Alicante in de winter

Wat te doen in de winter

Het kan, net zoals afgelopen week, soms best wel koud zijn in Alicante. Als je nu op de boulevard wandeld, zie je in de verte in de bergen zelfs sneeuw liggen. In het weekend staan er files bij de afslag van Alcoy, omdat alle Spanjaarden de sneeuw aan willen raken. Binnen is het soms net zo koud als buiten. En als er een koude wind waait, is het ook niet echt aantrekkelijk om lekker een terrasje te pakken. 

 

Maar wat kun je dan wél doen in de winter in Alicante? Ik heb er een opsomming van gemaakt: 

 

  • Winkelen. Dit kan uiteraard altijd. In de zomermaanden vluchten heel veel Spanjaarden in Alicante zelfs met de hele familie de winkelcentra in, om zo even te ontsnappen aan de extreme hitte. Maar in de winter is het ook leuk om Plazamar 2 of Centro Comercial Gran Via te bezoeken. Hier zitten allerlei kledingwinkels, schoenwinkels, leuke tassen, spulletjes voor in huis, een grote supermarkt, parfumerieën en souvenirwinkels. Vanuit Alicante centrum kun je het beste een taxi of bus nemen. Het is net iets te ver om te lopen. Zeker op de terugweg...
  •  Huur een auto en ga een prachtige rit maken door het achterland van Alicante. Pak de route Alcoy, Torremanzanas, Benidorm...Onderweg kom je in allemaal dorpjes waar ze nog 50 jaar terug in de tijd leven. Ga je in februari, dan heb je helemaal geluk. Dan bloeien alle amandelbomen. Dat is een prachtig gezicht! De auto die je huurt kun je ophalen in de parkeergarage onder de Plaza Luceros. Dat is bovenin het centrum. Hier zit een Sixt en Goldcar. Denk er wel aan dat je een rijbewijs en creditkaart meebrengt. 
  • Maak er gebruik van dat er ´s middags warm gegeten wordt! Om 2 uur zetten de meeste Spanjaarden hun computer even uit en verdwijnen in een leuk en goed menu restaurant. Of gaan thuis bij hun familie eten. Bewaar de tapas voor vanavond, maar eet nu lekker een bord potaje (gevulde soep) of een stofado (stoofvlees). Als het eten gedaan is, verdwijn je lekker ergens binnen in een leuke bar om daar te genieten van een ´merienda´.  Dat is wat wij eigenlijk om 8 uur ´s avonds doen. Een kopje koffie met wat lekkers erbij. Wat zoets of hartigs. Op de Explanada zitten allerlei koffiebarretjes, waar je ondertussen meteen lekker mensen kunt kijken....:-) 
  • Alicante heeft verschillende musea, die ook zeker voor kinderen geschikt zijn. Voorbeelden hiervan zijn Marq, een archeologisch museum. Het Volvo Ocean Race museum en het Aguas de Alicante museum. Over het watergebruik in de stad. 

http://www.museoaguasdealicante.es/en/

http://www.marqalicante.com/

http://museovolvooceanrace.esatur.com/

 

Heb jij nog meer tips voor winter vakantiegangers? Ik zou het leuk vinden als je dan een berichtje achter laat! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0