Welke Spaanse hits draai je bij de BBQ?

Spaanse music list voor bij de BBQ

De Lente is officieel begonnen! Ook al is het weer er misschien nog niet elke dag naar, je playlist op je telefoon, computer en Ipad kan vast al wel wat Spaanse vrolijke, zwoele muziek gebruiken! Als je op Spotify zoekt op ´Los 40´ kom je uit op de Spaanse top 40.

 

Hartstikke leuk natuurlijk, maar daar staan inmiddels ook veel internationale artiesten tussen. Dus wat zijn nou echt leuke Spaanse bands en artiesten die te vinden zijn op Spotify en You Tube? Hieronder vindt je een aantal voorbeelden. Maak er een mooie playlist van, glaasje sangria erbij gooi die heupen los! Wedden dat de zon dan vanzelf gaat schijnen?  

 

  • Dé hit van dit voorjaar en misschien wel deze zomer: Despacito van Luis Fonsi. Ook al betekent dit ´langzaam aan doen´ Daar gaan we niet in mee natuurlijk. Van deze song gaan je voeten vanzelf van de vloer! 
  • Enrique Iglesias  (Iglesias betekent kerk trouwens) Deze hit mag niet ontbreken in je playlist: Subeme la radio. Oftewel, zet de radio maar harder!! 
  • Mana is een langharige krullenbol uit Zuid Amerika, maar is in Spanje reuze bekend. Rustige, gezellige zomermuziek. Voor bij de bbq of met een drankje op het terras! Kies bijvoorbeeld voor Mariposa tradicionera of Eres mi religion. Of de nazomerhit van 2016 met Nickyjam, De pies a cabeza (van voeten tot aan je hoofd) Hoofd, schouders, knie en teen alleen dan uitgevoerd met een lekkere Spaans beat!! 
  • Alejandro Sanz. Tja wat moet ik daar nou van zeggen. Ik heb hem 2 keer live gezien en het is de Marco Borsato van Spanje, rasartiest, geweldig muzikant en de songs worden nog mooier als je ze op You Tube bekijkt! Tijdens een avondje chillen in de tuin kun je rustig alle nummers opzetten. Maar als manlief er moe van wordt (het zijn en blijven liefdesliedjes...) laat dan deze hit uit de boxen knallen, ft. Marc Anthony! 
  • Chino y Nacho lieten de temperaturen afgelopen zomer stijgen met hun Andas en mi cabeza. Het is nog steeds een lekker nummer dat we deze zomer ook vast nog regelmatig zullen horen. Niet vergeten toe te voegen dus! 
  • El Canto del loco (lied van een gek) bestormen keer op keer de Spaanse hitlijsten. Persoonlijk moest ik in het begin erg wennen aan de tja...hoe zal ik het zeggen. Niet volwassen stemgeluid van deze mannen. En meerdere Spaanse artiesten hebben hier last van. Miss Montreal zal bij de Voice gezegd hebben dat de basis perfect is, maar dat ze over 5 jaar nog eens terug mogen komen. Een beetje dat effect. Toch zijn hun liedjes vrolijk en goed voor het leren van de Spaanse taal. Lekkere tunes voor bij de Spaanse barbecue zeg ik! 

Juanes is een van Spanjes bekendste artiesten. En kent iedereen eigenlijk wel van de hit ´Camisa negra´. Gezellige en zomerse muziek. Luister bijvoorbeeld eens naar Fuego, zijn nieuwste hit. 

 

Heb jij nog muziek tips om alvast in een Spaanse stemming te komen voordat je naar Alicante komt? Ik ben benieuwd wat jij van deze playlist tips vindt! Laat een reactie achter op Facebook!

Bron foto's: taquilla.com & los40.c0m

Reactie schrijven

Commentaren: 0