekkere sandwiches. (Bestel de vegetal, die is echt zoooo lekker!) De bar is ietswat hip ter vergelijking met de eigenaar. De styling heeft hij overgelaten aan zijn beide dochters. Het hele jaar door is dit een fijn terras, want het heeft de meeste zonne uren van de hele boulevard. 

 

 

Cafe 120 zit in de hoofdstraat. Eigenaar is David en hij zet de lekkerste koffie van allemaal. Goed, goedkoop en voor ons inmiddels een soort van ´stam-koffie-bar´. De tortilla is heerlijk!! Gemaakt door zijn vrouw. Vertel David dat je via mij komt. Dan krijg je een extra glimlach gratis ;-) Die asbak is inmiddels al 3 jaar van de bar verwijderd uiteraard. Dit is nog een oude foto van de bar :-)

 

Eigenlijk kan ik nog wel doorgaan tot 20...Ik heb het nog helemaal niet gehad over Valor waar je heerlijke chocola koopt, Pato de Palo waar je bier drinkt tot je over licht aangeschoten over de zigzaglijnen naar huis loopt, een bezoek aan de vuurtoren en een bezoek aan de visveiling, bootje huren en nog veel meer. Als jullie het leuk vinden komt er dus een deel 2 over El Campello! Laat het mij weten onder dit bericht!

 

Binnenkort komt er een eerste live uitzending op Instagram en Facebook over El Campello. Kijk je mee?

Alicante, El Campello, Costa Blanca, reizen, toerisme, avontuur, familie, familievakantie, reizen, wanderlust, travel, spanje, Spain, strand, beach, strandvakantie. 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Hilary Mc Loughlin (woensdag, 02 augustus 2017 12:23)

  I'm coming out to live in El Campello for the winter this year and it was great to read your blog to get some new ideas of things to do. Please continue to no 20!

 • #2

  Jan Willem Rebers (woensdag, 02 augustus 2017 22:01)

  Voor ons eigenlijk net te laat, we zijn alweer terug in Nederland. Naar we komen snel weer, dus laat maar komen die tips. Overigens, maak het niet te aantrekkelijk zou jammer zijn als dit plaatsje zijn Spaanse karakter verliest. Groetjes uit Zevenaar.

 • #3

  Catrien Schneider (vrijdag, 04 augustus 2017 13:01)

  Ben benieuwd naar je 2 de deel
  ga het zeker eens uit proberen in september
  groetjes uit Sittard

 • #4

  Paul (vrijdag, 04 augustus 2017 16:30)

  Klopt helemaal.... wij zijn er nu 2 augustus 2017 en genieten van de mooie stranden en de omgeving.

 • #5

  Milly (woensdag, 11 oktober 2017 21:24)

  We zijn heel benieuwd! We gaan 5-12 nov met een groepje dames naar El Campello. Deze tips (en meer!!!) zijn welkom en leuk om te lezen!

 • #6

  Noud (vrijdag, 19 januari 2018 10:23)

  Goed belicht deze prachtige oude stad of dorp ben hier elk jaar voor overwintering en verveelt niet door de vele leuke bezienswaardige dingen en goed vervoer door de boulevard tram die van Alicante naar Benidorm en zelfs naar Denia loopt , wacht tweede gedeelte af .