Dit moet je lezen voordat je naar Alicante komt

Ik kan het nog even niet geloven, maar de zomervakantie staat nu echt voor de deur. Spaanse scholen hebben al 2 weken óf halve dagen vrij óf vakantie. Maar vandaag gaat het echt gebeuren. De schooldeuren gaan dicht in Spanje en in september pas weer open. Dat betekent voor ons dat er vanaf nu nergens meer een parkeerplek te krijgen is, iedereen met de benen uit de pretparken hangt en lange rijen voor de kassa's bij de supermarkt. 

 

Hotels zijn volgeboekt in Alicante en omgeving. De reden hiervoor is dat families kiezen voor een bestemming dichtbij huis (2 uur vliegen), betalen met Euro's, Alicante is een veilige bestemming om naartoe te gaan en bovendien is het hier altijd feest en één en al gezelligheid! Dus mocht je je ticket van Turkije nog om willen boeken, ik kan het zeker aanraden! 

 

Maar voordat je schrikt en ik je ontmoedig om naar Alicante te komen, geef ik natuurlijk wat handige local tips prijs. Zo kom je toch lekker rustig en relaxt je vakantie door aan de Costa Blanca!  

 

Aankomst op het vliegveld
Bij aankomst op het vliegveld in Alicante is de kans groot dat je een stukje lopen moet. De lange gang door en dan richting de kofferband. Voor onze kleuters hebben we eens een Trunki aangeschaft en tot op heden hebben we er veel plezier van. De kinderen vinden het geweldig erop te zitten en in no time sta je bij de kofferband. 

 

Meestal moet er dan altijd wel iemand plassen. Dan kun je natuurlijk naar het toilet lopen waar iedereen naartoe gaat. En dan ga je om de tijd te overbruggen daar in een rij staan. Maar als je nog even op kunt houden, vind je een schoner toilet zónder rij als je net de douane door bent. De schuifdeuren door, linksaf en daar bevindt meteen een toilet voor dames en heren. 

 

Boodschappen doen

In de zomer is boodschappen doen in Spanje een ware bezigheid. Dat komt omdat in de winkels de airco aan staat. En daar maakt iedereen dan gretig gebruik van. Even afkoelen bij de Corte Ingles of de Carrefour supermarkt zijn inmiddels dus ware uitjes geworden. De Carrefour is in de zomer overigens geopend tot 12 uur 's avonds! En daar is het dan nog steeds druk! Wil je de drukte omzeilen, zorg dan dat je 's ochtends vroeg bij de supermarkt bent. Tot 10 uur is het behoorlijk rustig. Dan slaapt iedereen zijn roes nog uit. Ook om 3 uur 's middags als de Spanjaarden aan het warm eten zijn, is het in de winkels relatief rustig. Daarna is het druk tot middernacht! 

 

Dagje pretpark

De provincie Alicante heeft verschillende leuke pretparken. Een hiervan is de grootste van Europa; Terra Mitica. Achtbanen en allerlei shows en spectakel tot 12 uur 's avonds in de zomer. Hartstikke leuk natuurlijk. Alleen hier is het ook enorm druk in de zomer. Wij hebben er eens een dag doorgebracht en net zoals bij de Efteling een uur in de rij gestaan voor 3 minuten zweefvliegtuig. Niet echt een aanrader dus met kleine kinderen. Wil je toch graag naar dit park, ga dan in de namiddag. Na 4 uur bijvoorbeeld. Dan is het niet zo heet meer en zijn de meeste gasten al vertrokken. En heb je nog tijd genoeg om een rondje attracties te doen en 's avonds het vuurwerk mee te pakken! Een kortingsbon voor onder andere dit park vind je bij veel benzinepompen en winkels. Ook online staan vaak aanbiedingen op de site van de parken zelf. Printen doe je bij een printshop om de hoek of bij het hotel. 

 

 

Alternatieve uitjes

Heb je geen zin in pretparken deze vakantie? Huur dan een auto en rijd het achterland van Alicante in. Ga richting Busot, Relleu...Een beetje koeler en een geweldig uitzicht! Neem wel genoeg water mee, want er zijn veel afstanden waar je geen winkels of barretjes tegen komt. 

 

In het centrum zijn verschillende zaken waar je fietsen kunt huren. Routes in en rondom Alicante vind je onder andere op Wiciloc 

 

Dagje strand

De warmste uren in Alicante zijn van 12 uur tot 5 uur ´s middags. Als je naar het strand wilt, doe je er dus goed aan heel vroeg te gaan en op tijd weer weg te zijn. In het voor en najaar is het juist heerlijk rustig tussen de middag. Maar nu in het hoogseizoen is het veel te warm. Kijk er niet raar van op als een Spanjaard bijna bij je op de handdoek komt liggen. Dat is hier heel gebruikelijk en ik denk dat het een teken van gezelligheid is...In het water zwemmen weinig vissen, krabben en wallen. Tussen de rotsen bij de golfbrekers bevinden zich echter wel regelmatig zee-egels. Dat kan heel pijnlijk zijn als die steken. Niet te dicht bij rotsen en stenen zwemmen dus. Wil je jezelf extra beschermen tegen de felle zon, vol dan vooral het voorbeeld van deze man hieronder op de foto. Deze strandganger legde ik maar even op een foto vast. 

 

 

Uit eten

Uit eten doet een Spanjaard ´s middags vanaf 2 uur of ´s avonds vanaf een uur of 10. Als de warmte weg is. Als je zeker wil zijn van een plekje op een leuk terras, moet je dus of ´s middags even reserveren voor ´s avonds, of zorgen dat je rond 8 uur aan tafel zit. Zeker in het centrum van Alicante stroomt de stad vanaf een uur of half 10 vol. Op enigszins Hollandse tijden eten dus ;-)  

 

Meer tips vind je uiteraard in mijn Ebook Alicante Like a Local. Dan weet je in no time hoe je relaxt je  je vakantie door komt in Alicante! 

 

Hele fijne vakantie! Disfruta....

Reactie schrijven

Commentaren: 0