Waarom naar Alicante in plaats van Barcelona of Madrid

Waarom naar Alicante in plaats van Barcelona of Madrid?

Zit je eraan te denken een stedentrip te maken naar Spanje, kom je al gauw uit op Barcelona of Madrid. Maar wist je dat Alicante heel veel voordelen heeft ten opzichte van deze twee andere grote steden? 

 

Vlucht

Inmiddels zijn er rond de 5 vluchten per dag naar Alicante, vanaf Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. En vanuit Duitsland vanaf Weeze en Düsseldorf. Kijk je even rond en ben je niet gebonden aan schoolvakanties, boek je al tickets vanaf 50 euro retour. Zeker met Ryanair is het de moeite waard om naar Alicante te vliegen. Het is maar 2,5 uur vliegen. Dus veel service aan boord is meestal geen vereiste. Een boterhammetje met pindakaas voor onderweg en dan ben je al een heel eind. Je bent natuurlijk een Hollander of je bent het niet...;-)

 

Mooi weer

Alicante ligt precies in een punt op de kaart van Spanje. De stad ligt als het ware beschermd achter de bergen. Hierdoor kun je het in de winter soms de bergen zien sneeuwen, terwijl je koffie drinkt in je Tshirtje. Alicante aan de Costa Blanca heeft het meest gunstige klimaat van Spanje. Winters zacht en in de zomer niet zo heet als in Madrid! 

 

Achterland

Vanuit Alicante centrum sta je zo in het achterland als je het leuk vindt een dagje eens wat anders te zien dan strand en stad. Relleu, Aiguës en Alcoy liggen op korte afstand. Een auto is eenvoudig te huren en meestal betaalbaar. Lekker verkoelend in de zomer en in de winter geniet je hier van onder andere amandelbomen die in de bloesem staan! 

 

Authentiek

Alicante is erg in opkomst. De reden hiervoor is dat Alicante nog lekker Spaans is. Tapas eet je op elke hoek van de straat en leuke kledingzaken met typisch Spaanse merken zijn er in overvloed. Waar Barcelona en Madrid toch een heel internationaal karakter hebben is Alicante nog lekker autenthiek. Maar ho...Een vissersdorp is het zeker al lang niet meer! Alicante heeft 500.000 inwoners en is dus ongeveer net zo groot als bijvoorbeeld Eindhoven. 

 

Strand op loopafstand

Madrid is in het hoogseizoen vanwege de drukte en warmte sowieso geen aanrader. Alicante ligt net zoals Barcelona aan het water. In Barcelona moet je daar de bus, tram of taxi voor pakken om op het bomvolle strand te kunnen gaan liggen. In Alicante gooi je je handdoekje over je schouder en wandel je lekker naar de boulevard. Onderweg even een ´caña´ meepakken of een ´sangria´ drinken bij een gezellig barretje is natuurlijk altijd een goede optie! 

 

Kindvriendelijke provincie

In Spanje staan kinderen op nummer 1. Alles draait om kinderen. Het is ook heel normaal om ze om 11 uur ´s avonds nog op de boulevard rondrennen met een ijsje in hun hand. Dit is in Barcelona en Madrid niet anders. Maar in Alicante is het makkelijk om dorpjes te vinden aan het strand, waar de boulevard autovrij is, waar kinderen lekker rond kunnen rennen en waar het barst van de kinderactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn El Campello, Albir en Vila joyosa. In Alicante centrum is dit uiteraard ook een prima optie, maar het blijft wel een ´grote´stad. 

 

Gratis gratis gratis...

In Alicante kun je nog van allerlei activiteiten ondernemen die GRATIS en hartstikke leuk zijn! Voorbeelden hiervan zijn een bezoek aan Castillo Santa Barbara en het museo del Agua. Daarnaast is er een klein museum te vinden op het terrein van de Volvo Ocean Race, die eind dit jaar weer vertrekt vanuit Alicante. Ook worden er op de boulevard ´s avonds en in het weekend regelmatig muziek en dans voorstellingen gegeven. Spanje is goedkoper dan Nederland. Kleding en schoenen zijn over het algemeen goedkoper wanneer je Spaanse merken shopt. Zoals Mango en Zara. Wil je een betaalbaar uitstapje maken als je in Alicante bent? Pak dan het trammetje richting El Campello. Voor 1 euro 25 zie je dan de hele kustlijn van de Costa Blanca en geniet je van een prachtig uitzicht. Stap uit bij een mooie halte of rij door tot aan El Campello en bezoek de boulevard. Ook fietsen huren is op verschillende plekken mogelijk en erg goedkoop. Voor 10 euro cross je al een hele dag rond! In de stad rondrijden is overigens niet zo verstandig, automobilisten zijn nog niet zo gewend aan fietsers als Nederlanders. Maar in no time sta je in het achterland en geniet je van een prachtig uitzicht! 

 

Ideaal voor bedrijfs/vriendenweekenden

Waar je elkaar in een grote stad nog wel eens kwijt kunt raken als je met een grote groep reist, is Alicante lekker overzichtelijk. Ideaal dus als iedereen even een eigen kant op wil, maar je wel weer samen eten wilt bijvoorbeeld. Bijna alles is op loopafstand! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0