Originele overnachtingen in Alicante

Voor een citytrip is het niet moeilijk om wat leuks in Alicante te vinden. Maar waar vindt je nu écht wat leuks buiten die hotelketens om? Zeker als je een huurauto tot je beschikking hebt, is het geweldig om ook buiten het centrum van Alicante wat dagen door te brengen. Daarom beschrijf ik hieronder een paar super mooie places to be op maximaal 30 minuten van Alicante centrum. 


Rust op het platteland

Bij Spanje en Alicante denkt iedereen meteen aan zon, zee, strand en een volle boulevard. Alicante beschikt daarnaast ook nog eens over een prachtig platteland. Als geboren Achterhoeker ben ik hier natuurlijk dol op. In de zomer is het hier goed vertoeven, want het is er meestal een paar graden koeler. Daarnaast lijkt het in de kleine dorpjes of je 50 jaar terug in de tijd bent. Ga lekker aan het zwembad liggen met een goed boek, een glaasje tinto de verano en kom helemaal tot rust bij een van deze prachtige locaties! 

Glamping bij Awa Natura

Dit verblijf biedt tenten in safaristijl en ligt op 2 km van het dorpje Aigues. Het dichtsbijzijnde strand van El Campello ligt op 9 km. De weg er naartoe bestaat uit een slingerweg, dus zorg dat je niet voor elk pakje boter naar de supermarkt hoeft te rijden. De tenten zijn prachtig gemeubileerd en hebben een eigen badkamer. De tenten zijn verwarmd en voorzien van electriciteit. Handdoeken en lakens worden verstrekt. Alicante ligt op 25 kilometer en dit is ongeveer een half uur rijden van deze locatie vandaan. 

Awa Natura is geschikt voor mensen die houden van rust, wandelen en natuur. De tenten zijn voor maximaal 4 personen.

De locatie is uniek in deze regio, modern, nieuw en een fijne plek om te zijn. Echt een aanrader om enkele dagen door te brengen en helemaal tot rust te komen.  

 

De prijs ligt rond de 35 euro per persoon per nacht. De locatie beschikt over een restaurant. De prijs inclusies avondeten ligt rond de 60 euro per dag, p.p.p.n.

 

http://www.awanatura.com/welcome.html

 


Casita camino vieja

Het huisje op de oude weg, betekent letterlijk dit landhuis in Aigues. Dit landhuis wordt omringd door platteland, bomen, uitzicht op de bergen en beschikt over een terras en gemeenschappelijk zwembad. De kamers zijn voorzien van een ingerichte keuken en voor wie geen zin heeft om te koken zijn er restaurants te vinden op 2 km vanaf deze locatie. Hier zit tevens ook een bakker en kleine supermarkt.

 

Hier ben je ongeveer 9 km van het dorp El Campello aan de kust vandaan. Dus deze locatie is geschikt voor wie van rust en natuur houdt. Binnen een half uur rijden sta je in het centrum van Alicante. 

 

De prijs is vanaf 45 euro per locatie per nacht. 

 

http://www.toprural.com/Casa-rural-alquiler-%C3%ADntegro/Casita-Camino-Viejo_112755_f.html

 


Casa del mundo met een Nederlands tintje

Deze locatie betekent letterlijk ´huizen van de wereld´. En dat klopt ook wel, want je vindt er een tipi, safaritent, maar ook pipowagen en sumatrahutje. Hartstikke leuk om met kinderen een paar dagen door te brengen dus. Want behalve dat je hier tot rust komt en heerlijk eet in het restaurant, kun je lekker in het zwembad plonzen als het even te warm wordt. Deze locatie is geschikt voor families, wandelaars, mountainbikers en iedereen die gek is op het platteland. Maar ook van Alicante centrum wil genieten. Dit ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Casas del mundo vandaan. De eigenaren zijn Nederlands en dit maakt communiceren natuurlijk ook prettig! 

Daarnaast werden zij in 1 klap super bekend, toen Herman den Blijker de locatie op de schop nam in zijn RTL4 programma. Sindsdien draait het als een trein. Een leuke locatie, en heel origineel!

 

De prijzen zijn vanaf 55 euro per nacht. Minimaal verblijf is 2 dagen. 

Elke keer komen er nieuwe overnachtingsmogelijkheden bij! Ontdek ze zelf in Tibi - Alicante. 

 

http://www.casadelmundo.nl/index.php

Reactie schrijven

Commentaren: 0